Bitcoin aanvallen door centrale banken blijven aanhouden

Op dit moment vinden er vanuit alle kanten Bitcoin aanvallen plaats. Bijna alle landen en centrale banken schuiven specialisten naar voren om Bitcoin in het verdomhoekje te plaatsen. Wat is er eigenlijk aan de hand? Is dit een gecoördineerde Bitcoin aanval en is er sprake van een complot.

Bitcoin aanvallen worden de komende maanden nog erger

De Chief Strategy Officer van CoinShares, Meltem Demirors, verwacht de dat Bitcoin aanvallen de aankomende maanden nog een stuk agressiever gaan worden. De reden waarom ze dit denkt is omdat de elitie en instuties zich aan het klaarmaken zijn voor hyperinflatie. Om dit te kunnen doen willen ze alle goede assets van de middenklasse afpakken. Zo zei ze in een tweet.

Natuurlijk wil niemand geassocieerd worden met een complottheorie, maar je kunt je moeilijk afsluiten van de aanvallen de afgelopen maanden.

Bitcoin aanval tweet

Bitcoin niet te controleren

Wereldwijd stijgen alle prijzen en in veel landen wordt er maximaal geld bijgedrukt. Door de corona crisis hebben regeringen uit alle landen hun bevolking ruim anderhalf jaar binnen moeten houden. De Verenigde Staten heeft momenteel te maken met de hoogste inflatie in 12 jaar. De overheid probeert in al zijn macht grip te krijgen op hun nationale valuta.

Bitcoin is de enige asset ter wereld waar de overheid geen grip op heeft. Geen enkele centrale bank of bedrijf kan er invloed op uitoefenen. Dit omdat Bitcoin ongereguleerd is, decentraal en niet te censureren. Laat dit nu precies eigenschappen zijn waar centrale banken en bedrijven die bestaan bij de gratie van controle niet van houden.

De Bitcoin aanvallen volgen elkaar dan ook in een rap tempo op. De overheden zijn sceptisch en banken willen de kapitaalstroom en winst uit de blockchain beheersen.

Bitcoin aanval China

Gezamenlijke Bitcoin aanvallen

De afgelopen maanden heeft Bitcoin te maken gehad met een groot aantal aanvallen:

  • Momenteel heeft Binance, de grootste crypto-exchange van de wereld, te maken met allerlei maatregelen om het onmogelijk te maken voor klanten in het VK om geld overmaken naar de cryptobeurs.
  • China heeft het minen van Bitcoin verboden
  • Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft eerder gewaarschuwd voor meer maatregelen tegen Bitcoin en cryptocurrency en noemde Bitcoin extreem efficiënt.
  • Veel Aziatische landen hebben weerstand geboden tegen Bitcoin, maar hebben het niet direct verboden
  • Veel banken en financiële instellingen hebben bedrijven verboden om nog langer diensten te verstrekken aan cryptocurrency gerelateerde bedrijven.
  • In Nederland werd er een oproep gedaan door de directeur van het CPB om Bitcoin te verbieden
  • Een groot aantal Europese regelgevers willen het Proof of Work gaan verbieden.

Bitcoin aanval

Bitcoin aanval vanwege controle

Opmerkelijk is dat de Amerikaanse en Chinese regelgevers op het gebied van Bitcoin hetzelfde standpunt innemen, dit terwijl ze doorgaans elkaar constant aanvallen. Waarom? Doordat ze geen controle kunnen uitoefenen op Bitcoin of andere crypto. Momenteel is er een race gaande tussen de centrale banken van Amerika, China, Europa en ook andere werelddelen om een eigen digitale munt uit te gaan geven. Waarom? Omdat ze op deze manier controle kunnen krijgen.   

De baas van Bank of Internationel Settlements (BIS), Agustín Carstens, vertelde meer over de absolute controle die autoriteiten willen krijgen. De BIS wordt beschouwd als de centrale bank van alle centrale banken. Afgelopen week gaf BIS in samenwerking met de wereldbank en het IMF een pleidooi voor de G20 voor digitale valuta van centrale banken. Het was alsof deze twintig machtige landen ter wereld nog moesten worden overtuigd van digitale munten. Dit terwijl ze allang bezig zijn met het ontwikkelen van een eigen digitale munt.

Bitcoin aanval Twitter BIS

En Bitcoin? Die gaat gewoon rustig door

Natuurlijk heeft Bitcoin last gehad van de vele Bitcoin aanvallen uit de verschillende hoeken. Maar Bitcoin is echt niet zomaar kapot te krijgen, zo blijkt zelfs na al deze aanvallen.

Bitcoin is dus decentraal, ongereguleerd en niet te censureren en is het eerste betaalsysteem dat daadwerkelijk van iedereen is. Naar verwachting zal Bitcoin ondanks alle Bitcoin aanvallen gewoon doorgaan. Immers elke tien minuten komt er weer een blok bij. 

https://www.youtube.com/watch?v=wWYYRtDFv9w

Plaats een reactie