Grote bedrijven investeren in ondersteuningsmogelijkheden voor crypto- en Bitcoin adoptie

Nu de prijs van de Bitcoin weer stijgt en zelfs de grens van 55K dollar bereikt neemt de Bitcoin adoptie ook weer toe. Het adopteren van een cryptocurrency door een bedrijf is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het voor bedrijven verstandig om goed na te denken over de manier waarop de Bitcoin een rol gaat spelen binnen het bedrijf en wat het doel is van de investering in de Bitcoin. Om dit voor elkaar te krijgen worden crypto-teams opgesteld en samenwerkingen aangegaan. Onlangs zijn er twee grote bedrijven gestart met het proces tot Bitcoin adoptie. Het gaat om de betalingsgigant Stripe en het welbekende bedrijf Google. Zij werken beiden aan een manier om mee te ontwikkelen met de cryptomarkt.

Stripe werkt aan verbetering crypto- en Bitcoin adoptie

Op de website van Stripe verscheen een korte tijd geleden een vacature. Het bedrijf is op zoek naar medewerkers die een onderdeel willen uitmaken van het BTC- en crypto-team binnen het bedrijf. Dit team moet zich richten op de Bitcoin adoptie en implementatie van cryptocurrencies binnen het huidige systeem van Stripe. Stripe is zelf een betalingsgigant met miljoenen gebruikers.

Het bedrijf heeft laten weten dat steeds meer gebruikers vragen naar de mogelijkheid tot implementatie van crypto binnen Stripe. Met behulp van de ideeën van het nieuwe Bitcoin- en cryptoteam hoopt Stripe onder andere een eenvoudige technische toevoeging te creëren op hun platform waarmee gebruikers fiatvaluta’s kunnen wisselen met cryptomunten. Het is de bedoeling dat de manier waarop de cryptocurrencies worden geïmplementeerd binnen Stripe zoveel mogelijk aansluit bij de behoeften van verschillende typen gebruikers.

In 2014 is Stripe ook al begonnen aan de Bitcoin adoptie binnen het bedrijf. Echter, deze poging was onsuccesvol en moest helaas stopgezet worden. Dit kwam door transactiebevestigingstijden en andere kostenposten. De problemen werden mede veroorzaakt door de schalingsproblemen die de Bitcoin ondervond in de genoemde periode. Gelukkig zijn deze problemen met de komst van het Lightning Network flink verminderd. Hierdoor ziet Stripe hedendaags nieuwe kansen voor de rol van cryptomunten binnen de betalingsgigant en de Bitcoin adoptie om de gebruikers van het platform in hun behoeften te voorzien.

Groeiende Bitcoin adoptie

Google gaat samenwerken met Bakkt

Op 11 oktober is de samenwerking tussen Google en Bakkt aangekondigd. Bakkt is een platform dat functioneert als marktplaats en bewaarder voor de Bitcoin en andere cryptocurrencies. Met behulp van de samenwerking wordt hopelijk de Bitcoin adoptie binnen Google verbeterd, en hoopt het bedrijf ook andere cryptocurrencies en digitale activa meer bruikbaar te maken. De samenwerking is onder andere voortgekomen uit de vraag van de consument voor de uitbreiding van het bereik en de bruikbaarheid van cryptomunten binnen Google.

Wanneer je huidig een extra service van Google wilt kopen dan kun je dit doen via bijvoorbeeld je creditcard. Deze kun je koppelen aan je Google Pay account om zo eenvoudig en snel betalingen te doen. Ook steeds meer winkels accepteren online betalingen met Google Pay. Met behulp van de samenwerking met Bakkt hoopt Google in de toekomst consumenten de mogelijkheid te bieden om ook te kunnen betalen met behulp van cryptocurrencies. Dit zal niet alleen de service van Google verbeteren, maar ook de Bitcoin adoptie en implementatie van andere cryptocurrencies in de samenleving verbeteren.

Niet alleen Google ziet veel potentie in de nieuwe samenwerking tussen beide bedrijven. Ook de CEO van Bakkt is enthousiast. De CEO ziet de samenwerking als een verdere stap voor de implementatie van cryptocurrencies in de samenleving. Het is een nieuwe manier om de crypto adoptie en de Bitcoin adoptie nog meer op de kaart te zetten. Daarnaast verwacht de CEO ook dat de samenwerking ervoor zorgt dat de behoeften van veel consumenten vervuld kunnen worden. De potentie van de samenwerking is dus enorm. Google Cloud zal op deze manier ook mee ontwikkelen met de snelle ontwikkeling van de digitale handel. Zo worden ook verkopers en Retail bedrijven hun behoeften met betrekking tot de Bitcoin adoptie vervuld.

https://www.youtube.com/watch?v=KnPRgZGNr5Q

Plaats een reactie