Binance investering moet 1 miljard gebruikers gaan trekken

Binance is een groot en bekend crypto exchange platform. Bij deze crypto exchange kun je fiatvaluta’s en cryptomunten in elkaar omwisselen. Sinds 2017 is de exchange actief en inmiddels zijn er al veel gebruikers op het platform geregistreerd. Echter, de exchange wil graag verder groeien. Om te kunnen groeien als exchange moet het bedrijf natuurlijk gaan investeren. Het moet op verschillende manieren de aandacht proberen te trekken van cryptohandelaren. 

Dit kunnen ze doen door bijvoorbeeld hun diensten te verbeteren en reclame te maken. Onlangs is er informatie vrijgekomen over een Binance investering. Het cryptobedrijf gaat een grote investering doen met als doel het uitbreiden van het ecosysteem en het laten groeien van de smart contracts die het platform draaiende houden. Tijdens de bekendmaking heeft Binance ook een bedrag genoemd. Ze stelden dat er maar liefst 1 miljard dollar geïnvesteerd gaat worden in het systeem.

De Binance investering

De Binance investering is onlangs bekend gemaakt via het mediakanaal Crypto Mass Adoption Fund. Zij hebben een persbericht openbaar gemaakt waarin staat dat de Binance investering 1 miljard dollar zal zijn. Het doel van de investering is het versnellen van de acceptatie van digitale activa en blockchain-technologie. De 1 miljard dollar zal geïnvesteerd worden in verschillende categorieën. De vier categorieën zijn: investeringen, builder-programma, talentontwikkeling en liquiditeitsprikkels. Van de hele investering gaat 500 miljoen dollar naar de laatste drie genoemde categorieën. In het persbericht staat verder ook genoteerd dat het Builder-programma 300 miljoen dollar toegeschoven krijgt. De liquiditeitsprikkels en talentontwikkelingen ontvangen elk 100 miljoen dollar om mee aan de gang te gaan.

Nu vraag jij je misschien af: wat gaat er dan gebeuren met de overige 500 miljoen dollar? Dit geld gaat worden besteed aan investeringen. De Binance investering moet zorgen voor een bredere acceptatie van het exchange platform. Dit moet ook weer bijdragen aan de toename van de acceptatie van gedecentraliseerde financiële infrastructuren. Hoewel Binance (BSC) niet gedecentraliseerd is, kan de exchange wel gebruikt worden bij gedecentraliseerde netwerken, infrastructuren of andere producten die geen centraal beheer kennen. Voorbeelden zijn gedecentraliseerde gaming, metaverse, VR, AI (kunstmatige intelligentie).

Binance investering 1 miljard

1 miljard dollar en 1 miljard gebruikers

De 1 miljard dollar is niet de eerste Binance investering. Zo heeft het bedrijf vorig jaar 100 miljoen dollar geïnvesteerd. Het doel van de investering was het verbeteren van de ondersteuning voor de DeFi projecten op BSC. De investering was erg succesvol. Het heeft Binance maar liefst 100 miljoen nieuwe gebruikers opgeleverd. Dit maakte de CEO van het platform bekend.

Een investering van 100 miljoen dollar stond dus gelijk aan 100 miljoen nieuwe gebruikers op het platform. Met de nieuwe investering van 1 miljard dollar probeert het platform daarom 1 miljard nieuwe gebruikers aan te trekken. De CEO van Binance heeft niet bekend gemaakt wanneer hij dit doel wil bereiken.

Het platform van Binance groeit langzaam. Vanaf 11 oktober zijn er 99,1 miljoen unieke adressen en bijna 7 miljoen dagelijkse transacties op het platform. Echter, als je dit vergelijkt met andere platformen dan zul je al snel zien dat Binance relatief klein is. Een ander platform is bijvoorbeeld Etherscan. Etherscan heeft 172,2 miljoen unieke adressen en 1,19 miljoen dagelijkse transacties.

Wanneer we kijken naar de totale vergrendelde waarde dan staat ETH net voor Binance als platform. Echter, ondanks dat beide platformen zo dicht bij elkaar staan is het verschil groot. De TVL (totale vergrendelde waarde) van Binance is 17,69 miljard en die van ETH is 140,35 miljard. Zelfs het hoogtepunt in TVL van Binance komt niet in de buurt van de TVL van ETH. Het hoogtepunt van Binance was namelijk 32,26 miljard.

Met de Binance investering van 1 miljard dollar hoopt Binance ook de totale vergrendelde waarde van het platform te verhogen. Maar er is meer nodig dan geld om het Binance platform te laten groeien. Ook Binance gebruikers kunnen zich actief inzetten. Zo kunnen zij het platform promoten door mee te doen aan hackathons of bug bounty programma’s.

https://www.youtube.com/watch?v=t3Wf2AqA5bo

Plaats een reactie