Betalingen met crypto aanbieden als concurrentievoordeel

Nu de wereld technologische technieken en strategieën is gaan toepassen, is er een snelle trek naar vernieuwende ideeën. Het lijkt erop dat cryptocurrency en het accepteren van betalingen met crypto iets is waar klanten in geïnteresseerd zijn. De vraag is zo groot geworden dat bedrijven betalingen met crypto zouden kunnen overwegen om zichzelf een voorsprong te geven op concurrenten.

Betalingen met crypto

Bedrijven en dienstverleners zijn vaak op zoek naar iets unieks waarmee ze zich kunnen onderscheiden van concurrenten die het product of de dienst niet aanbieden of niet inspelen op de marktbehoefte.

Volgens een recent onderzoek van betalingsnetwerk Mercuryo gelooft 57% van de zakelijke respondenten van het onderzoek dat het toevoegen van betalingen met crypto een bedrijf een concurrentievoordeel kan geven.

Ruim 68% van de respondenten gelooft ook dat er een enorme behoefte is aan de invoering van innovatieve betalingen in alle sectoren. Maar liefst 60% van degenen die betalingen met crypto accepteren, hebben gemeld dat er een toegenomen vraag is na de invoering van betalingen met crypto.

Volgens het rapport meldde 78% van de Britse volwassenen dat ze in 2021 op de hoogte waren van cryptocurrencies. In 2020 was dat nog 73%. In 2021 bezat of verhandelde 4,4% van de totale bevolking crypto, tegen 3,9% in 2020. In 2021 waren er ongeveer 2,3 miljoen crypto-bezitters. Bovendien kocht bijna 20% van hen cryptocurrency met de bedoeling ze te gebruiken om goederen en diensten te kopen.

Van de 501 senior financiële beslissers in het VK gelooft 45% dat cryptocurrency de toekomst is van zakelijke betalingen. Meer dan 70% van de respondenten die bij grote bedrijven betrokken zijn, gelooft dat het aanbieden van betalingen met crypto een concurrentievoordeel biedt ten opzichte van concurrenten.

Het onderzoek benadrukte dat 75% van alle grote bedrijven gelooft dat cryptocurrency uiteindelijk in elke vorm van financiële dienstverlening geïntegreerd zal worden.

betalingen met crypto

De groeiende vraag naar betalingen met crypto

Mercuryo’s rapport en onderzoek belichten bewijzen die gevonden werden uit de resultaten van een recente studie van Pyments.com. Uit dit onderzoek, die gericht was op betalingen met crypto, bleek dat maar liefst 93% van de gebruikers of houders van cryptocurrency hun crypto in de toekomst voor betalingen zou gebruiken.

Bijzonder opmerkelijk was dat 59% van hen nog nooit cryptocurrency in handen heeft gehad, maar wel geïnteresseerd is in het gebruik ervan om betalingen met crypto te doen. Meer dan 60% van de bezitters van cryptovaluta verklaarde dat ze zeer of zeer geïnteresseerd zouden zijn in het gebruik van crypto als betaalmiddel.

Dit vooral om meer privacy en veiligheid van online aankopen te garanderen. Bijna 25% van de niet-crypto bezitters zei dat ze even geïnteresseerd zouden zijn in het gebruik van crypto om online bestellingen extra te beveiligen.

Verder zei 57% van de cryptobezitters dat ze meer geïnteresseerd zouden zijn in het gebruik van crypto om online aankopen te betalen als de betaalmogelijkheden bij de kassa gemakkelijker toegankelijk zouden zijn. Ruim 21% van de niet-crypto bezitters zei hetzelfde.

Hoewel er een sterke aanwijzing is voor de belangstelling die klanten hebben voor het gebruik van betalingen met crypto, is de mate van adoptie van cryptobetalingen nog verrassend laag.

Volgens het onderzoek gaf meer dan de helft van degenen die geen cryptocurrency bezitten te kennen dat er op dit moment niet genoeg handelaren zijn die betalingen met crypto accepteren. Dit gebrek aan optie zou niet-crypto gebruikers kunnen afschrikken en een belemmering kunnen vormen voor een grotere crypto adoptie.

Naarmate meer bedrijven de functionaliteit en mogelijkheden van cryptobetalingen inzien en ernaar handelen, zouden we kunnen zien dat meer bedrijven betalingen met crypto aannemen en dat het gebruik van digitale valuta over de hele linie toeneemt.

https://www.youtube.com/watch?v=P-NXGachodM

Plaats een reactie