46 miljoen Amerikanen hebben Bitcoin

Bijna een kwart (22%) van de Amerikanen is in het bezit van Bitcoin. Dit staat gelijk aan 46 miljoen Amerikanen. Zo blijkt uit een onderzoek van New York Digital Investment Group (NYDIG). Een opmerkelijk uitkomst, maar er zijn wel wat twijfels over het onderzoek en de aantallen. Want waarop is het aantal van 46 miljoen Amerikanen in bezit van Bitcoin eigenlijk gebaseerd?

Bitcoin steeds populairder in Amerika

In Amerika is de interesse in Bitcoin en andere cryptovaluta in een korte tijd sterk gestegen. Dit kwam onder andere vanwege het feit dat Tesla voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan Bitcoin kocht. Maar ook de Cash app van Square, een bedrijf van de beroemde Jack Dorsey wordt steeds meer gebruikt door Amerikanen. De lockdown heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin steeds populairder is geworden bij Amerikanen. Dankzij brokers zoals Robinhood zijn veel Amerikanen op de Bitcoin trein gesprongen. Zo blijkt dus ook uit onderzoek van NYDIG.

Bitcoin Amerikanen

Enkele resultaten van het onderzoek

In totaal zijn er dus volgens het onderzoek 46 miljoen mensen die in het bezit zijn van Bitcoin. Dit staat ongeveer gelijk aan 22% van de Amerikaanse bevolking boven de 18 jaar. Maar liefst 53% van de respondenten gaf aan dat ze nog niet in het bezit waren van Bitcoin, maar 55% hiervan wil het aanschaffen van Bitcoin overwegen.

Een andere opmerkelijke uitkomst was dat de respondenten veel interesse toonden om Bitcoin aan verzekeringen te koppelen. Ongeveer 90% van de respondenten gaven namelijk aan dat ze interesse hebben in verzekeringen die een (in)directe linke hebben met Bitcoin.

Nog een interessante uitkomst van het onderzoek is dat polishouders hun verzekeraar verzoeken om meer exposure in Bitcoin te hebben. Ongeveer 43% vindt het acceptabel als hun verzekeringsmaatschappij maximaal 2% van hun kasreserves omwisselt in Bitcoin.

Bitcoin Amerikanen

Steeds meer banken en verzekeraars investeren in Bitcoin

NYDIG is gespecialiseerd in alternatieve beleggingen zoals Bitcoin. Ze staan bekend als een onderneming steeds meer bedrijven interesseert voor deze assetklasse, waaronder veel banken en verzekeraars.

Omdat de vraag naar Bitcoin blijft groeien, willen veel banken en verzekeraars inspelen op deze groeiende marktvraag. Onlangs plaatsten we al een artikel over dat ruim 100 Amerikaanse retailbanken van plan zijn om dit jaar nog Bitcoin diensten aan te bieden aan hun klanten. Ze willen hun klanten dan ook beter van dienst zijn door Bitcoin diensten aan te bieden.

Ook steeds meer verzekeraars overwegen om op de Bitcoin trein te springen. Vorig jaar was het Amerikaanse Mass Mutual de eerste grote verzekeraar die voor USD 100 miljoen aan Bitcoin heeft ingeslagen. Een bijzondere gebeurtenis, omdat verzekeraar erom bekend staan zeer conservatief te zijn. Maar de eerste schapen zijn inmiddels over de dam, het is nu afwachten wanneer de andere schapen volgen. NYDIG maakte eerder een schatting dat de verzekeraars gezamenlijk al meer dan USD 1 miljard aan bitcoin hebben geïnvesteerd

Bitcoin Amerikanen

Twijfel over het cijfer 46 miljoen Amerikanen

De Bitcoin gemeenschap pakte het bericht positief en enthousiast op. De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, deelde het bericht van Newsweek. Ook Dan Held, werkzaam bij Kraken exchange en een bekende spreker pakte het bericht enthousiast op. Maar er zijn ook sceptici die zich afvragen waarop het aantal van 46 miljoen Amerikanen nu daadwerkelijk is gebaseerd. Zo gaf een anonieme gebruiker aan op Reddit dat het als een zeer hoog cijfer klinkt. Hij kende namelijk niemand die Bitcoin bezit, terwijl op basis van deze cijfers het zo moeten betekenen dat 1 op de 6 a 7 mensen in het bezit van Bitcoin moet zijn.

Het onderzoek dat in januari 2021 werd uitgevoerd door NYDIG is gebaseerd op een steekproef onder 1.050 Amerikaanse consumenten die een brutosalaris hadden van minimaal $50.000. De steekproef is statistisch geldig omdat het gewogen is naar een aantal belangrijke demografische criteria. De tweede steekproef telde 2.100 mensen, dat zijn veel kleine steekproeven, maar wel statistisch geldig. Het cijfer van 46 miljoen is deze week in een nieuwsartikel door Newsweek gebruikt.

Wat het onderzoek misschien arbitrair maakt is de brutosalaris drempel van USD 50.000. Dit betekent namelijk dat veel Amerikanen die onder dat salarisniveau zitten uitgesloten zijn. Maar goed dat Bitcoin steeds populairder wordt overal ter wereld is een feit. Zo ook in Amerika. Niet voor niets springen steeds meer gerenommeerde vermogensbanken, consumentenbanken en verzekeraars op de Bitcoin trein.

Plaats een reactie