Wat is een limit order?

Zou je zelf willen beleggen in cryptocurrency dan ben je zeker niet de enige. Door de hoge koersen zijn er veel nieuwe beleggers op de markt te vinden die zelf ook wel een mooi rendement zouden willen behalen op hun investeringen. Nu is het wel zo dat veel beginners niet bekend zijn met diverse termen.

Zo zie ik dat veel mensen zich afvragen wat een limit order eigenlijk is. Nu de limiet order (limit order in het engels) een erg grote rol speelt tijdens het beleggen is het handig om hier toch even wat dieper op in te gaan. Ik heb in dit artikel de belangrijkste informatie rondom de limit order voor je op een rijtje gezet om je zo goed mogelijk op weg te helpen!

Wat is een limiet order – betekenis

Als eerste moeten we even kijken naar wat een limiet order eigenlijk is. Een limietorder is aan te merken als een order die je in staat stelt om een belegging te kopen of te verkopen tegen een bepaalde prijs. Een limiet order kan alleen worden uitgevoerd tegen de limietkoers of lager. Een verkooplimiet order kan alleen worden uitgevoerd tegen de limietkoers of hoger.

De uitvoering van een limietorder is alleen nooit gegarandeerd. Een limiet order kan alleen worden uitgevoerd als de marktprijs van de cryptocurrency de limietprijs bereikt. Hoewel limietorders niet altijd verwerkt kunnen worden zorgen ze er wel weer voor dat je als belegger niet meer betaalt dan een vooraf bepaalde prijs voor een bepaalde munt.

Hoe werken de limit orders?

Goed, hoe werkt een limiet order dan precies? Een limiet order werkt dus aan de hand van een vooraf bepaalde prijs om een bepaalde soort crypto munt te kopen of te verkopen. Als je als belegger de coin X wilt kopen voor maximaal 10 euro dan zal je de munt alleen kopen tegen een prijs van 10 euro of lager. Als de belegger de munt X wil verkopen met een limiet van 10 euro, zal de belegger geen munt verkopen totdat de prijs 10 euro of hoger is.

Hoe werkt limiet order?

Door gebruik te maken van een limiet order is de belegger gegarandeerd van een bepaalde prijs voor de aankoop van een digital valuta, al is het dus niet gegarandeerd dat de order ook echt zal lukken. Een limiet order geeft een handelaar meer controle over de uitvoeringsprijs van een effect, dit is handig als je graag in wilt spelen op een bepaalde mate van volatiliteit op de markt.

Hoe gebruik je limit order?

Een stop-limit order bestaat uit twee prijzen, dit zijn de stopprijs en een limietprijs. Dit ordertype kan worden gebruikt om een limietorder te activeren om een bepaalde cryptomunt te kopen of te verkopen zodra een specifieke stopprijs is bereikt. Stop orders komen voor in verschillende soorten, al zijn ze allemaal gebaseerd op een prijs die nog niet beschikbaar is in de markt op het moment dat het order oorspronkelijk wordt geplaatst.

Hoe gebruik je limiet order?

Zodra de toekomstige prijs beschikbaar is, zal een stop order worden geactiveerd. Afhankelijk van het type zal de broker de order anders doorvoeren. Veel brokers voegen vandaag de dag de term “stop on quote” toe aan hun ordertypes om duidelijk te maken dat het stop order enkel geactiveerd zal worden zodra een geldige genoteerde prijs in de markt bereikt is.

marktorder vs limit order

Markt order vs. limiet order

Van belang is om even kort in te gaan op het verschil tussen de markt order en de limiet order. Markt orders zijn transacties die bedoeld zijn om zo snel mogelijk uit te voeren tegen de huidige of marktprijs. Omgekeerd bepaalt een limietorder dus de maximum- of minimumprijs waartegen je bereid bent om iets kopen of te verkopen. Een marktorder gaat over de uitvoering van de order. Dit houdt in dat de prijs van de munt ondergeschikt is aan de snelheid van de verwerking van de order zelf.

Bitvavo exchange

Vandaag nog beginnen met beleggen?

Mocht je op een veilige manier willen beginnen met beleggen dan is het gebruik van een limiet order zo verkeerd nog niet. Het maakt het namelijk mogelijk om je risico’s tot een absoluut minimum te beperken. Nu is het nadeel wel dat je niet weet of de limiet order wordt doorgevoerd of niet.

Het is ook een goede optie om te kiezen voor de markt order. Wil je hier graag meer over te weten komen dan raad ik je aan om hiervoor even bij het speciale artikel te kijken. Hier laat ik je namelijk meer zien over de markt order en over de grootste voordelen van deze order.

Plaats een reactie