Binance crypto-exchange krijgt waarschuwing van DNB

Binance crypto-exchange heeft al maandenlang problemen met regelgeving in verschillende landen. De lijst van de verschillende nationale toezichthouders is de afgelopen tijd steeds langer geworden. In de meeste gevallen bezit Binance crypto-exchange niet over de juiste vergunning om in de verschillende landen te mogen opereren. De Nederlandse Bank (DNB heeft nu ook een officiële waarschuwing gegeven aan deze crypto-exchange.

DNB stelt dat Binance crypto-exchange niet over juiste vergunning beschikt

Gisteren kondigde DNB aan dat Binance crypto-exchange cryptodiensten levert in Nederland zonder de wettelijk verplichte registratie bij DNB cryptodiensten aanbiedt in Nederland. Dit betekent dat Binance crypto-exchange in strijd met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) handelt. Daarnaast biedt Binance crypto-exchange illegaal transactieservices tussen virtuele valuta en fiducaire valuta en verstrekt het illegaal bewaarportefeuilles. Volgens de DNB bestaat er hierdoor een verhoogd risico dat klanten betrokken raken bij diverse witwaspraktijken of terrorismefinanciering toenemen.

Het is niet duidelijk welke gevolgen de waarschuwing voor Binance crypto-exchange zal hebben. Onlangs is echter duidelijk geworden dat Binance er alles aan doet om wereldwijd te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

DNB Binance crypto-exchange

Tweede H2

De afgelopen tijd heeft Binance crypto-exchange voor nogal wat uitdagingen gestaan. Binance moest de afgelopen maand IDEAL-betalingen en SEPA-betalingen tot nader order opschorten. Daardoor kunnen Europeanen niet meer makkelijk geld storten en opnemen met hun IBAN-rekeningen. Ook is het storten van geld met iDeal al langere tijd niet meer mogelijk. Toch is Binance crypto-exchange nog steeds geliefd bij veel handelaren en investeerders doordat het een divers aanbod aan altcoins heeft.

Maar het heeft ook veel kritiek gekregen van verschillende regelgevende instanties:

  • Eind april 2021 heeft de Duitse regelgevende instantie (BaFin) de eerste waarschuwing afgegeven. BaFin heeft de cryptocurrency exchange Binance laten weten dat het een boete kan krijgen voor het uitgeven van effecten zonder verplichte publicatie van het wettelijk verplichte prospectus.
  • In mei 2021 kreeg cryptocurrency exchange Binance ook slecht nieuws uit de Verenigde Staten. De Amerikaanse belastingdienst onderzoek zou onderzoek doen naar de belastingontduiking van Binance en de mogelijkheid bieden dat Amerikanen illegale transacties kunnen uitvoeren op het Binance-platform.
  • Toen Binance eind juni een formele waarschuwing ontving van de Britse toezichthouder FCA, escaleerde de situatie in Engeland. Binance werd gedwongen om veel diensten in het VK te sluiten.
  • In juli heeft de Thaise SEC (Securities and Exchange Commission) een strafrechtelijke procedure aangespannen tegen Binance wegens illegale operaties in het land. De Kaaimaneilanden en Japan deden ook soortgelijke aankondigingen. • Eind juli kwam ook de Italiaanse financiële toezichthouder op de lijst. Dit betekent dat Binance niet langer bevoegd is om beleggingsdiensten te verlenen in Italië.
Binance crypto-exchange DNB

Binance crypto exchange zoekt wettelijke erkenning bij verschillende toezichthouders

Natuurlijk begrijp je dat Binance na zoveel problemen te hebben ervaren een goede relatie met de toezichthouder probeert te onderhouden. Na veel kritiek van politici en financiële toezichthouders te hebben gekregen, is het handelsplatform in een charmeoffensief. Binance doet dit op de volgende manieren:

  • Het verlagen van de opnamelimiet voor Bitcoin
  • Het minimaliseren van de hefboomwerking
  • Het aanbieden van belastingsoftware
  • Het openen van regionale kantoren

Eerder gaf de CEO van Binance commentaar op de steeds strengere regelgeving en zei dat de beurs op zoek is naar een nieuwe CEO voor Binance.US met een sterke compliance-achtergrond. Deze werd gevonden, maar begin deze week ging het gerucht dat Binance.US een nieuwe CEO heeft aangesteld.

Bovendien sprak Changpeng Zhao de hoop uit om overal gereguleerd te worden en een financiële instelling te worden. Het is vermeldenswaard dat Changpeng Zhao onlangs ook heeft aangekondigd dat hij bereid is af te treden en regelgevende experts toe te staan ​​Binance te kopen. Tenminste, als dat nodig is om veel van de problemen van de regelgevende instanties op te lossen.

Kortom, het zijn roerige tijden voor Binance en het is maar de vraag of de crypto-exchange in staat gaat zijn om alle regelgevende problemen op tijd op te lossen. Wil je liever het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je ervoor kiezen om Bitcoin of andere crypto dichter bij huis te zoeken. Bitvavo bijvoorbeeld is een betrouwbare broker die een groot aanbod heeft op het gebied van cryptocurrencies.

https://www.youtube.com/watch?v=rs3ftywv6Sc

Plaats een reactie