cryptobetalingen

AMC Theatres, een van de top filmtheaters in de V.S., accepteerde deze week voor het eerst cryptobetalingen voor het kopen van een elektronische cadeaukaart. Dit is pas het begin qua mogelijkheden op het gebied van cryptobetalingen, want AMC Entertainment Holdings Inc bereidt zich voor op volledige acceptatie van cryptobetalingen. Nu AMC Theatres de eerste cryptobetalingen voor elektronische cadeaukaarten heeft geaccepteerd, lijkt AMC goed op weg naar zijn doel om tegen het eind van het jaar Bitcoin en altcoins te aanvaarden.  

AMC, of American Multi-Cinema, is de grootste bioscoopketen ter wereld. Met zo’n 10.000 schermen in de wereld heeft ze een groot aandeel in de amusementsindustrie. Elke dag gaan duizenden mensen naar deze bioscopen, zowel in de VS als in Europa, en geven er een grote som geld uit.

Het accepteren van cryptobetalingen, zoals Bitcoin en andere altcoins, is een grote stap voor zowel de amusementsindustrie als cryptocurrency. Op dit moment kun je op de AMC-website digitale cadeaukaarten kopen met crypto zoals Bitcoin of Dogecoin. Deze ontwikkeling werd mogelijk gemaakt door Bitpay, waarmee je een aankoop tot $200 kunt doen.

De stap is gunstig voor zowel cryptocurrencies als de amusementsindustrie. Tijdens de pandemie worstelden namelijk veel bioscopen om hun winst op peil te houden. Er is een groot publiek dat bereid is crypto te gebruiken, en deze tech-savvy personen hebben genoeg vermogen om hun cryptogeld uit te geven. Door cryptobetalingen te accepteren kunnen bioscopen hun inkomsten verhogen.  

Amc cryptobetalingen

Wat zullen de gevolgen zijn van het accepteren van cryptobetalingen?

Adam Aron, de CEO van AMC Theatres, nam de beslissing op cryptobetalingen te accepteren nadat hij op Twitter een poll onder 140000 mensen had gehouden. Hij wilde weten of het bedrijf Dogecoin zou moeten accepteren of niet. De resultaten waren positief, en dus besloot het bedrijf om Dogecoin als cryptobetaling mogelijk te maken.

In een latere fase zullen nog meer cryptovaluta aan de lijst van geaccepteerde valuta’s worden toegevoegd, waaronder Litecoin (LTC), Ether (ETH), en Bitcoin Cash (BCH). Verwacht wordt dat dit consumentenvertrouwen zal scheppen in crypto en naarmate meer bedrijven cryptobetalingen accepteren zullen de cryptokoersen stijgen.

Op het eerste gezicht lijkt het een beslissing voor de consument, want AMC Theater accepteert losse betalingen, maar dat is niet het hele verhaal. Als AMC cryptobetalingen accepteert, zullen mensen wellicht ook via crypto in zijn bedrijf investeren. Zo ontstaat een kettingreactie die uiteindelijk zal leiden tot de volledige acceptatie van Bitcoin en andere crypto in de amusementsindustrie.

Amc theatres cryptobetalingen

Wat heeft de toekomst in petto op het gebied van cryptobetalingen?

De zomer van 2021 is een wisselvallige tijd geweest voor cryptocurrencies. De prijs van Bitcoin (BTC) steeg tot $64.000 en kelderde vervolgens ook tot $30.000. Inmiddels staat de koers weer op $55000. Daarnaast hebben cryptovaluta ook te maken gehad met verboden en strenge regelgeving in veel landen, vooral China, en het reageren op de naschokken van de pandemie. Ook de episode Elon Musk en de bezorgdheid over het milieu hebben een belangrijke rol gespeeld op de cryptomarkt.

Maar nu steeds meer financiële instellingen zoals JP Morgan en The US Bank een of andere vorm van crypto-activa aanvaarden, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Bitcoin en altcoins. Banken en andere instellingen voor financiële dienstverlening hebben een immense macht in handen, en bitcoin zal moeten vertrouwen op zijn vermogen om door te dringen tot de mainstream markten. Omdat de V.S. vooroplopen met crypto en Bitcoin, zullen eventuele beslissingen daar geleidelijk ook doorsijpelen naar andere economieën.

Bovendien is de amusementsindustrie een belangrijke speler in de Amerikaanse economie. Als grote bioscopen Bitcoin en andere cryptobetalingen gaan accepteren, dan kunnen digitale valuta’s snel een consumenten munt worden. Mobiele portemonnees en digitale activa zullen gewone kopers in staat stellen overal op digitale valuta te vertrouwen, en dat is het doel van cryptocurrency. Decentralisatie zal mensen meer geneigd maken tot Bitcoin, en vraag en regeringen zullen gedwongen worden de nieuwe status quo te aanvaarden.

 

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »