Bitcoin accumulatie door lange termijn beleggers

Beleggers met een risicovooruitzicht op de lange termijn zijn tijden de recente koersdaling begonnen met Bitcoin accumulatie, zo blijkt uit de gegevens van Glassnode. Daarnaast weigerde de Bitcoin prijs het afgelopen weekend onder de $30K te komen

Relatief vlakke Bitcoin prijs

De prijs van de Bitcoin (BTC) bleef dit weekend relatief vlak en kwam op 11 juli dichterbij de $34.000. Toch is de BTC/USD, ten opzichte van zijn hoogste punt ooit (bijna $65.000 in medio april), met ongeveer 50% gedaald. Deze enorme daling weerhoudt beleggers er niet van om te wedden op de lage termijn vooruitzichten van deze digitale activa.

Volgens de gegevens van Glassnode (ook bekend als Liveliness) heeft de Bitcoin-markt een verschuiving opgemerkt in het ‘macro-HODLing-gedrag’ van lange termijn beleggers. HODLing houdt in dat investeerders hun crypto niet verkopen in een neerwaartse trend in de markt. In een eerder artikel vertelden we meer over het HODLing. Het is een meme-gedreven investeringsstrategie die voortgekomen is uit een dronken post op een forum in 2013.

Bitcoin accumulatie

Liveness Ratio & Bitcoin accumulatie

Ondertussen is Liveliness de ratio van de cumulatieve muntdagen die zijn vernietigd tot de cumulatieve som van alle muntdagen ooit door het netwerk verzameld. Het varieert tussen nul en 1. Nul staat voor het grootste deel van het slapende aanbod van Bitcoin, het zogenaamde HODLing-gedrag. Het laat zien dat de wereldwijde Bitcoin accumulatie van muntdagen sneller is dan de vernietigde muntdagen in on-chain activiteit.

Desalniettemin voorspelt een hogere verkoop niet noodzakelijk en dalende trend. Tussen november 2020 en april 2021 steeg bijvoorbeeld het Liveliness Ratio samen met de prijzen van Bitcoin. Dit suggereert dat de Bitcoin-markt niet daalde, terwijl het HODLing-gedrag wel lager was. Dit kan komen door de enorme pieken in handelsvolume aan het begin van dit jaar. De handelsactiviteit van Bitcoin piekte in het eerste kwartaal over het algemeen tot meer dan $6 miljoen. Volgens gegevens van Bitcoinity was dit in het vierde kwartaal van 2020 $1,14 miljoen.

Hoewel de lange termijn houders tussen november 2020 en april 2021 hun Bitcoin uitgaven, laten hogere handelsvolumes op alle crypto-beurzen zien dat de vraag in de detailhandel de verkoopdruk absorbeerde. Tegen april overtrof de verkoop de normale koopdruk op de bullmarkt, merkte analist Willy Woo op.

Speculatieve deelnemers begonnen met de verkoop van nieuwe munten aan lange termijn houders, schreef Woo in een nieuwsbrief die op 2 juli gepubliceerd werd. Hij verwees naar de zogenaamde “Rick Astley”-grafiek. Deze grafiek laat de stromen Bitcoin tussen sterke en zwakke handen zien.

“Het is heel duidelijk te zien dat lange termijn houders de speculatieve munten in hoog tempo opdweilen. Het is nu wachten tot dit terug te zien is in de prijs. De gegevens wijzen duidelijk op de vorming van een Bitcoin accumulatiebodem.”

Bitcoin accumulatie

Bitcoin houdt USD 30.000 vast

We zien in piek verschijnen in het Bitcoin accumulatie-sentiment, terwijl de cryptocurrency de bullish bias boven het USD 30.000 niveau blijft handhaven.

De BTC/USD uitwisseling daalde op 19 mei voor het eerst onder het niveau van USD 30.000. Dit was tijdens de algemene crash van de cryptocurrency markt. Sindsdien is de prijs minstens vier keer op deze bodem geweest, waarna deze weer sterk steeg. Dit maakt de USD 30.000 een psychologisch ondersteuningsniveau. Als de Bitcoin onder dit niveau komt is het risico op een crash naar USD 20.000 groot.

Joel Kruger, een Forex-strateeg bij de LMAX (een investeringsbeheergroep gevestigd in Londen) merkte eerder deze week op dat de Bitcoin weer zou kunnen dalen naar USD 20.000, vanwege de druk op het wereldwijde marktsentiment. De analist refereert naar de laatste instorting op de aandelenmarkt, over zorgen in verband met Covid-19 en de verspreiding van de Delta variant ervan.

“Het zou dom zijn om de mogelijkheid tot een terugval onder het dieptepunt van juni uit te sluiten. We denken dat er een risico in dat scenario is waar de prijs van de #Bitcoin het gebied rond de oude recordhoogte van USD 20.000 zou kunnen bereiken,” voegt hij toe.

Plaats een reactie