Bitcoin 50 keer beter dan goud

Bitcoin 50 keer beter dan goud, zo zegt Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy. Volgens hem is er in het ecosysteem plaats voor een Ethereum-blockchain en zijn eigen valuta.

In 2021 heeft het institutionele belang van Bitcoin een ander hoogtepunt weten te bereiken. MicroStrategy is een van de bedrijven die sterk in de visie van Bitcoin geloven. Op dit moment bezit het bedrijf maar liefst 92.000 Bitcoins. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, verklaarde heel dapper dat Bitcoin 50 keer beter is dan goud.

 

Bitcoin hamsteren door MicroStrategy

MicroStrategy blijft investeren in Bitcoin en geeft zelfs als eerste ter wereld een Bitcoin-obligatie. Zo werd aangekondigd in een Tweetbericht. Onlangs maakte MicroStrategy de beslissing om meer Bitcoins te kopen. Dit gaat het bedrijf doen door geld in te zamelen door het verkopen van zijn eigen aandelen. Het gaat hier specifiek om de verkoop van gewone aandelen van klasse A. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan USD 1 miljard.

De Bitcoin obligatie zal onvoorwaardelijk en volledig worden gegarandeerd door MicroStrategy Services Corporation op een senior beveiligde basis. Het gaat hier om een 100% dochteronderneming van MicroStrategy. Het kan zijn dat MicroStrategy nieuwe dochterondernemingen van MicroStrategy gaat vormen of verwerven na de afronding van het aanbod.

Saylor rechtvaardigde zijn beslissing door te zeggen dat hij Bitcoin de beste activa vindt om te kopen in een uitdagende tijd waarin de inflatie steeds meer toeneemt. Hij vervolgde dit door te zeggen dat het nu juist een uitstekend moment is om zijn allocatie te verdrievoudigen.

Bitcoin 50 keer goud

Bitcoin 50 keer beter dan goud

Volgens de CEO van MicroStrategy hebben we de afgelopen 12 maanden een aantal microstrategieën gehad om zich in te dekken tegen de opkomende inflatie. Dit wordt nu zichtbaar. Volgens Saylor zien beleggers nu steeds meer dat Bitcoin in diezelfde periode met maar liefst 330 procent is gestegen. Dit terwijl goud met maar 7% is gestegen over dezelfde periode, dus is Bitcoin 50 keer zoveel waard en presteert als inflatiehedge 50 keer beter dan goud. Saylor is ervan overtuigd dat ook andere vroege Bitcoiners, zoals Paul Tudor Jones, het ook tijd gaan vinden om zijn toewijzing te verdubbelen of te verdrievoudigen.

Saylor is dus van mening dat Bitcoin 50 keer beter is dan goud. De CEO van MicroStrategy vindt het bijzonder verrassend dat ander institutionele investeerders en beleggers hun Bitcoin allocatie nog niet hebben verhoogd met een factor 10. 

Bitcoin 50 keer goud waard

Plaats voor nog meer activa in het ecosysteem

Michael Saylor staat bekend om het feit dat hij een Bitcoin-maximalist is die niet of nauwelijks andere crypto valuta bespreekt. Maar nu lijkt hij toch ook interesse te hebben ontwikkeld in andere cryptomunten. Volgens Saylor is er op het ecosysteem zeker plaats voor een Ethereum-blockchain met zijn eigen valuta. Maar er is ook plaats voor de rest van de cryptocurrencies. Elke crypto dienen namelijk een ander doel in het ecosysteem. Saylor is van mening dat de huidige stablecoins ook een plaats in het ecosysteem hebben. Dit omdat ze een soortgelijke rol spelen als de aankomende Central Bank Digital Currency (CBDC).

Hij vergelijkt Bitcoin met een solide graniet en gaf aan dat mensen hun gebouwen graag bouwen op een solide graniet basis. Bitcoin is een solide graniet en gebouwd om voor altijd mee te gaan. Bitcoin heeft een hoge integriteit en is zeer duurzaam. Zo probeert Ethereum de beurzen te dematerialiseren. Er is dus plaats voor verschillende crypto’s, maar het kan nog wel een tijdje duren voordat de nieuwkomers in de cryptowereld de verschillen beginnen te herkennen.

MicroStrategy hard op weg naar 100.000 Bitcoins

In augustus 2020 zou MicroStrategy eerste Bitcoin-aankoop hebben gedaan. Dit deed het bedrijf met het geld op zijn balans. Sindsdien heeft MicroStrategy twee converteerbare schuldaanbiedingen succesvol weten afronden. Hiermee heeft het bedrijf kapitaal aangetrokken om de extra Bitcoin-aankopen te financieren.

Saylor vindt Bitcoin 50 keer beter dan goud. Saylor riep ook andere op om te investeren in Bitcoin. Volgens de CEO Bitcoin 50 keer beter dan goud, een goede inflatiehedge en zal Bitcoin in de toekomst een marktkapitalisatie van USD  100 biljoen bereiken.

https://www.youtube.com/watch?v=wz1oZ8giKXI

Plaats een reactie