BBVA lanceert innovatief Bitcoin handelsdienst voor private banking klanten in Zwitserland

De Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) is de nr. 2 grootste bank in Spanje en gaat zijn vermogende particuliere klanten in Zwitserland de mogelijkheid bieden om te investeren en handelen in Bitcoin. De BBVA gaat namelijk een Bitcoin handelsdiensten en ook bewaardiensten via hun bedrijfstak in Zwitserland lanceren.

Deze nieuwe diensten zullen in eerste instantie alleen beschikbaar in Zwitserland en is vanaf 21 juni operationeel voor private banking klanten die geïnteresseerd zijn in investeringen in digitale activa. Zo maakte de bank op vrijdag 18 juni bekend in een publicatie.  

Nieuwe Bitcoin handelsdienst voor vermogende klanten eerst getest

De Bitcoin handelsdienst die de BBVA Switzerland gaat aanbieden aan al zijn private banking relaties, heeft de bank al zes maanden getest. Een select groepje Zwitserse private banking klanten kreeg de mogelijkheid om direct Bitcoin te kopen bij de bank en deze vervolgens ook bij de bank te bewaren.

De CEO van BBVA Switzerland, Alfonso Gómez, legde uit waarom het eerst testen een belangrijk onderdeel is geweest. Door deze geleidelijke uitrol is BBVA Switzerland namelijk in staat gesteld om de activiteiten van de dienst niet alleen te testen, maar ook de veiligheid te verbeteren. Het voornaamste doel was vooral om te toetsen of er een grote vraag is bij beleggers voor crypto-activa als een manier om hun beleggingsportefeuilles te diversifiëren. Ondanks de volatiliteit en relatief hoge risico. Dat die vraag er is, dat bleek. Gómez zei verder dat hij verwacht dat cryptocurrencies een grote invloed gaat hebben op financiële diensten. 

Bitcoin handelsdienst BBVA

Innovatieve en gebruiksvriendelijk Bitcoin handelsdienst

Het aanbod van BBVA Switzerland uitsluitend een Bitcoin handelsservice en bewaardienst. Maar de bank is voornemens om dit aanbod uit te breiden naar andere cryptocurrencies en ook uit te breiden naar andere landen. Dit laatste zal nog wel een lastige klus zijn omdat de verschillende regelgeving die landen hanteren op het gebied van cryptocurrencies.

Gebruikers kunnen automatisch wisselen tussen Bitcoin en fiat-valuta’s. Zo kunnen mogelijke verliezen worden voorkomen of beperkt bij grote prijsvolatiliteit.  Een ander belangrijk voordeel dat het Bitcoin beheersysteem volledig is geïntegreerd in zijn app. Zo kunnen private banking klanten de prestaties bekijken naast die van de rest van de activa, fondsen of investeringen.

De BBVA benadrukt dat de BBVA Bitcoin handelsdienst geen adviesdiensten zal bevatten. De entiteit zal dan ook geen advies geven over crypto-beleggingen. Wel zal de Bitcoin handelsdienst zal onderdeel zijn van de activa-investeringscatalogus van BBVA voor private banking klanten. Zo kunnen klanten de prestaties van hun Bitcoin-posities naast de rest van hun portefeuilles eenvoudig inzien en bekijken.

BBVA bitcoin handelsdienst

Grote innovatie voor het traditionele bankiersecosysteem

De Zwitserse tak, die zich toelegt op internationale bankdiensten zal zijn cryptocurrency-diensten in eerste instantie echter beperken tot Zwitserland. Dit omdat het Zwitserse ecosysteem relatief uitgebreide regels heeft omtrent cryptocurrencies.

Gómez benadrukte in de publicatie dat BBVA de kwaliteit van bankdiensten naar de jonge wereld van crypto-activa brengt. Verder zegt hij dat dit slechts een eerste stap is in een wereld die volgens hem een ​​grote impact zal hebben op alle financiële diensten. De BBVA positioneert zich met dit innovatieve aanbod zich als een benchmarkinstelling in de adoptie van blockchain-technologie. De komende maanden zullen we het aanbod van digitale activa blijven verbeteren en uitbreiden”, voegt hij eraan toe.

Omdat BBVA in Zwitserland traditionele en digitale financiële activa combineert in dezelfde beleggingsportefeuille, loopt de bank voorop in het adopteren van digitale activa in conventionele financiering. Haar nieuwe diensten vormen een nieuw aanbod. Het zal zijn klanten meer eenvoud bieden bij handel, rekeningafschriften, belastingaangiften, enzovoort.

Lancering Bitcoin handelsdienst

Weer een goede stap richting bredere Bitcoin adoptie

Voor veel crypto-supporters is het feit dat banken crypto-diensten aanbieden tegenstrijdig. De Bitcoin is namelijk ooit uitgevonden om banken juist overbodig te maken. Toch zijn banken belangrijk voor een bredere adoptie van crypto. Ook onze eigen ING Bank zou inmiddels op meerdere vlakken bezig zijn met aan crypto-gerelateerde diensten.

Deze gewaagde innovatie is een belangrijke mijlpaal voor BBVA en het hele bank-ecosysteem. Net zoals de Bank of New York Mellon eerder ook al nieuwe Bitcoin handelsdiensten aan zijn klanten lanceerde, is ook dit weer een kolossale stap voor banken om hun crypto-aanbod uit te breiden. 

https://www.youtube.com/watch?v=kOZQG2WlzGE

Plaats een reactie