Binance sluit sponsordeal met Argentijnse voetbalbond

Cryptocurrency exchange Binance sluit sponsordeal met de Argentijnse Voetbal Associatie (AFA), een van de grootste voetbalbonden ter wereld, om haar hoofdsponsor te worden. Met deze sponsordeal wordt Binance de komende vijf jaar hoofdsponsor van alle Argentijnse nationale voetbalteams en zal een nieuwe fan token uitgeven. De AFA heeft eerder zo’n waarde uitgegeven in samenwerking met Socios, een ander fan token platform.

Binance sluit sponsordeal met Argentijnse voetbalbond

Binance, een van de toonaangevende cryptocurrency beurzen naar verhandeld volume, heeft een sponsordeal gesloten met de Argentijnse Voetbal Associatie (AFA), waardoor het bedrijf de hoofdsponsor kan worden van alle Argentijnse voetbalteams op wereldschaal.

De overeenkomst duurt de komende vijf jaar. Het wordt beschouwd als een belangrijke mijlpaal voor Binance omdat de handelsplaats nog nooit eerder met een nationaal voetbalteam heeft samengewerkt. Bovendien is de samenwerking met een gerenommeerde club die in haar geschiedenis tweemaal de Wereldbeker heeft gewonnen en in december van dit jaar zal proberen opnieuw op de troon te stappen.

Het nationale elftal van Argentinië heeft een van de meest hartstochtelijke fanbases. Als zodanig is de alliantie met Binance bedoeld om “miljoenen fans over de hele wereld die nieuwe AFA digitale activa zullen kunnen verwerven,” dichterbij te brengen, voorspelde Leandro Petersen – Commercieel en Marketing Manager van de bond.

Claudio Tapia – voorzitter van de Argentijnse voetbalbond – zei dat deze samenwerking “voldoet aan alle voorwaarden die we zoeken.” Hij prees Binance als een toonaangevend wereldmerk op zijn gebied dat een vernieuwende visie heeft. “We zijn erg blij met de inlijving van Binance als commerciële partner van AFA. Een alliantie die ongetwijfeld strategisch is en voor beide partijen uitstekende resultaten zal opleveren,” zei de voorzitter. 

De sponsordeal wil het merk promoten met een van de meest succesvolle voetbalteams, en zo crypto onder de aandacht brengen van gebruikers en fans die anders misschien niet vertrouwd geraakt zijn met deze technologieën.

Maximiliano Hinz – directeur van Binance Latijns Amerika – betoogde van zijn kant dat de niche van de cryptocurrency zeer aantrekkelijk is voor de voetbalfans in Argentinië. Met dat gezegd, “is het zinvol” voor het bedrijf om met de AFA samen te werken, verklaarde hij. Door deze sponsordeal hopen we het Argentijnse voetbal op alle verschillende niveaus te ondersteunen. We hopen dat we Binance, de cryptowereld en de blockchain kunnen introduceren bij voetbalfans in het Argentinië en de hele wereld.

Binance sponsordeal AFA

Inkomende fan token & juridische acties

De ondertekende sponsordeal omvat ook de ontwikkeling en lancering van een nieuw fan token dat in de nabije toekomst zal worden uitgebracht. De Argentijnse voetbalbond had echter al een eigen fan token uitgegeven, in samenwerking met Socios.com, een fan token bedrijf. Dit bracht fans van het nationale team in verwarring en resulteerde in een toevloed van aankopen van de eerder uitgegeven token.

De uitgifte van het nieuwe token werd bekritiseerd door het Socios platform, dat een persbericht uitbracht waarin het zijn standpunt aankondigde over deze nieuwe deal die de AFA met Binance heeft gesloten. Volgens sportmedia verwierp Socios deze nieuwe deal, die gemaakt werd slechts negen maanden nadat ze een andere deal met hen gesloten hadden die drie jaar zou duren. Socios.com verklaarde:

We zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om dit te voorkomen en de rechten van fans die $ARG Fan Tokens kochten te beschermen. We worden geconfronteerd met een flagrante contractbreuk en we zullen alle nodige juridische maatregelen nemen om te garanderen dat AFA de met Socios.com verworven verbintenissen nakomt.

De eerste token werd op 15 juni vorig jaar gelanceerd, en er werden toen meer dan 400k tokens verkocht.

Bybit sponsordeal

Bybit ook partner van Argentinië

Dit is niet de eerste keer dat het nationale team van Argentinië samenwerkt met een cryptocurrency platform, want in november vorig jaar schudde het de hand met Bybit. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen Lionel (Leo) Messi – de aanvoerder van de club – en zijn ploeggenoten tot november 2023 het logo van het bedrijf op hun trainingskleding dragen.

Indertijd merkte Ben Zhou – CEO van Bybit – op dat het Argentijnse voetbalteam “niet aflatende passie en grenzeloze creativiteit” bezit – kwaliteiten die zijn firma graag wil voorstaan en vieren:

“Samenwerken met de AFA is een van de gemakkelijkste beslissingen die we ooit genomen hebben. Bybit zal Argentinië de komende jaren aanmoedigen.”

https://www.youtube.com/watch?v=XrzsMlQ1ER0

Plaats een reactie