Bitcoin heeft bijzondere rust na ETF

Het is op dit moment een nogal interessante fase waar bitcoin zich in verkeerd. Als je kijkt naar de huidige marktsituatie, die gekenmerkt wordt door een opmerkelijke rust. Dit is een moment waarop velen bearish worden. Een van de meest fascinerende aspecten van de cryptomarkt is de aanstaande bitcoin halving, een gebeurtenis die historisch gezien een grote impact heeft gehad op de prijs van bitcoin.

Bitcoin

Lange termijn optie

In deze periode van relatieve rust op de markt is het zeer noodzakelijk om een strategie te hebben die gericht is op de lange termijn. Dollar Cost Averaging (DCA) is een methode die vaak toegepast wordt, waarbij je regelmatig investeert en niet kijkt naar de prijsschommelingen.

Dit helpt om het risico te spreiden en te profiteren van de volatiliteit op de lange termijn. Daarnaast is het belangrijk om geduld te hebben en je zo goed mogelijk te vasthouden aan je strategie, zonder je te laten meeslepen door korte termijn trends of paniek.

Een bitcoin stijging wordt vaak opgevolgd door stijgingen van kleinere coins. Tijdens een bullmarkt zoals die van 2017 en 2021 wordt dit een altseason genoemd. Altcoins wachten geduldig af tot Bitcoin uitgerold is voordat ze zelf hard stijgen. Maar het is nu nog te vroeg om te stellen dat we in een bullmarkt zitten, dus we kunnen ook niet met zekerheid zeggen dat dit patroon zich nu zal herhalen.

Je zou ook kunnen zeggen dat het een stilte voor de storm is, want het zou zomaar eens bergafwaarts kunnen gaan met de koers. Dit is namelijk wat er nu uit verschillende analyses naar boven komt, Het is nog maar afwachten of dit daadwerkelijk allemaal klopt en gaat gebeuren.

Een crash op komst

Als je de voorspellingen moet geloven, maakt bitcoin zich op voor een diepe correctie. Dit is de eerste gedachte die bij velen opkomt als je de grafieken erbij pakt. De koers laat weinig kracht zien en faalt met het maken van een nieuw hoogtepunt. De weerstand is te groot en dat zorgt ervoor dat de weg naar beneden ingeslagen kan worden om nieuwe kopers aan te trekken.

De daggrafiek bevestigt alle weerstanden die worden benoemd. Het is een grote hindernis, vooral wanneer je kijkt naar eerdere prijsacties rond deze trendlijn. Naast de weerstand zie je ook een indicator op de meeste grafieken. Dat is de volume-indicator en laat zien hoeveel volume er is bij elke candle. Op dit moment neemt dit volume af terwijl de koers daalt. Ook dit is een slecht signaal.

In een gezonde beweging wil je eigenlijk toenemend volume zien in combinatie met een stijgende koers. Nu je dit dus niet ziet, moet je het er wel mee eens zijn dat dit een gebrek aan volume een bearish signaal is, wat in combinatie met de eerdere signalen de verwachting rechtvaardigt van een diepe correctie. Mocht de koers zakken tot onder de 38.000 dollar dan heeft dit zeker wel een hoop gevolgen.

Bitcoin grafiek

Een zware periode voor bitcoin

Met de bitcoin halving binnen handbereik, voelen investeerders de opwinding toenemen of de koers nu zakt of niet. De halving verhoogt namelijk de schaarste van bitcoin, en heeft in het verleden iedere keer tot een nieuwe grote opwaartse trend geleid voor de onderliggende koers. Analist Decentrader denkt dat dit deze keer niet anders zal zijn, maar voorziet tevens een uitdagende periode voor investeerders.

Decentrader denkt dat de halving een zogenoemde ‘sell the news’ evenement zal zijn. Dit zou betekenen dat veel investeerders hun bitcoins op de markt dumpen zodra de langverwachte halving heeft plaatsgevonden, resulterend in een neerwaartse trend.

Uiteindelijk zal de halving echter wel de deuren naar een nieuwe bullmarkt openen volgens Decentrader. Hij wijst erop dat Bitcoin historisch gezien 220 tot 240 dagen nodig had om zijn all-time high te breken, en hij verwacht dat ditmaal geen uitzondering zal zijn. Dit zou betekenen dat bitcoin ergens aan het einde van dit jaar de 69.000 dollar zal passeren en dan maakt het natuurlijk allemaal niet meer uit.

Het is belangrijk op te merken dat dit slechts de visie van een enkele analist is, gebaseerd op het prijsverloop uit het verleden. Het is totaal niet zeker dat deze cyclus vergelijkbaar zal zijn met wat er in het verleden is gebeurd, maar optimisme houden, is zeer belangrijk.

Door lid te worden van Bitvavo hoef jij het nieuws niet meer online te volgen, maar kun je alles nadrukkelijk in de gaten houden. Waar wacht je dus op en pak je kans om deel uit te maken van de crypto wereld.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie