Bitcoin betalingen Amazon

Gisteren bereikt de Bitcoin prijs een piek van net $40.000. Vandaag wist de koningsmunt een niveau van $40.499 te bereiken. Maar gedurende de dag daalde de Bitcoin prijs met 8% tot een dieptepunt $ 36.441. Op het moment van schrijven staat de koers op $37.030. Deze daling werd met name veroorzaakt door het nieuws dat Amazon Bitcoin betalingen gaat ondersteunen op zijn platform.

Eerder meldde verschillende nieuwsbronnen dat Amazon een Bitcoin betalingsoptie wil gaan toevoegen aan zijn platform. Het nieuws is ontstaan op basis van bevestiging van een onbekende insider. De eerste die het nieuws verspreidde was CityAM. Deze Londense krant publiceerde een verhaal waarin een zogenaamde insider werd geciteerd die beweerde dat Amazon zich zeker aan het voorbereiden was om Bitcoin betalingen te ondersteunen en zelfs een native token wil gaan lanceren.

Vervolgens werd het nieuws door vrijwel alle nieuwsbronnen opgepikt en verspreid, waaronder ook door Bloomberg en Wall Street Journal.  Gisteren was er een prijsstijging van meer dan 15% van $ 35.287 naar $ 40.499, aangenomen werd dat dit veroorzaakt werd door het Amazon nieuws.

Amazon bitcoin betalingen

Amazon ontkent geruchten over ondersteunen Bitcoin betalingen

Amazon onthulde dat recente speculaties over platforms die klaar zijn om Bitcoin betalingen te ondersteunen, onjuist zijn. Het bedrijf heeft momenteel geen specifieke plannen om top cryptocurrencies of Bitcoin betalingen te ondersteunen.

In een bericht van Amazon ontkende dergelijk nieuws en Amazon zei: “Hoewel we erg geïnteresseerd zijn in dit gebied, is de speculatie rond onze specifieke plannen voor cryptocurrency onjuist. We zijn nog steeds gefocust om te onderzoeken hoe dit eruit kan zien voor klanten die winkelen op Amazon.”

Toen geruchtmakende plannen om Bitcoin betalingen te ondersteunen door Amazon werd afgewezen, begonnen de BTC-prijzen te dalen. Volgens CoinDesk-gegevens is Bitcoin op het moment van schrijven de afgelopen 24 uur met 3,6% gedaald tot $ 37.030.

Bitcoin betalingen door amazon

Crypto-gemeenschap valt opnieuw ten prooi aan nepnieuws

Dit was niet de eerste keer dat de cryptogemeenschap ten prooi viel aan nepnieuws, het was een kleurrijk thema in het gedecentraliseerde ecosysteem. Deze vorige maand haalde een ander nepnieuws over een Israëlisch Soeverein Fonds dat $ 2,3 miljard in Bitcoin investeerde de krantenkoppen voordat het werd ontkracht. Het nepnieuws werd gedeeld door het Israëlische consulaat in China, dat later werd verwijderd.

Het is niet de eerste keer dat de cryptogemeenschap het slachtoffer wordt van nepnieuws, het is een kleurrijk thema in het gedecentraliseerde ecosysteem. Vorige maand haalde een ander nepnieuws over Israëlische Soeverein Fonds die $ 2,3 miljard in Bitcoin investeerden de krantenkoppen alvorens dit nieuws werd ontkracht. Het Israëlische consulaat in China deelde dit nepnieuws, dat later werd verwijderd.

De belangrijkste reden voor nepnieuws zijn valse Twitter-profielen, waarin criminelen populaire nieuwsverslaggevers en bronnen van accounts imiteren. Bij het begin van de FUD-markt van mei tot juni werd dit een aanzienlijk probleem, vanwege het feit dat sommige Twitteraars die  nepnieuws in hoofdletters begonnen te presenteren, ook over het Amazon nieuws begonnen te tweeten.

Amazon bitcoin betalingen.

Bitcoin veerkrachtiger geworden tegen nieuwsgerelateerde pumps

In de loop van de tijd is de Bitcoin prijs veerkrachtiger geworden voor nieuwsgerelateerde pieken, en zelfs het nieuws dat SpaceX Bitcoin op zijn balans houdt, heeft de prijs van BTC niet opgedreven.

Wel is het een feit dat Bitcoin voor het eerst weer boven de $40.000 is gekomen. Deze hoogte werd eerder bereikt op 9 januari 2021. In het eerste kwartaal wist de koers flink te stijgen. Aan het begin van het tweede kwartaal, op 14 april 2021, wist Bitcoin een All Time High te bereiken van boven de $60.000.

Helaas hield dit niet lang stand en had Bitcoin met name door slechte nieuwsberichten te maken met een behoorlijke koersdaling. Met name door het bericht van Elon Musk over het stoppen met het accepteren van Bitcoin betalingen. Gelukkig ziet hij nu mogelijkheden dat Tesla in de toekomst wel weer Bitcoin betalingen gaat accepteren.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »