Mercado Bitcoin ontvangt USD 200 miljoen aan investering van Softbank

Het Latin America Fund van SoftBank heeft maar liefst USD 200 miljoen geïnvesteerd 2MT het moederbedrijf van Mercado Bitcoin. Dit bedrijf is een van de grootste cryptobeurzen in Brazilië.

De investering zal door Mercado Bitcoin worden gebruikt om te investeren in infrastructuur en het productassortiment te kunnen uitbreiden. Het moederbedrijf heeft eerder geschiedenis geschreven doordat het als het eerste bedrijf ter wereld staatsschuldactiva symboliseert.

Mercado Bitcoin sluit Series B ronde af van USD 200 miljoen

Deze week sloot de 2TM Groep, het moederbedrijf van Mercado Bitcoin uit Brazilië een Series B-ronde af van USD 200 miljoen. Ze worden ook wel gezien als een van de Latijns-Amerikaanse unicorns. Een unicorn is de benaming voor een particuliere start-up met een waardering van ten minste USD 1 miljard. Mercado Bitcoin is het de grootste in zijn soort in de geschiedenis van Latijns-Amerika.

Na deze grootste Series B ronde in Zuid-Amerika, wordt Mercado Bitcoin, qua waarde staat het unicorn bedrijf Mercado Bitcoin op nr. 8 in heel Latijns-Amerika. 2TM Group, het moederbedrijf van Mercado Bitcoin wordt door deze investering gewaardeerd op USD 2,1 miljard na de grootste Series B ronde in Zuid-Amerika. Het is de grootste investering die door SoftBank is gedaan in een Latijns-Amerikaans cryptobedrijf.

SoftBank Mercado Bitcoin

Investeringen in infrastructuur en het uitbreiden van productassortiment

Mercado Bitcoin gaat de middelen inzetten om het productaanbod uit te breiden, op te schalen en ook om infrastructuur te bouwen. Dit is nodig om adequaat te kunnen reageren op de toenemende crypto vraag in Latijns-Amerika. Het bedrijf heeft nu 2,8 miljoen klanten, waarvan 700.000 nieuwe gebruikers zich hebben aangemeld tussen januari en mei 2021. In de eerste vijf maanden van 2021 steeg het handelsvolume tot maar liefst USD 5 miljard. Dit is meer dan het totale handelsvolume in de eerste zeven jaar.

Mercado Bitcoin en Softbank

Investering vanuit Latin America Fund van SoftBank

Een belangrijke investeerder in deze financieringsronde is de Japanse SoftBank. Dit is de grootste crypto investering van SoftBank in Latijns-Amerika. Niet eerder investeerde SoftBank zo’n groot bedrag in een Latijns-Amerikaans cryptobedrijf.

Marcelo Claure, CEO van SoftBank Group International zei dat de beurs “in de voorhoede staat van de Latijns-Amerikaanse blockchainrevolutie. Het heeft een unieke en een bepalende positie in de opmars van cryptovaluta in Brazilië.”

Opmerkelijk genoeg gaf Masayoshi Son, de CEO van Softbank, vorig jaar nog te kennen dat hij Bitcoin niet begrijpt. Hij zei dat hij een groot deel van zijn tijd kwijt was aan het volgen van de prijsbewegingen, toen hij in de cryptocurrency investeerde. De CEO besloot daarom om voor zijn eigen gemoedsrust Bitcoin maar weer te verkopen. Blijkbaar is hij in de tussentijd toch van mening verandert en ziet hij potentie in digitale assets.

Mercado Bitcoin Softbank

Miljoenen klanten

Roberto Dagnoni, CEO en voorzitter van 2TM Group is zeer verheugd met de investering. Hij gaf aan dat wereldwijd miljoenen mensen zich realiseren dat digitale activa en cryptocurrencies zowel efficiënte waardeopslag als innovatieve technologieën zijn. Brazilië is zeer zeker geen uitzondering op deze trend. Deze Series B-ronde maakt het voor ons mogelijk om te blijven investeren in de infrastructuur. Hierdoor kan Mercado Bitcoin opschalen en reageren op de groeiende vraag naar de op blockchain gebaseerde financiële markt. Hij zei verder dat hij zeer blij is dat het SoftBank Latin America Fund hen in staat stelt om hun visie te realiseren.

Gustavo Chamati, de medeoprichter van Mercado Bitcoin gaf aan dat doordat Mercado Bitcoin een schaalbare marktinfrastructuur heeft gebouwd, is het bedrijf de meest vertrouwde cryptomerk in Brazilië geworden. Door deze unieke positie kan Mercado Bitcoin profiteren van de stijgende vraag naar cryptocurrencies in Brazilië en heel Latijns-Amerika. Met deze kapitaalinjectie wordt de weg vrijgemaakt voor de aanhoudende groei, aldus Chamati. 

Wederom een belangrijke mijlpaal voor 2TM Group

De Braziliaanse holding 2TM Group richt op digitale activa en is naast Mercado Bitcoin ook druk bezig met Meubank, custodial Bitrust en een aantal andere cryptobedrijven. Meubank wordt in 2021 gelanceerd, maar is op dit moment druk doende om goedkeuring te krijgen van de regelgevende instanties

2TM Group schreef al eerder geschiedenis vanwege het feit dat ze twee jaar geleden als het eerste bedrijf ter wereld staatsschuldactiva symboliseerde. In 2020 waren ze ook het eerste bedrijf die digitale asset uitgaf op basis van het solidariteitsinstrument van FIFA. Sindsdien heeft 2TM Group CO2 credit, verschillende DeFI tokens en utility-tokens getokeniseerd of gedistribueerd.

Deze recente Serie B financieringsronde vond slechts vijf maanden na de Series A plaats. Het is tot op heden niet bekend gemaakt om welk bedrag het indertijd daadwerkelijk ging. Maar de meest recente investeringsronde werd mede geleid door G2D/GP Investments en Parallax Ventures. Zeer gerenommeerde financiële organisaties, zoals JP Morgan en Gear Ventures traden op als 2TM transactieadviseurs.

Met de kapitaalinjectie van USD 200 miljoen gaat Mercado Bitcoin dus zijn productaanbod en infrastructuur uitbreiden. Daarnaast wil het bedrijf ook meer personeel in aanstellen. Het doel is om eind 2021 700 werknemers in dienst te hebben.

Plaats een reactie