A16z investeert in Indiase cryptobeurs

CoinSwitch Kuber is een cryptobeurs uit India. De beurs wint steeds meer populariteit in het land. Ook in andere landen wordt deze Indiase cryptobeurs steeds belangrijker. Bij een waardering van USD 1,9 miljard heeft de beurs bekend gemaakt dat het meer dan USD 260 miljoen heeft opgehaald met de steun van a16z. Deze eerste investering in India van a16z geeft blijkt van zijn vertrouwen in de snel groeiende cryptomarkt in India. 

De beurs reageerde op deze fantastische mijlpaal door een bericht te plaatsen op Twitter waarin zij vertelden dat het een droom is die waarheid wordt. Met deze fantastische opbrengst is CoinSwitch Kuber nu de grootste cryptobeurs in het land. De financieringsronde werd geleid door Andreessen Horowitz. Dit is een durfkapitaalmacht die gevestigd is in Amerika. Als bijnaam, code of soort van pseudoniem staat Andreessen Horowitz op de cryptomarkt vaker bekend als a16z. Ook een tak van Coinbase maakte deel uit van de financieringsronde. Daarnaast waren er ook investeerders als Paradigm, Ribbit Capital, Sequoia Capital India en Tiger Global.

De eerste investering van a16z in India

CoinSwitch Kuber is een bedrijf dat in zijn B-financieringronde al hoog werd gewaardeerd. Deze vond plaats in april van het jaar 2021. De waardering was 500 USD miljoen en de ronde bracht uiteindelijk 25 miljoen dollar op. Als we de investeringsgeschiedenis van a16z bekijken dan kunnen we geen eerder investeringen vinden in India. Waarschijnlijk is de investering in CoinSwitch Kuber de eerste investering van a16z in India.

De medeoprichter van CoinSwitch Kuber heeft aangegeven dat het kapitaal dat is opgehaald tijdens de financieringsronde goed besteed zal worden. Zo zullen ze proberen om meer klassen van activa toe te voegen aan het platform. Welke klassen dit precies worden hebben ze niet bekend gemaakt. Daarnaast willen ze CoinSwitch Kuber ook wereldwijd op de kaart zetten en werken ze hard aan de internationale aspecten van het platform. De cryptomarkt in India is ontzettend groot en groeit nog steeds door. Het platform van CoinSwitch Kuber zal mee moeten groeien om succesvol te blijven.

a16z

A16z en de regelgeving van de SEC

Gary Gensler is de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De SEC is al een lange tijd bezig met het evalueren en bekijken van verschillende mogelijkheden die gebruikt kunnen worden om de cryptomarkt en zijn ontwikkelingen te reguleren. Een aanpak zoals de verboden in China is niet gewenst volgens de SEC. Toch zijn ze wel op zoek naar andere maatregelen die de consumenten kunnen beschermen. De onzekerheid rondom de maatregelen die in de toekomst genomen gaan worden met betrekking tot crypto regulatie houdt diverse bedrijven tegen in de adoptie van cryptomunten.

Andreessen Horowitz (a16z) heeft de gedachten van drie AH Capital Management-medewerker op een rij gelegd. Deze heeft hij ingediend als ideeën voor de SEC. De gedachten gaan uit van vier belangrijke acties om de wereld van cryptocurrencies voor iedere betrokkene veilig en prettig te reguleren. De vier acties hebben betrekking op: consumentenbescherming- en inclusie, DAOs, harmonisatie en belastingaangifte. De ideeën zijn uitgebreid te lezen op diverse platformen.

Maar waarom hebben de auteurs uit het team van a16z hun ideeën openbaar gemaakt? Dit hebben ze naar eigen zeggen gedaan om een bredere gemeenschap van crypto adopters te bereiken. Als het publiek al bekend is met de ideeën kan de adoptie kan de regelgeving mogelijk sneller verlopen, wat de ontwikkeling van diverse aspecten van de cryptowereld een boost zal geven.

Het is nog maar de vraag of de ideeën uit het team van a16z worden gekozen. Er zijn ook andere wetgevers die voorstellen hebben gedaan. Zo is Patrick McHenry bezig geweest met een wetsvoorstel dat de SEC gaat tegenhouden om zich op wat voor gebied dan ook te bemoeien met de ontwikkeling van de cryptowereld. Volgens de wet van McHenry zal de wereld van cryptocurrencies gedurende drie jaar zich vrij kunnen ontwikkelen. De komende tijd zal de SEC de verschillende aanbevelingen gaan doorkijken en onderzoeken wat de beste manier wordt om de ontwikkelingen van de cryptomarkt te reguleren.

https://www.youtube.com/watch?v=UbaptJxQuKg

Plaats een reactie