Wat is een market order?

Beleggen in cryptocurrency wordt op dit moment steeds populairder onder het normale publiek. Hoewel het vrij eenvoudig is om te beginnen met beleggen zijn er wel een paar termen die je even goed moet leren voordat je kunt beginnen. Deze termen zien met name op het beleggen zelf.

Een van de belangrijkste termen die je moet kennen is de market order of in het Nederlands marktorder. Nu is de kans klein dat je weet wat dit precies betekent, je bent namelijk met een reden hier terecht gekomen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen heb ik in dit artikel alles op een rijtje gezet wat je moet weten over de markt order.

market order – betekenis en definitie

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat een market order precies is. Een marktorder is eigenlijk niets meer dan een verzoek van een belegger om een bepaalde soort belegging te kopen of verkopen tegen de best beschikbare prijs die er op dat moment te vinden is in de huidige markt. Het wordt algemeen beschouwd als de snelste en meest betrouwbare manier om iets aan te schaffen.

market order

Een marktorder wordt dan ook beschouwd als de meest eenvoudige soort order die je maar kunt kiezen voor het beleggen in cryptocurrency. Het is bedoeld om zo snel mogelijk te worden uitgevoerd tegen de huidige vraagprijs voor een bepaalde soort munt. Dat is de reden waarom bepaalde brokers met een koop/verkoop knop hebben. Door op deze knop te drukken wordt een marktorder uitgevoerd.

Markt order is een goedkope manier om te beleggen

Een van de redenen waarom een marktorder zo handig is voor het beleggen is het feit dat deze erg voordelig is ten opzichte van andere soorten orders. In de meeste gevallen hebben marktorders de laagste commissies van alle ordertypes. Dit komt omdat ze weinig werk van de broker of exchange vergen, de exchange hoeft zelf namelijk bijna niets meer te doen.

Een ander reden waarom een market order zo handig is, is het feit dat het gewoon erg makkelijk is. Je hoeft zelf geen onderzoek te doen naar de koers maar je kunt gewoon klikken op de knop. Vervolgens wordt er precies berekend hoeveel cryptocurrency je kunt kopen voor een bepaalde koers. Hoe makkelijk kan het zijn?

Wat zijn de risico’s van een market order?

Nu zitten er wel een aantal risico’s aan het gebruik van de markt order. Telkens wanneer een belegger een marktorder wil uitvoeren, betekent dit dat de handelaar bereid is om tegen de vraagprijs te kopen of tegen de biedprijs te verkopen. De persoon die een marktorder uitvoert, geeft onmiddellijk de bid-ask spread op.

Wat zijn de risico's van een market order?

Dit is de reden dat het soms een goed idee is om goed naar de bid-ask spread te kijken voordat je zomaar een markt order plaats bij de broker. Dit is met name bij de veel verhandelde munten van belang. Doe je dit niet dan kan dit resulteren in zeer hoge kosten. Dit is dubbel belangrijk voor personen die frequent handelen of iedereen die gebruik maakt van een geautomatiseerd handelssysteem.

Verschil met de limit order

Limitorders zijn bedoeld om beleggers meer controle te geven over de aan- en verkoopprijzen van hun transacties. Dit houdt in dat je een maximale prijs geeft voor het beleggen. Een limietorder biedt het voordeel je verzekerd bent van een vast instap- of uitstappunt. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld besluit om je Bitcoin te verkopen als deze een bepaald punt heeft bereikt.

Wat is het verschil tussen markt order en limiet order?

Limietorders zijn handig voor munten die erg volatiel zijn. Het nadeel is wel dat het gebruik van een limiet order veel meer werk in beslag neemt. Je moet namelijk elke keer controleren wat de beste prijs is die je kunt instellen voor de aankoop van een munt. Wel kan je jouw risico’s beperken.

Vandaan nog beginnen met beleggen in crypto?

Hoewel het een beetje technisch kan klinken hoop ik dat je dankzij deze info wat beter weet wat een markt order eigenlijk is en welke rol het kan spelen bij het beleggen. Als je nieuw bent met het beleggen is een markt order gewoon een erg betrouwbare en vooral makkelijke manier om munten aan te schaffen.

Nu kan je ook kiezen voor een limiet order. Wil je meer te weten komen over de limiet order dan raad ik je aan om hiervoor ook even bij mijn andere artikel te kijken. Hier laat ik je namelijk nog veel meer zien over de voordelen die de limiet order met zich mee weet te brengen.

Plaats een reactie