Binance stopt met Bitcoin futures in Nederland

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, heeft aangekondigd dat het stopt met het verstrekken van Bitcoin futures en derivaten in drie Europese landen, waaronder Nederland. Gebruikers uit Nederland, Duitsland en Italië hebben drie maanden de tijd om hun Bitcoin futures of derivaten posities te sluiten. Na deze periode kunnen gebruikers in deze landen deze producten van de beurs niet meer gebruiken.

Volgens de aankondiging op 30 juli kunnen klanten uit de bovengenoemde landen “per direct” geen nieuwe Bitcoin futures-accounts openen op Binance. Degenen die al derivatenposities hebben geregistreerd en geopend, hebben 90 dagen om hun posities te sluiten. Nieuwe klanten van Binance zullen geen gebruik meer kunnen maken van deze Bitcoin futures en derivaten diensten.

Binance en Bitcoin futures en derivaten

Naast handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies kun je bij Binance kun je bij Binance ook terecht voor andere diensten. Het handelsplatform heeft een groot aantal andere producten. In 2019 lanceerde de organisatie hun Bitcoin futures trading handelsplatform. In april 2020 werd ook de optiehandel beschikbaar op het platform.

Volgens The Block is Binance momenteel de grootste future markt in termen van open posities (het totale aantal uitstaande derivatencontracten die nog niet afgewikkeld zijn) en handelsvolume. Op 29 juli waren er voor 14 miljard USD aan contracten die niet waren afgerond. Dit is goed voor bijna 24% van de gehele Bitcoin futuresmarkt. Deze maand is voor USD 713 miljard aan Bitcoin futures verwerkt.

We kunnen dus stellen dat dit een grote markt is voor Binance. Maar langzaam maar zeker verdwijnt deze tak van sport. Dit vanwege de strengere regelgevende instanties en lokale regelgeving.

Bitcoin futures announcement

Onderdeel van lange termijnstrategie Binance

Eerder deze week schreven we al een artikel over de mogelijke beursgang plannen van Binance en dat CZ voornemens is om zoveel mogelijk te voldoen aan de lokale toezichthouders.

Deze stap maakt deel uit van de langetermijnstrategie van Binance om zijn producten voortdurend te evalueren en samen te werken met partners en lokale toezichthouders om aan de behoeften van gebruikers te voldoen en aan de eisen van de lokale toezichthouders. Bovendien verklaarde het bedrijf dat dit slechts het begin is van de uitfasering van zijn Bitcoin futures- en derivatenproducten op het Europese continent.

Het is vermeldenswaard dat de populaire cryptocurrency beurs de afgelopen maanden steeds strenger is gecontroleerd door verschillende regelgevende instanties over de hele wereld. Binance stopte eerder al met het aanbieden van tokenized-aandelen. Het streven van Changpeng Zhao, CEO Binance, is het bedrijf overal gereguleerd zal worden. Hij maakte de volgende opmerkingen over de kwestie op Twitter:

“We begrijpen dat veel regelgevende instanties op lokaal niveau hun eigen mening kunnen hebben over crypto, en we verwelkomen de mogelijkheid om een ​​constructieve dialoog te voeren over lokale vereisten.”

NL Bitcoin futures

Binance is vanaf 26 juli verboden in Maleisië

Het is vandaag ook duidelijk dat Maleisië het laatste land is dat besluit de cryptobeurs hard aan te pakken. De autoriteiten van het land hebben Binance ervan beschuldigd illegaal in het land te opereren.

Volgens een aankondiging van vrijdag heeft de Securities Commission van Maleisië Binance een publiekelijke berisping gegeven. Het heeft er bij de beurs en al haar entiteiten op aangedrongen de activiteiten in het land te staken.

Vanaf 26 juli heeft Binance 14 werkdagen om aan het bevel te voldoen, waaronder het uitschakelen van de website en mobiele applicaties en het opschorten van alle media-promotie-activiteiten voor zijn diensten in het land.

De aankondiging machtigde ook Binance CEO Changpeng Zhao om volledige naleving van het bevel te garanderen. De effectentoezichthouder van Maleisië drong er ook bij burgers op aan om niet te handelen met cryptocurrency-uitwisselingen die illegaal in het land actief zijn.

Bitcoin futures.

Strikte regelgeving in Nederland

Nederlandse klanten kunnen nog steeds bij Binance terecht voor hulp. Maar het wordt wel moeilijker. Maar betalingen met iDEAL of standaard banktransacties zijn niet meer mogelijk. Binance zal zo’n beslissing niet nemen omdat ze dat willen. De reden om iDEAL en SEPA-transacties voorlopig op te schorten is waarschijnlijk omdat een dienstverlener die Binance niet meer wil helpen.

Er komt steeds meer druk uit veel verschillende (politieke) bronnen. Sinds vorig jaar zijn Nederlandse beurzen en brokers verplicht zich te laten registreren bij de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

In Nederland gelden ook strikte richtlijnen voor bedrijven die Bitcoin futures, derivaten of overige financiële producten aanbieden. Als bedrijf moet je een grondige scan en procedures doorlopen om in het register te komen. Deze registratie gaat vergezeld van een reeks strikte richtlijnen om te voldoen aan de Nederlandse wetgeving.

Vind je het allemaal te spannend worden je fondsen bij Binance aanhouden? Wil je liever een bij een Nederlandse cryptobroker terecht? Weet dan dat je goed terecht kan bij Bitvavo. Eerder schreven we over hoe je je kunt aanmelden bij Bitvavo en hoe je jouw fondsen overbrengt naar Bitvavo.

https://www.youtube.com/watch?v=m_eZAaor8ks

6 gedachten over “Binance stopt met Bitcoin futures in Nederland”

  1. Volgens het artikel van Binance zelf is er nog geen datum aangegeven vanaf wanneer bestaande Futures gebruikers uit o.a. Nederland nog 90 dagen hebben om hun futures account te legen. Binance benoemt dat die datum nog volgt in nadere berichtgeving.

    Beantwoorden
  2. Je kan weer futures traden op binance in Nederland, is dit een bug door de nieuwe update of is het weer mogelijk? Aangezien er niks nog is uitgekondigd vroeg ik me dit af.

    Beantwoorden

Plaats een reactie