Bitcoin kan in de nabije toekomst naar $500.000 schieten

Wall Street’s koningin van de Bull Market Cathie Wood gelooft dat Bitcoin (BTC) in de nabije toekomst naar $500.000 kan schieten als het maar 5 procent van het institutionele kapitaal krijgt. Verder gelooft ze dat Ethereum nog meer ondergewaardeerd is dan Bitcoin en in de toekomst hogere winsten gaat zien.

Cathie Wood voorspelt Bitcoin op $500.000

Een van Wall Street’s meest agressieve beleggers voorspelt dat Bitcoin 10x omhoog zal schieten, maar alleen als institutionele beleggers hun toewijzing aan de cryptocurrency verhogen.

Cathie Wood zei in een recent interview dat ze gelooft dat een toewijzing van 5 procent aan BTC door institutionele beleggers de cryptocurrency naar $500.000 zou kunnen stuwen. Verder beweerde verder dat Ethereum veel meer ondergewaardeerd is dan Bitcoin en het in de nabije toekomst waarschijnlijk beter zal doen dan de koning van de crypto.

Cathie is de oprichter, CEO en CIO van ARK Invest, een van Wall Street’s meest risicotolerante beleggingsfirma’s. Ze heeft grote voorspellingen gedaan over bedrijven. Haar bekendste is de voorspelling over Elon Musk’s Tesla, dat in waarde omhoog is geschoten.

Bitcoin $500000

Bitcoin goed als diversificatie en inflatie afdekking

In een interview met CNBC’s Squawk Box zei de voormalige directrice van AllianceBernstein dat ze, ondanks de recente prijsdaling, gelooft dat Bitcoin nog zal stijgen. Ze denkt dat steeds meer institutionele beleggers in crypto gaan stappen en dat ze beginnen met BTC en ETH. Dit zullen ze met enige voorzichtigheid gaan doen door een kleine hoeveelheid of percentage van de institutionele portefeuille te investeren in Bitcoin.

Een van de redenen dat institutionele beleggers instappen is dat dit een nieuwe activaklasse is met een correlatie die heel anders is dan die van andere activaklassen. Volgens Cathie is onroerend goed het activum met de nauwste correlatie met cryptocurrencies, zei ze, verwijzend naar een studie die haar firma had gedaan.

“Institutionele managers moeten kijken naar nieuwe activaklassen die zich ontwikkelen en lage correlaties [met de totale markt] hebben,” zei ze. “Dat is de sleutel tot diversificatie en het is de heilige graal in termen van asset allocatie.”

Diversificatie is niet de enige reden waarom institutionele beleggers instappen. Een andere reden is om Bitcoin te gebruiken als inflatie afdekking.  Volgens een notitie die JPMorgan in oktober met zijn cliënten deelde, is er een sterke toename geweest van institutionele beleggers die in Bitcoin stappen. De reden waarom ze dat deden was in de eerste plaats omdat ze op zoek waren naar een inflatie-afdekking. De instroom van deze institutionele beleggers heeft de laatste maanden een flinke prijsstijging van BTC veroorzaakt.   

Onlangs werd bekend dat het inflatiecijfer op het hoogste punt in veertig jaar staat. Het opnieuw opkomen van de inflatiezorgen heeft de belangstelling voor het gebruik van Bitcoin als inflatie afdekking weer doen toenemen. Een groot aantal analisten heeft aangegeven dat ze een verschuiving hebben gezien in de perceptie over het rendement van Bitcoin ten opzichte van goud. Daardoor lijkt het erop dat institutionele beleggers terugkeren naar BTC en het zien als een betere inflatie afdekking dan goud.

Cathie denkt dat als 5% van alle institutionele beleggers in BTC gaat beleggen, Bitcoin vrij snel $ 500.000 kan bereiken.

Cathie Wood Bitcoin

Niet de eerste keer dat Cathie een gedurfde Bitcoin verwachting uitspreekt

Dit is niet de eerste keer dat Cathie een gewaagde voorspelling doet voor de prijs van Bitcoin. Een jaar geleden voorspelde ze een prijs van $500.000 voor Bitcoin, waarbij ze wees op de institutionele belangstelling voor het digitale goed. BTC werd toen onder de $20.000 verhandeld en is sindsdien meer dan 3x gestegen.

En terwijl veel andere topbestuurders soortgelijke gewaagde voorspellingen hebben gedaan, heeft Cathie een staat van dienst als het gaat om het maken van de juiste keuzes. Haar bekroning is Tesla, een bedrijf dat ze steunde zelfs toen het aandeel een enorme klap kreeg.

BTC handelt momenteel net boven $48.000 na gisteravond bijna 3 procent te zijn gedaald. Het moet nog herstellen nadat het een week geleden $56.000 daalde en een groot deel van deze week onder $51.000 heeft gehandeld.

https://www.youtube.com/watch?v=YjZ2BIoyxhk

Plaats een reactie