Maar liefst 26% van de volwassen Amerikaanse bevolking bezit Bitcoin

Uit een onderzoek van digitaal vermogensbeheerder Grayscale blijkt dat 67 miljoen Amerikanen nu Bitcoin bezitten. Meer dan de helft van hen zijn nieuwe Bitcoin-bezitters. Deze beleggers kochten het digitale goud in de afgelopen 12 maanden.

67 miljoen Amerikanen bezitten Bitcoin

Grayscale, ’s werelds grootste beheerder van crypto-activa met meer dan $60B Assets Under Management (AUM), heeft onthuld dat 67 miljoen Amerikanen Bitcoin (BTC) bezitten. Momenteel is dat goed voor 26 procent van de totale volwassen bevolking van het land. Dit is een stijging van 23 procent ten opzichte van het afgelopen jaar.

Bovendien blijkt uit de enquête dat de bekendheid, en daardoor het gebruik, van Bitcoin is toegenomen. Niet alleen Bitcoin is toegenomen in bekendheid, gebruik en adoptie, ook andere crypto valuta zijn in bekendheid en adoptie toegenomen.

Een studie van Pew Research Center bracht vorige maand soortgelijke bevindingen aan het licht. Uit dit onderzoek bleek dat 86 procent van de Amerikanen een beetje bekend waren met crypto. Bijna een kwart van de ondervraagden, ruim 24 procent, had al veel gehoord over crypto.

Maar liefst 55 procent van degenen die nu in het bezit zijn van BTC stapten de laatste 12 maanden in de digitale ruimte van het activum. Dit wijst erop dat de belangstelling voor Bitcoin en andere crypto de afgelopen jaar flink is toegenomen. Sterker nog, meer dan 66 procent van deze nieuwe kopers houden hun bezit vast, ookwel HODLing genoemd. Degenen die ervoor kozen om hun bezit te liquideren, verkocht minstens 91 procent met winst.

Bitcoin bezitters US

BTC groei en dominantie

De meest waarschijnlijke reden voor de sterke toename Bitcoin bezitters in de VS is de inflatie. Het jaarlijkse inflatiecijfer voor de VS bedraagt 6,2 procent. Volgens de gegevens van het Amerikaanse ministerie van Arbeid, is dit het hoogste inflatiecijfer sinds november 1990. Steeds meer particuliere, zakelijke en institutionele beleggers zoeken nu een inflatoire afdekking in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Ook hebben we dit jaar steeds meer tractie gezien in de industrie van gedecentraliseerde financiering (DeFi), en niet-fungibele tokens (NFTs). Op basis van gegevens van DeFi Pulse bedraagt de huidige totale vergrendelde waarde (TVL) in de DeFi industrie $105,08 miljard.

Medio september klom dit cijfer tot een recordhoogte van $ 276,92 miljard. Naar verwachting zal de NFT-markt tegen het eind van het jaar een recordomzet van $17,7 miljard halen.

Deze ontwikkelingen hebben de invloed van BTC op de industrie echter niet in de weg gestaan, zo meldde Grayscale. BTC is nog steeds goed voor 46 procent (het grootste aandeel) van de totale waardering van de cryptomarkten.

U.S. Bitcoin bezitters

Crypto ETF’s trekken meer investeringen aan

Bovendien heeft de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) sommige spelers in de industrie aangemoedigd om ook in de cryptomarkt te stappen. Het feit dat deze deze beleggingsproducten door de overheid worden gesteund heeft hen alleen maar verder geïnspireerd. Ook zagen we dat steeds meer institutionele beleggers via een investering in  Bitcoin ETF de eerste stap zetten in de cryptomarkt.

“Meer dan driekwart (77%) van de beleggers in de V.S. zei dat ze eerder in Bitcoin zouden investeren als er een ETF bestond.”

In oktober luidden beleggers de allereerste ProShares Bitcoin futures ETF in, die bij zijn debuut bijna $1 miljard aan volume veroverde. Kort daarna kwam de ETF van Valkyrie en vorige maand de VanEck Bitcoin Strategy ETF. Dit heeft het optimisme doen toenemen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uiteindelijk een op spot gebaseerde Bitcoin ETF zal goedkeuren.

BTC staat nu weer op het $50K niveau na er sinds vorig weekend onder te hebben gehandeld. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld tegen $50.931,56. Vandaag wist de koningsmunt 4,6 procent stijgen ten opzichte van gisteren. Het is nu afwachten hoe BTC het jaar uit gaat knallen. 

https://www.youtube.com/watch?v=YJ8wYDlVvXg

Plaats een reactie