BIS-rapport: Ethereum en XRP hoger opgeleid dan Bitcoiners

De Bank of International Settlements (BIS), de bank onder de centrale banken, deelde onlangs een een onderzoek over cryptocurrencies. Het BIS-rapport gaat in op de diverse trends in de huidige cryptomarkt. Een belangrijke uitkomst hiervan is de XRP en Ethereum bezitters hoger opgeleid zijn dan Bitcoiners.  Is het dus slimmer om te investeren in deze twee cryptomunten

Bank of International Settlements (BIS)

De BIS is een internationale organisatie die als missie heeft om de internationale monetaire en financiële samenwerking te bemoedigen. De bank doet dienst als de centrale bank van alle centrale banken. De BIS is gevestigd in de Zwitserse Alpen en alle financiële grootmeesters van het huidige bankensysteem zitten in de BIS.

De BIS staat geheel los van elke vorm van staats- of politieke controle. Er is geen plaats in de BIS-directie Voor overheidsfunctionarissen, omdat BIS totaal niet-politiek is. Ze heeft de bedrijfsvoering is op een financiële en commerciële basis opgezet.

De BIS ziet toekomst in de Blockchain technologie en de cryptocurrency munten die centraal worden uitgegeven door banken. Maar onlangs heeft de BIS zich zeer negatief uitgelaten over Bitcoin in het algemeen en in het bijzonder over het energieverbruik van Bitcoin. Volgens BIS zou het internet volledig bezwijken als Bitcoin te populair zou worden.

BIS-rapport

HODL steeds dominanter

Een van de eerste beweringen ging over de veranderende gebruikerspatronen, met name de HODL’ers.  Deze term wordt veel gebruikt in de crypto-wereld en HODL is de afkorting voor “Hold On for Dear Life”. Een HODL’er blijft een munt in zijn wallet vasthouden, ongeacht of de coin aan het crashen is. De HODL’er verkoopt een munt niet voordat deze weer in waarde stijgt. Je HODL’d de munt dan.

Om een markt te laten groeien is het noodzakelijk dat bestaande investeerder hun coin vasthouden en niet verkopen. De HODL’ers zijn de voorbije maanden steeds dominanter geworden ten opzichte van handelaren.

Dit zie je terug in de HODL-waves, hieronder zichtbaar in de grafiek De bovenste kleuren zijn de HODL’ers. Hoe warmer de kleur is, hoe meer korte termijn. Als we goed kijken naar de grafiek dan zien we dat vanaf april dit jaar de lange termijn toeneemt ten opzichte van de korte termijn.

BIS-rapport HODL'ers

Stabilisatie van cryptomarkten

Het BIS-rapport merkte ook op dat de cryptomarkten op termijn kunnen gaan stabiliseren, met name als er nog meer geHODL’ed wordt.

Het BIS-rapport  concludeerde ook dat het in bezit hebben van cryptocurrency niet te maken heeft met een eventueel wantrouwen in fiat-valuta’s of gereguleerde financiering. Tuurlijk zijn er op de markt veel speculanten, maar de HODL’ers die zo dominant zijn, geloven dat Bitcoin binnen 10 jaar een wereldreservevaluta kunnen gaan worden.   

BIS-rapport.

Regelgeving is goed voor de cryptocurrency industrie

Een andere conclusie uit het BIS-rapport is dat de regelgeving juist goed zou zijn voor de cryptocurrency industrie. Of dit daadwerkelijk zo is, dan moeten we nog zien, maar dat cryptocurrency door elk land serieus genomen wordt, dat is een feit. Dat blijkt wel uit het feit dat landen cryptocurrencies beteugelen met regelgeving.

Afgelopen week was er een interessante discussie over de Nederlandse regelgeving op het gebied van cryptocurrency. Er werden kamervragen gesteld aan Wobke Hoekstra, minister van Financiën. Een van de vragen ging was een reactie op Pieter Hasekamp, directeur van het Centraal Plan Bureau. Hasekamp pleit voor een verbod op Bitcoin.

De vraag ging over hoe Nederland Bitcoin kan verbieden. Hoekstra antwoordde hierop dat het eigenlijk te moeilijk is om Bitcoin te verbieden. De mininster van Financiën gaf te kennen dat een verbod op landelijk niveau onorthodoxe en verregaande maatregelen vergt. Daarnaast kost het veel capaciteit om dit te handhaven. 

Hoekstra stelde verder dat alleen een internationaal verbod kan gaan werken. In dat geval zou een Bitcoin verbod via Europa moeten geschieden. Tot die tijd kunnen politici Bitcoin willen verbieden, maar dat gaat gewoon niet.

BIS rapport Ethereum

XRP en Ethereum bezitters hoger opgeleid dan gemiddeld

Het BIS-rapport ging ook in op wie de crypto-bezitters nu eigenlijk zijn. Uit de algemene trend blijkt dat crypto-bezitters over het algemeen hoger opgeleid zijn dan gemiddeld. Volgens BIS zijn de XRP en Ethereum bezitters het hoogst opgeleid.

Daarentegen zijn Litecoin eigenaren relatief het laagst opgeleid. De koningsmunt Bitcoin hangt er een beetje tussenin. Een andere interessante uitkomst is dat uit het BIS-rapport blijkt dat crypto-investeerder een hoger inkomen dan gemiddeld hebben. De eigenaren van XRP, Ethereum en Stellar verdienen het meest.     

Betekent dit nu dat het slimmer is om te investeren in XRP, Ethereum of Stellar? De tijd zal het ons leren! Wel is gebleken dat het HODL’en van cryptomunten lucratief is. 

https://www.youtube.com/watch?v=6U0o6NtV244

Plaats een reactie