Adoptie van cryptocurrencies door Walmart en Mastercard

De afgelopen week hebben Walmart en Mastercard een nieuwe stap gezet in hun adoptie van cryptocurrencies. Beide bedrijven hebben crypto een rol gegeven in de bedrijfsvoering. Walmart kondigde vorige week aan dat het 200 Bitcoin geldautomaten zal installeren. Mastercard was eerder een samenwerking aangegaan met Bakkt. De samenwerking heeft een systeem opgeleverd waarin Mastercard betalingen met crypto kan integreren.

Adoptie van de cryptocurrencies door Walmart

Velen investeerders juichen de acties van de twee prominente bedrijven toe. De adoptie van cryptocurrencies door zowel Walmart en Mastercard brengt een wereldwijde adoptie van cryptocurrencies steeds meer dichterbij. Daarnaast zijn de twee bedrijven een mogelijk inspiratie voor andere bedrijven. Wanneer ze goede resultaten boeken met hun projecten, zullen wellicht meer bedrijven volgen in de adoptie van cryptocurrencies.

Vorige week maakte Bloomberg bekend dat de supermarktgigant Walmart een pilot programma is gestart met Bitcoin geldautomaten in diverse fysieke winkels. In meer dan 200 Coinstar-kiosken zijn er Bitcoin geldautomaten geplaatst. Klanten van Walmart kunnen via deze automaten Bitcoin kopen.

Dit initiatief is een onderdeel van een bredere samenwerking tussen Coinstar en Coinme. Coinstar is het bedrijf dat de geldautomaten maakt waarmee klanten munten kunnen inwisselen voor papieren biljetten of cadeaubonnen. Coinme is een exchange waarmee klanten cashgeld kunnen omzetten in Bitcoins. Het uiteindelijke doel is om de service aan te bieden bij meer dan 8000 kiosken die worden geplaatst door heel de Verenigde Staten (V.S.).

Walmart is niet de eerste supermarktgigant waar geldautomaten van de Bitcoin staan. Sam Doctor, Chief Stategy Officer en hoofonderzoeker bij BitOoda, liet weten dat Bitcoin geldautomaten al enige tijd bestaan en dat je deze ook al in diverse supermarkten kan vinden. Echter, Walmart is een supermarkt welke op grote schaal in V.S. bekend is. Hierdoor zullen de automaten nog meer publiek bereiken. Wanneer de pilot succesvol is zullen er waarschijnlijk meer kiosken geplaatst worden in filialen van de supermarktgigant. Dit zal op zijn beurt sceptici laten zien dat de implementatie van de BTC wel degelijk gewenst is.

Hoe werkt het kopen van Bitcoins met een Coinstar-kiosk precies? Als klant kun je met behulp van deze geldautomaat Bitcoins kopen. Je plaatst dollarbiljetten in de automaat en ontvangt vervolgens een voucher. Deze voucher kun je inwisselen voor BTC munten. Een vergoeding van 4% wordt ingehouden en in rekening gebracht door de machine. Om de voucher succesvol in te wisselen moet je als klant een Coinme-account hebben en zul je een achtergrondcontrole moeten doorlopen.

Adoptie van cryptocurrencies

Adoptie van cryptocurrencies door Mastercard

Ook Mastercard gaat een verdere adoptie van cryptocurrencies implementeren, dit in samenwerking met het cryptoplatform Bakkt. Het doel van de samenwerking is het creëren van mogelijkheden op het gebied van cryptocurrencies.

Uiteindelijk is het nodig om mogelijkheden te creëren voor handelaren en banken om cryptocurrency in hun producten te implementeren. De manier waarop klanten loyaliteitsbeloningen verzamelen, zal ook veranderen.

Nancy Gordon werkt bij Bakkt. Zij geeft aan dat het steeds duidelijker wordt dat jongere consumenten hun transactievoorkeuren willen kunnen aangeven. Dit merkt een bedrijf als Mastercard natuurlijk ook. De kansen die Bakkt gaat bieden in samenwerking met Mastercard vertegenwoordigen de stem van de jongere consumenten en bieden een unieke kans om de kloof te dichten tussen de wens van het toenemende aantal cryptohandelaren en de huidige services van Mastercard.

Stephen Squeri heeft ook gereageerd op de plannen van Bakkt en Mastercard. Stephen Squeri is de CEO van American Express. Hij heeft aangegeven dat hij de ontwikkeling van cryptocurrencies binnen Mastercard momenteel niet ziet als een bedreiging van traditionele creditcards die werken met fiatvaluta’s. Veel handelaren zullen het waarschijnlijk ook zien als een uitbreiding van de transactiemogelijkheden en nog niet als een vervanging van het betalen met fiatvaluta’s.

De adoptie van cryptocurrencies door Walmart en Mastercard vormen een grote stap in de adoptie van cryptomunten wereldwijd. Als de adoptie van cryptocurrencies succesvol blijkt, dan volgen mogelijk meer bedrijven het voorbeeld van Walmart en Mastercard.

https://www.youtube.com/watch?v=a4-MaCXhW_c

Plaats een reactie