Wat is Genesis block betekenis?

Wanneer je je voor het eerst gaat verdiepen in cryptocurrency dan zijn er natuurlijk een hele hoop temen die niet echt bekend voor zullen komen. Een van de begrippen waar veel mensen moeite mee hebben is het Genesis block. Dit komt met name door het feit dat de techniek achter de Genesis block best wel technisch is.

Ondanks het feit dat het ietwat technisch kan worden, is het van belang om wel te weten wat het Genesis block eigenlijk is. Om je hier wat meer over te laten zien heb ik besloten om het een en ander in dit artikel op een rijtje te zetten. Dankzij deze handige informatie weet je na het lezen van dit artikel precies wat het Genesis block is en welke rol het speelt binnen Bitcoin.

Wat is het Genesis block – betekenis en definitie

Laten we maar gewoon beginnen bij de belangrijkste vraag: wat is het Genesis block vraag je je af? Een genesis-blok is het eerste blok van een blockchain. Zoals je waarschijnlijk wel weet is de blockchain de onderliggende techniek van onder andere Bitcoin. Moderne versies van Bitcoin nummeren het Genesis block als blok 0, hoewel zeer vroege versies het als blok 1 telden.

Het Genesis block is bijna altijd hard gecodeerd in de software van de applicaties die de blockchain gebruiken. Het is een speciaal geval omdat het niet verwijst naar een eerder blok. Voor Bitcoin en bijna al zijn afgeleiden levert het een niet uit te geven beloning op. Dit is anders dan de andere blokken, deze kunnen namelijk door de miners worden gemaakt in ruil voor een beloning in Bitcoin.

Door wie is het genesis block van Bitcoin gemaakt?

Wie heeft het Genesis block gemaakt?

Veel mensen vragen zich af wie de Genesis block eigenlijk voor het eerst heeft gemaakt. De kans is groot dat dit blok is gemaakt door Satoshi Nakamoto. De naam “Satoshi Nakamoto” is zoals je weet een pseudoniem. Het Genesis Block en de oprichting van Bitcoin blijven nog altijd een groot mysterie. Kort na de lancering van Bitcoin verdween de persoon die “Satoshi Nakamoto” werd genoemd van de aardboden.

Hij nauwelijks een spoor achter. Deze veelbelovende gebeurtenis maakte de weg vrij voor de vraag wie eigenlijk de Genesis block heeft gemaakt. Hoewel je via de blockchain info kunt inzien over waar het geld heen is gestuurd is het tot op de dag niet bekend wie er precies achter zit.

Wat is het Bitcoin Genesis Block?
Kun jij het eerste bitcoin block ontcijferen?

De geheime boodschap van het Genesis Blok

Een ander mysterie binnen het Genesis Blok is de geheime boodschap die Nakamoto in de ruwe data van het Blok heeft gestopt: “The Times 03/Jan/2009 Kanselier op de rand van tweede reddingsoperatie voor banken.” Hoewel Nakamoto nooit commentaar heeft gegeven op de betekenis van deze tekst, geloven de meesten dat het dient als een missieverklaring voor Bitcoin zelf.

De tekst is een kop voor een artikel in de editie van 3 januari 2009 van The Times over het falen van de Britse regering om de economie te stimuleren na de financiële crisis van 2007-08. De fans zien het als een teken dat Bitcoin groot kan worden nu Bitcoin mogelijk wel bestand is tegen crisissen.

Video: Bitcoin genesis block ontmaskerd

Fans van de Genesis block

Omdat het Genesis-blok het begin vormde van de techniek achter Bitcoin, koesteren Bitcoin-fans het Genesis-blok. Het wordt dan ook echt gezien als een soort geboorte van het project. Fans voelen zich aangetrokken tot de geheimzinnige constructie en de bijzondere techniek achter Bitcoin.

Bitcoin supporters doneren kleine hoeveelheden bitcoin (BTC) aan het Genesis Block als eerbetoon aan Satoshi Nakamoto. Dit wordt gezien als een soort opoffering. Als een munt eenmaal in het Genesis Block zit, kan hij nooit meer verplaatst worden. Je kunt het dus een beetje vergelijken het een muntje in een fontein gooien om een wens te doen. Het is een leuk gebaar van de Bitcoin fans.

Dé site voor al jouw crypto informatie

Ik hoop dat je dankzij de bovenstaande informatie wat meer te weten bent gekomen over het Genesis block. Zoals je wel hebt kunnen zien speelt het Genesis block een belangrijke rol bij de techniek achter Bitcoin. Dit maakt het zeker een van de Bitcoin begrippen die je goed in je achterhoofd zou moeten houden.

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer cryptocurrency termen te vinden die van belang zijn voor de techniek achter diverse soorten cryptocurrencies. Mocht je zelf nog meer te weten willen komen dan is het geen verkeerd idee om ook een kijkje te nemen bij de talloze andere artikelen die ik hier op de site voor je heb geschreven!

Plaats een reactie