SEC verlengt deadline voor goedkeuring van Ark Invest Bitcoin ETF tot augustus

De SEC heeft de deadline voor de goedkeuring van Ark Invest Bitcoin ETF verlengd. De deadline is verschoven van 16 juli naar 30 augustus 2022. De nieuwste ontwikkeling van de regelgevende instantie komt naar verluidt nadat de commissie in juni Grayscale’s poging om zijn Bitcoin trust om te zetten in een ETF had afgewezen.

Termijn verlenging van Ark Invest Bitcoin ETF

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de termijn verlengd om ARK Investment Management’s 21 Shares’ Bitcoin exchange-traded fund (ETF) goed te keuren of af te keuren. De SEC heeft nu tot 45 dagen de tijd om een beslissing te nemen over de gezamenlijke ETF van Cathie Wood’s Ark Invest en 21Shares, nadat ze de deadline verlengd heeft van 16 juli tot 30 augustus.

Volgens een dinsdag ingediend dossier van de SEC is een voorgestelde regelwijziging van de Chicago Board Options Exchange BZX Exchange opgenomen in de aanvraag, die aanvankelijk in mei bij de SEC werd ingediend en op 1 juni in het Federal Register voor commentaar beschikbaar werd gesteld.

De nieuwste ontwikkeling van de regelgevende instantie komt naar verluidt nadat de commissie in juni Grayscale’s poging om zijn Bitcoin trust om te zetten in een ETF had afgewezen. De SEC beweert nu dat ze voldoende tijd nodig heeft om een oordeel te kunnen vellen over de eerder genoemde indiening, zoals vermeld staat in de aankondiging van de aanwijzing van een langere periode.

Ark Invest Bitcoin ETF

Voldoende tijd nodig om voorstel Ark Invest Bitcoin ETF te bekijken

De assistent secretaris van de SEC, J. Matthew DeLesDernier, verklaarde dat de regelgevende instantie tot een verlenging over het voorstel van de Ark Invest Bitcoin ETF had besloten om “voldoende tijd te geven om de voorgestelde regelwijziging en de daarin behandelde problemen te bekijken”.

De SEC heeft nog nooit een exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd dat directe blootstelling heeft aan cryptocurrencies, maar wel beleggingsvehikels die gebonden zijn aan BTC futures, zoals fondsen van Valkyrie en ProShares.

Ark Invest zag eerder in april zijn aanvraag door de SEC afgewezen worden nadat het een samenwerking was aangegaan met de in Europa gevestigde ETF emittent 21Shares om een aanvraag in te dienen voor een spot Bitcoin ETF die in 2021 aan de Cboe BZX Exchange wordt genoteerd.

Volgens de huidige regelgeving heeft de regelgevende instantie het recht om het vellen van een oordeel uit te stellen en het beleggingsaanbod tot 180 dagen door het publiek te laten bekijken.

Toen de SEC in juni Grayscale’s aanvraag afwees om haar Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te vormen tot een spot BTC ETF, vroeg de beleggingsbeheerder de rechter om de uitspraak van de SEC te herzien.

Donald Verrilli, een senior juridisch strateeg bij Grayscale, beweerde in het depot dat de SEC “willekeurig en grillig” had gehandeld door “geen consistente behandeling toe te passen op soortgelijke investeringsvehikels”.

Fed heeft een fout gemaakt

In een webinar op dinsdag verklaarde Cathie Wood, oprichter van Ark Invest, dat de Amerikaanse Federal Reserve indicatoren van deflatie negeert terwijl ze doorgaat met haar agressieve renteverhogingsplan om de inflatie te bestrijden en binnenkort gedwongen zou zijn een dovish verschuiving te maken.

“De markt heeft door dat de Fed een fout maakt,” verklaarde Wood.

Wood noemde dalingen van de koper-, olie- en goudprijzen als bewijs dat de zorgen over aanhoudende inflatie ongegrond zijn. Wood’s ARK Innovation ETF was het best presterende fonds van 2020 dankzij inzetten op bedrijven als Zoom Video Communications Inc, dat sterk steeg tijdens de eerste stadia van de coronavirus pandemie.

Eindelijk goedkeuring op Ark Invest Bitcoin ETF?

Het is nu de vraag of de verlenging van de deadline zal leiden tot een akkoord op het voorstel voor Ark Invest Bitcoin ETF. Zoals eerder vermeld, heeft de SEC nog nooit een exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd dat directe blootstelling heeft aan cryptocurrencies. Het zou geweldig zijn voor de Bitcoin markt als Ark Investment nu eindelijk wel goedkeuring krijgt voor de Ark Invest Bitcoin ETF.

Plaats een reactie