Veel handelaren en beleggers op de cryptomarkt zullen zeggen dat Ethereum de op één na bekendste cryptocurrency is die er bestaat. Nummer één is uiteraard de Bitcoin. De techniek die is gebruikt om de blockchain van Ethereum op te bouwen is erg populair. Verschillende andere altcoins zijn daarom ook op de blockchain van Ethereum gebouwd. Toch is het netwerk van ETH niet perfect. De cryptocurrency loopt namelijk tegen een aantal drempels aan tijdens zijn ontwikkeling. Zo heeft ETH last van schaalbaarheidsproblemen. De makers van ETH doen er alles aan om de blockchain uit te breiden, maar dit netwerk raakt steeds voller. Op zoek naar schaalbaarheid gaan ETH gebruikers over naar Arbitrum.
Inhoudsopgave
Een stijging voor Arbitrum
De tweede laag van Ethereum heeft een schaaloplossing genaamd Arbitrum. Als we kijken naar de meest recente ontwikkelingen op de cryptomarkt dat zien we dat de cijfers aangeven dat Arbitrum steeds hoger klimt sinds zijn lancering. De totale waarde die is vergrendeld (TVL) van deze schaaloplossing is in de afgelopen paar weken gestegen met bijna 9.400%.
De totale vergrendelde waarde is op dit moment door Duna Analytics geschat op een waarde van maar liefst USD 2.12 miljard. Ook op het gebied van marktaandelen is Arbitrum flink gestegen. Inmiddels staat de schaaloplossing daar op de tweede plek, met 30%.
De stijgende cijfers rondom Arbitrum waren opvallend. Twee weken geleden, op 1 september, had de schaaloplossing een TVL van bijna 22 miljoen USD. Dit is een stuk lager dan de huidige waarde die Duna Analytics heeft geschat. Er heeft een stijging plaatsgevonden van maar liefst 9.387% in slechts twee weken!
Wat is Arbitrum?
Arbitrum is een vorm van technologie die gebruikt kan worden om schaalproblemen op te lossen. Het is een zogenaamde OR (Optimistic Rollup) en werkt als een oplossing op Layer 2 van de ETH blockchain. De technologie is afgestemd met ETH en is boven op het netwerk (Layer 1) gebouwd.
Het netwerk van ETH is de afgelopen tijd door verschillende oorzaken onder druk gezet. Eén van deze oorzaken is yield farming. Wanneer iemand deze investeringstechniek gebruikt dan stelt diegene zijn cryptomunten beschikbaar en verdient hij of zij op die manier netwerk tokens. Andere factoren die druk hebben gezet op het netwerk zijn de groei in gedecentraliseerde financiering (DeFi) en niet-fungibele tokens (NFT). Al deze factoren hebben ertoe geleid dat er momenteel een probleem is met betrekking tot de schaalbaarheid van ETH.
Sommige handelaren, investeerders en crypto-technici zijn hoopvol voor de toekomst van ETH nu er een vorm van OR te vinden is op de blockchain. Zij beweren dat OR de oplossing vormt voor alle schaalbaarheidsproblemen van ETH. Wanneer OR daadwerkelijk een goede schaaloplossing vormt, dan zal de doorvoersnelheid van de blockchain van ETH ontzettend stijgen.
Nick Chong is een supporter van Offchain Labs en helpt bij de ontwikkeling van Arbitrum. Daarnaast is hij ook nog eens beleggingsanalist bij ParaFi Capital. Chong heeft commentaar geleverd op de recente ontwikkelingen. Hij beweert dat beleggers en investeerders op de cryptomarkt in eerste instantie op zoek gaan naar Layer 1 opties die het schaalprobleem kunnen oplossen. Echter, uiteindelijk blijkt dat deze schaaloplossingen compromissen met zich mee brengen op het gebied van veiligheid en overbruggingsinfrastructuur. Daarom kijken ze op een later moment toch naar Layer 2 oplossingen. Een OR is een schaaloplossing welke de veiligheid van het netwerk niet aantast en waarmee de doorvoer van transacties verbeterd wordt.
Wat staat Arbitrum te wachten op de korte termijn?
Diverse analisten merken op dat er de afgelopen dagen soms meer transacties zijn verwerkt die verbonden waren aan Arbitrum dan aan de Bitcoin. Dit benadrukt nogmaals hoe erg Arbitrum is gestegen in populariteit. Om zijn populariteit te behouden zal de OR natuurlijk moeten gaan groeien. Op 31 augustus jongstleden zei Offchain Labs dat het hoofdnet, ook wel het Arbitrum One mainnet genoemd, is gelanceerd en toegankelijk is voor publiek. In mei van het jaar 2022 wordt de bèta versie van Arbitrum One gelanceerd voor ontwikkelaars op het cryptonetwerk.
Daarnaast heeft het bedrijf achter Arbitrum ook gemeld dat ze maar liefst 120 miljoen USD gaan ophalen tijdens de serie B-financieringsronde. Dit gaat gebeuren onder leiding van Lightspeed Venture Partners. Wil je gaan investeren in Arbitrum? Let dan wel op: Arbitrum heeft geen token.
https://www.youtube.com/watch?v=ICas10AGtZ4