Sepa-betalingen Binance

Binance schort nu ook SEPA-betaling, iDeal betaling had Binance al eerder geschort. De problemen bij cryptocurrency exchange Binance houden zich aan. Het platform heeft alle eurostorting via SEPA-bankoverschrijving geschort. Binance zegt dat de opschorting van tijdelijke aard is en dit een gevolg is van gebeurtenissen buiten haar controle, zo schrijft de Financial Times.   

Binance ondersteunde al geen iDEAL meer en nu dus ook geen SEPA-betalingen meer. De afkorting SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Binnen dit system kunnen mensen snel en gemakkelijk betalen binnen Europa. Voor de gebruikers van Binance-gebruikers is het een populaire optie omdat er geen verdere transactiekosten in rekening werden gebracht. Maar helaas is dat feestje nu dus tijdelijk afgelopen.

Binance gebruikers meldden dinsdag dat ze een bericht hebben ontvangen van Binance over de opschorting van Euro-stortingen via SEPA betalingen.In de email die door verschillende gebruikers gedeeld werd op sociale media, werd het volgende uitgelegd:

Vanwege gebeurtenissen buiten onze macht om, schorten we alle Euro stortingen via SEPA-betalingen tijdelijk op vanaf 08.00 uur UTC op 7 juli 2021. Het is nog wel mogelijk om Euro’s te storten/ en of cryptocurrencies te kopen via creditcards- of debitcards op Binance.

De mededeling vervolgt: “We werken hard aan een oplossing met onze partners en danken u voor uw geduld … Alle stortingen die in de tussentijd via SEPA worden geprobeerd, zullen binnen 7 werkdagen worden geretourneerd.”

 

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het opschorten van de SEPA-betalingen weer om problemen met toezichthouders en regelgevers. De SEPA-betalingen werden gefaciliteerd door het bedrijf Clear Junction, die geregistreerd staat in het Verenigd Koninkrijk. Onlangs kreeg Binance hier een waarschuwing van de Financial Conduct Authority FCA. De grote bank Barclays besloot daarom klanten geen geld te laten sturen naar Binance.

Sepa-betalingen binance gestopt

Binance in zwaar weer

Het tijdelijk schorten van SEPA-betalingen, betekent dat er nog een grote financiële toegangsweg in Nederland naar Binance is afgesloten. Eerder werden de iDEAL betalingen ook al stopgezet. Voor Nederlandse klanten is dit erg vervelend, omdat iDEAL namelijk de Nederlandse standaard als het gaat om betalingen via het internet

Een gebrek aan ondersteuning van deze dienst is een groot gemis als je als bedrijf wilt groeien in Nederland. Volgens het handelsplatform zijn beide maatregelen van tijdelijke aard, maar het in nog niet bekend of en wanneer deze betaalopties weer terug gaan komen.

Voor de verwerking van transacties maakte Binance gebruik van verschillende tussenpartijen, net zoals IDEAL dat doet. In Nederland kun je bij onze partner Bitvavo nog wel terecht met een simpele iDEAL- of SEPA-betaling bij onze partner Bitvavo. Daarnaast biedt Bitvavo nog vele andere betalingsmogelijkheden.

Sepa-betalingen binance

De problemen van Binance nemen toe

Op dit moment is de exacte reden voor deze maatregel nog niet duidelijk, maar deze grote internationale exchange ligt de afgelopen tijd steeds vaker onder vuur. De problemen van Binance zijn de laatste tijd toegenomen.

Verschillende toezichthouders wereldwijd hebben de beurs gewaarschuwd omdat ze illegaal in hun land actief is zonder de juiste registratie. De Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand heeft deze week een strafrechtelijke klacht tegen Binance ingediend. Kaaimaneilanden, het V.K. en Japan hebben ook een soortgelijke kennisgeving gedaan.

Zoals je in een eerder artikel van ons hebt kunnen lezen heeft Binance onlangs een officiële waarschuwing gehad van de Britse toezichthouder, FCA. Na het bericht van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) dat de beurs verbiedt om zonder vergunning in het VK actief te zijn, werden stortingen van het Britse Faster Payments-netwerk aan Binance opgeschort.

Verschillende banken in het Verenigd Koninkrijk hebben naar verluidt de geldovermakingen naar Binance stopgezet, waaronder Barclays en Natwest. Een aantal andere banken in het land evalueren de situatie. Na de recente maatregelen van Binance wordt het in Nederland en ook in de rest van Europa wordt het steeds lastiger om geld naar Binance te sturen.

Binance stopt sepa-betalingen

EURO's uitbetalen vanaf Binance via Bitvavo

Het is nog onduidelijk hoe lang deze opschorting gaat duren en er geen verdere maatregelen worden getroffen door Binance. Maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, dan is het verstandig om jouw funds veilig te stellen. Dit kun je veilig en gemakkelijk door de fondsen vanuit Binance naar je bestaande Bitvavo account te sturen of door een account bij Bitvavo aan te maken.

Vraag je je af hoe je het FIAT-geld op de rekening van Binance kunt overmaken naar Bitvavo? Dit gaat vrij eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je Fiatgeld in te wisselen naar Litecoin of een andere cryptomunt. Deze Litecoin of andere cryptopunt kun je naar je persoonlijke wallet versturen. Vervolgens kun je dan op Bitvavo je crypto in Fiat omzetten en vervolgens opnemen als je dat wilt.

Een account aanmaken bij Bitvavo is heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden, je gegevens in te vullen en vervolgens te identificeren. Houd er wel rekening mee dat het Bitvavo onboarding proces van nieuwe klanten op dit moment iets langer duurt dan normaal. Dit wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid vragen die Bitvavo momenteel ontvangt vanwege de genomen maatregelen vanuit Binance. Bitvavo is daarom druk bezig om de capaciteit van hun support op te schalen.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »