Wat is de bull market betekenis in Bitcoin?

De markt van de digitale valuta is op dit moment natuurlijk mateloos populair. Het zal je dan ook niet zijn ontgaan dat Bitcoin op dit moment op een enorm hoog niveau staat ten opzichte van een jaar geleden. Als je je al een beetje ingelezen hebt in het beleggen in crypto valuta dan heb je vast wel eens van een bull market gehoord.

Een bull market is een begrip wat erg belangrijk is voor de handel in cryptocurrencies. Nu weet lang niet iedereen wat het precies is en waar je het eigenlijk aan kunt herkennen. Het is tijd dat hier zo snel mogelijk verandering in komt. In dit artikel laten wij je alles zien wat je moet weten over de bull market!

Wat is de Bull Market betekenis?

Goed, laat ik maar eens beginnen bij het begin. Wat is een bull market vraag je je af? Een bull market is een markt die te herkennen is aan een positief sentiment. Het marktsentiment is het idee onder de beleggers over de toekomst van de munt. Als deze positief is dan zijn mensen ook wel bullish.

Precies, dit houdt in dat mensen denken dat de koers verder zal gaan stijgen. Wanneer veel mensen denken dat een bepaald goed gaat stijgen dan zorgt dit voor nieuwe beleggers. Zij willen namelijk een graantje meepikken van de stijgende koers. Als dit lang genoeg doorgaat dan ontstaat er een bull market, een markt die alsmaar lijkt te stijgen.

Wat is een bull market?

Hoe herken je een bull market?

In 2017 gingen de koersen van nagenoeg alle cryptomunten door het dak. Deze periode was dan ook echt aan te merken als een bull market. Nu klapte de markt een halfjaartje later wel weer in, met grote dalingen tot gevolg. Deze dalende periode duurde veel langer dan de periode dat de markt steeg.

Dit zorgt ervoor dat veel mensen zich afvragen waar je een bull market eigenlijk aan kan herkennen. Er zijn een aantal kenmerken die een bull market weten te definiëren. Ik heb de belangrijkste kenmerken hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • De koersen blijven maar stijgen en er lijkt geen einde aan te komen
  • Koersdalingen zijn erg kort en worden al snel hersteld
  • Mensen zijn in de veronderstelling dat het blijft stijgen
  • Veel nieuwe beleggers beginnen het investeren in cryptocurrencies

Het lastig om je winst veilig te stellen tijdens een bull market, je denkt namelijk dat de koers nog wel verder zal gaan stijgen. Toch is het handig om van tijd tot tijd een verkooporder te plaatsen.

Dit zorgt er namelijk voor dat je niet bang hoeft te zijn voor de periode na de bull market. Is de koers op een later moment lager dan kun je goedkoop inkopen.

Wat betekent een bull market

Bull market vs. bear market

Het tegenovergestelde van een bull market is een bear market. Zoals je waarschijnlijk al hebt geraden is dit een markt die naar beneden gaat en die een daling meemaakt als we kijken naar de koers. Bij een zogeheten bear market zijn de mensen veel minder optimistisch. Deze markt is als volgt te herkennen:

  • De koersen bereiken vaak nieuwe dieptemunten, zoals bijvoorbeeld BTC in 2018
  • De mensen denken dat heel de markt ineen zal klappen
  • De nieuwe beleggers verkopen hun positie en trekken zich terug
  • Grote beleggers maken gebruik van de dalende koers

De markt wisselt eigenlijk altijd af tussen een periode van stijging en een periode van daling. Dit is dan ook de reden dat je hier goed mee om moet weten kunnen te gaan. Door in te kopen tijdens een bear market en je cryptomunten te verkopen tijdens de bull market kun je enorm veel geld verdienen.

Andersom is het natuurlijk vragen om problemen. Inkopen tijdens een periode met hoge koersen en verkopen als de markt naar beneden gaat is niet echt een slimme strategie als je zoveel mogelijk geld wilt verdienen met jouw cryptomunten.

Herken jij de volgende bull market?

Door de info uit dit artikel heb je als het goed is een beter beeld gekregen over de bull market. Deze info geldt niet alleen voor het beleggen in digitale valuta, een bull market kan zich namelijk ook voordoen op de aandelenmarkt. Door de kenmerken in te zien kan je hier goed gebruik van maken.

Blijf zeker even hangen op deze site als je nog veel meer leuke artikelen wilt lezen over de handel in cryptocurrencies. Dankzij onze site weet je zeker dat ook jij je zo goed mogelijk kunt navigeren op deze bijzondere cryptomarkt.

Hoe kun je een bull market zien aankomen?

Plaats een reactie