Wat is de bear market betekenis?

Het zal je niet zijn ontgaan, heel veel mensen hebben op dit moment interesse in het beleggen in cryptocurrencies. Door de stijgende koersen zijn er dan ook echt veel handelaren te vinden. Nu is dit niet altijd het geval. Tijdens een bear market is het namelijk bijna onmogelijk om geld te verdienen

De bear market is de markt die te herkennen is aan de neergaande koersen. Aangezien er toch nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat rondom dit begrip laat ik je in dit artikel wat meer zien over de bear market. Door deze informatie weet je precies hoe je een bear market kunt herkennen.

De definitie van een bear market

Tijd om even stil te staan bij het begrip zelf. Zoals ik hierboven al heb gezegd is een bear market aan te merken als een markt die bekend staat om de neergaande koersen. Dit betekent ook wel dat het sentiment op de mart over het algemeen negatief is. Mensen zijn ‘bearish’ over de cryptomunten.

Dit betekent natuurlijk dat mensen gedurende een bear market denken dat de koersen gaan dalen. Als er veel mensen zijn die dit denken en die hun cryptomunten verkopen dan zorgt dit uiteindelijk voor lagere koersen. De prijs van de Bitcoin en van andere cryptocurrencies komt nu eenmaal tot stand door vraag en aanbod.

Hoe kun je een bear market herkennen?

Een beer markt herkennen

Na de enorme stijging in 2017 is de cryptomarkt in een bear market terecht gekomen. Dit was een periode waarin de koersen echt tot ene absoluut dieptepunt daalden. Tot het einde van 2020 bevond zich in deze toestand. Door de hoge koersen lijkt daar op dit moment verandering in te zijn gekomen.

Een vraag die veel mensen hebben is hoe zij een bear market kunnen herkennen. Over het algemeen zijn er een aantal kenmerken die we bij iedere bear market naar voren zien komen. De belangrijkste tekenen heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • De koersen bereiken vaak nieuwe dieptemunten
  • De mensen denken dat heel de markt tot een bodem zal komen
  • De nieuwe beleggers verkopen hun cryptomunten en maken verlies
  • De grote institutionele beleggers kopen juist weer in

Tijdens een bear market is het verleidelijk om je munten te verkopen. Immers wil je niet hebben dat alles in damp opgaat als het nog verder daalt. Toch is het verstandig om je munten gewoon op de beurs te laten staan tijdens deze periode.

Je zou je cryptomunten pas echt moeten verkopen als je in de plus staat. Tijdens een bear market is het van belang om vast te houden. In de cryptomarkt noemen we dit ook wel ‘HODL’. Makkelijk is het niet, maar je zal mij er echt dankbaar voor zijn dat je het hebt gedaan.

Bear market versus bull market

Bear market vs. bull market

Het kan natuurlijk ook zijn dat de markt juist alleen maar aan het stijgen is. Dit noemen we ook wel een bull market. Tijdens een bull market behalen de cryptomunten steeds nieuwe hoogtes. Je kunt de periode voorafgaand aan de koersdaling van 2018 zien al een bull market. Deze kent de volgende kenmerken:

  • De beleggers zijn optimistisch en denken dat de koers verder gaat stijgen
  • De institutionele beleggers zijn vrij afzijdig met inkopen
  • De markt krijgt een instroom van nieuwe beleggers
  • Nagenoeg alle cryptomunten stijgen mee met Bitcoin

Het is niet echt mogelijk om een bull market of een bear market te voorspellen. De periodes wisselen zich vaak wel af. Door gebruik te maken van de bear market en door goedkoop in te kopen kun je veel geld verdienen tijdens de bull market.

Bear markt feiten

Wat je nooit moet doen is je cryptomunten verkopen wanneer ze aan het dalen zijn, om ze vervolgens weer in te kopen als de prijs gaat stijgen. Dit is niet bepaald een formule tot succes als het aankomt op het beleggen.

Herken jij de volgende bear markt?

Met de handige informatie uit dit artikel zal je veel beter weten wat we bedoelen met een bear market. De info van hierboven is niet alleen handig voor het beleggen in cryptocurrency, het kan namelijk ook zo zijn dat de aandelenmarkt een bear market meemaakt. Deze info komt dus altijd goed van pas.

Blijf zeker even hangen op deze site om ook een kijkje te nemen bij de vele andere artikelen omtrent het verhandelen van onze cryptocurrencies. Met onze site zal ook jij optimaal zijn voorbereid als het aankomt op crypto trading.  

wat is een bear markt

Plaats een reactie