Toezichthouders maken weg vrij voor adoptie van crypto en blockchain VAE

In 2021 hebben we kunnen zien dat sommige landen niet blij zijn met de groei en ontwikkeling van de crypto wereld. Zij hebben allerlei wet- en regelgevingen ingesteld om de adoptie van crypto en blockchain technologie zoveel mogelijk te beperken. Maar niet iedereen is tegen de ontwikkeling van de cryptowereld.

Verenigde Arabische Emiraten positief over adoptie van crypto en blockchain

De toezichthouders van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn relatief positief over de ontwikkelingen van de cryptomarkt. In tegenstelling tot landen als China willen zij graag bijdragen aan de ontwikkeling van digitale valuta’s en de techniek die achter deze munten schuilgaat.

De toezichthouders van de Verenigde Arabische Emiraten hebben bekend gemaakt dat zij het land willen ontwikkelen tot de blockchain hoofdstad van de cryptomarkt. Dit willen zij doen door wet- en regelgevingen op te stellen die juist bevorderend zijn voor de ontwikkeling van cryptocurrencies. Zo zullen meer crypto-bedrijven zich gaan vestigen in het land.

De Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit een aantal rechtsgebieden. Deze gebieden zijn verdeeld tussen het vasteland en de vrije zones. Op het vasteland zal de Securities and Commodities Authority (SCA) de regels bepalen rondom de adoptie van crypto en blockchain. De vrije zones bestaan uit geografisch gespecificeerde gebieden die versoepelde belasting- en regelgevingsregimes kennen.

De verschillende vrije zones kennen allemaal hun eigen wet- en regelgevers. Hierdoor kunnen de regelgevingen rondom de wereld van cryptocurrencies verschillen per zone. Het Dubai International Financial Centre (DIFC) wordt gereguleerd door de Dubai Financial Services Authority (DFSA). De Abu Dhabi Global Markets (ADGM) wordt gereguleerd door de Financial Services Regulatory Authority (FSRA). De laatste vrije zone is de Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) dat gereguleerd wordt door de SCA.

Binnen de Verenigde Arabische Emiraten zijn dus veel verschillende wet- en regelgevende instanties te vinden die invloed kunnen hebben op de ontwikkeling van de cryptomarkt. Maar binnen welk gebied is er de grootste kans op adoptie van crypto en blockchain? Kokila Alagh heeft aangegeven dat dit het gebied van de SCA zal zijn.

Adoptie van crypto

Regelgeving biedt nieuwe kansen binnen de VAE

Kokila Alagh is de oprichter en CEO van Karm Legal Consultants. Hij heeft een kort overzicht geboden rondom de wet- en regelgeving binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens Kokila Alagh biedt de SCA de meeste zekerheid aan bedrijven die de ontwikkeling en adoptie van cryptocurrencies willen stimuleren.

Volgens Kokila Alagh heeft de SCA de afgelopen jaren de ontwikkelingen rondom cryptocurrencies goed gevolgd. De instantie werkt achter de schermen hard aan het ontwikkelen van kaders waarbinnen de markt voor crypto gecontroleerd kan groeien. Daarnaast kijkt de instantie ook naar de diverse manieren om zelf de adoptie van crypto en blockchain technologie meer te omarmen.

Het gebied van de SCA is dus het meest aanlokkelijk voor cryptobedrijven. Maar dit betekent niet dat dit het enige gebied is dat zich bezighoudt met de ontwikkelingen rondom cryptocurrencies. De FSRA was de eerste instantie die in 2018 regels bedacht voor de cryptomarkt in de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens Alagh was de ADGM ook één van de eerste toezichthouders wereldwijd die richtlijnen bedachten voor de effectenmarkt in combinatie met de markt voor digitale cryptocurrencies. Mede hierdoor is de ADGM op dit moment één van de populairste gebieden voor crypto bedrijven. Binnen de Verenigde Arabische Emiraten zijn op dit moment de meeste crypto bedrijven binnen het rechtsgebied van de ADGM gevestigd.

Maar wat kunnen we precies verwachten met betrekking tot de adoptie van crypto en blockchain binnen de Verenigde Arabische Emiraten? Momenteel zijn verschillende grote cryptobedrijven geïnteresseerd in een samenwerking met de regelgevende instanties van de Verenigde Arabische Emiraten.

De bekende crypto uitwisseling genaamd Binance heeft zichzelf voorgenomen om samen te werken met de Verenigde Arabische Emiraten. De crypto uitwisseling wil andere crypto exchanges en bedrijven ondersteunen bij het verkrijgen van licenties in Dubai. Binance heeft inmiddels al een memorandum ondertekend die deel uitmaakt van een overeenstemming met de Dubai World Trade Centre Authority. Dit deed Binance op het moment dat de crypto uitwisseling een crypto-hub lanceerde.

Plaats een reactie