De burgemeester van Cool Valley gaat $1000 aan Bitcoin geven aan alle gezinnen

Cool Valley, Missouri, een klein stadje van ongeveer 1.500 in de omgeving van St. Louis County, kreeg onlangs internationale aandacht nadat de burgemeester, Jayson Stewart, aankondigde dat hij van plan was elke inwoner tot $1.000 aan Bitcoin te geven. Stewart maakte dit bekend in een interview met Cointelegraph. Hij gaf aan dat hij ervoor wil zorgen dat alle bewoners zo snel mogelijk hun eigen Bitcoin gaan bezitten. Ook wil hij inwoners ook leren hoe ze hun Bitcoin portemonnee kunnen gebruiken. Stewart wil ze bovendien stimuleren om Bitcoin te HODL’en. Een ambitieus plan van de Cool Valley burgemeester, maar het werkt!

Gewone mensen tot $1000 aan Bitcoin geven

Cool Valley is een piepklein dorpje in het midden van de Verenigde Staten. Het is een gewoon dorp zonder veel invloed. Maar de burgemeester weet heel goed hoe Bitcoin werkt. Hij beschouwt het als digitaal goud en hij zou graag zien dat elk huishouden in zijn dorp wat Bitcoin bezit. Daarom geeft hij $1000 aan Bitcoin aan elke huishouden. In het interview Cointelegraph liet de burgemeester weten dat het idee om gewone mensen Bitcoin te laten accepteren en daadwerkelijk

Een paar maanden geleden ging de Cool Valley burgemeester viraal met het plan. De burgemeester van Cool Valley zei dat het verhaal meer steun kreeg dan hij verwacht had. Ook vertelde hij in een interview hij een aantal zeer ondersteunende donateurs heeft die bereid zijn gevonden om elk geld dat hij inzamelt tot enkele honderdduizenden dollars te matchen. Het plan was zo succesvol dat Steward al het geld al heeft en er komt nog meer geld bij. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de kracht van het Internet en de kracht van Bitcoin.

Hoewel nog niet duidelijk is hoe ze Bitcoin gaan verdelen, lijkt het erop dat ze besloten hebben de mensen de $1000 aan Bitcoin mogen uitgeven wanneer ze het nodig hebben. Aanvankelijk was dat niet het geval. Vorige maand liet de burgemeester van Cool Valley aan KSDK, een virtueel kanaal 5 en  aangesloten tv-station van NBC geautoriseerd door St. Louis, Missouri, weten: “We voeren een soort wachtregeling in voor Bitcoin. Het concept is dat je gedurende een periode van 5 jaar geen Bitcoin mag aanraken tot je er werkelijk volledig toegang toe krijgt.

Omdat ze meer donaties ontvingen dan verwacht, kunnen ze niet alleen alle inwoners $1000 aan Bitcoin geven, maar blijft er zelf geld over.  is Steward is van plan het overschot te gebruiken om de verlichting van de federale regering om te bouwen naar zonne-energie en verschillende milieuvriendelijke activiteiten te financieren. 

$1000 aan Bitcoin

Bitcoin-vriendelijke stad

Stewart, een gepassioneerd milieuactivist die jarenlang de oceanen van de wereld heeft schoongemaakt en zich verkiesbaar stelde op een platform van het rechtzetten van oude fouten, gelooft dat Bitcoin onderwijs de sleutels in handen heeft om de welvaart, het welzijn en de duurzaamheid van zijn stad te laten groeien. Net zoals hij droomt van een wereld zonder de milieuschade veroorzaakt door onverantwoordelijke nestbevuilers, zo stelt hij zich een toekomst voor waarin Bitcoin veel van de kwalen van het financiële systeem opruimt.

In de hoop binnenkort een Bitcoin-vriendelijke bank in de stad te zien, ziet Stewart Bitcoin als een weg die het fortuin van de stad kan opkrikken door meer welvaart en zakelijke mogelijkheden zoals mijnbouwinstallaties, en zelfs Bitcoin evenementen. Maar Stewart begint met $1000 aan Bitcoin te geven aan alle huishoudens van zijn dorp. 

Niet al te lang geleden trad Stewart toe tot de adviesraad van het Midwest BankCenter. Dat is “een regionaal actieve financiële instelling met $2 miljard aan activa”. In één adem verklaarde hij “Ik probeer hier een Bitcoin-vriendelijke financiële instelling te krijgen”. Daar leren we tussen de regels door. Afgezien daarvan verklaarde Steward: “We hebben een aantal personen aan onze deur gehad die aanklopten over het openen van een mijnbouwinstallatie.”

Wil Stewart president Bukele gaan nadoen? Ook Bukele gaf alle inwoners van El Salvador Bitcoins, hij gaf elke inwoner $30 aan Bitcoin. Stewart geeft zijn inwoners veel meer door $1000 aan Bitcoin te geven. Het besluit van El Salvador’s president om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken heeft een heleboel nieuwe bedrijven naar het land gebracht, en dat project is nog maar net begonnen. 

Naar verluidt is er al één Bitcoin geldautomaat in Cool Valley.  Eén geldautomaat en persoonlijke donaties, dat is de beste manier waarop El Zonte ooit begon. Zijn we getuige van een nieuwe vonk in het vat in de richting van de hyperbitcoinisering van de wereld? Gaan er nog meer dorpen, steden of landen elke inwoner $1000 aan Bitcoin geven, of zelfs meer? Alleen de tijd zal het leren.

Plaats een reactie