Bitcoin adoptie.

Nu de prijs van de Bitcoin weer stijgt en zelfs de grens van 55K dollar bereikt neemt de Bitcoin adoptie ook weer toe. Het adopteren van een cryptocurrency door een bedrijf is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het voor bedrijven verstandig om goed na te denken over de manier waarop de Bitcoin een rol gaat spelen binnen het bedrijf en wat het doel is van de investering in de Bitcoin. Om dit voor elkaar te krijgen worden crypto-teams opgesteld en samenwerkingen aangegaan. Onlangs zijn er twee grote bedrijven gestart met het proces tot Bitcoin adoptie. Het gaat om de betalingsgigant Stripe en het welbekende bedrijf Google. Zij werken beiden aan een manier om mee te ontwikkelen met de cryptomarkt.

Stripe werkt aan verbetering crypto- en Bitcoin adoptie

Op de website van Stripe verscheen een korte tijd geleden een vacature. Het bedrijf is op zoek naar medewerkers die een onderdeel willen uitmaken van het BTC- en crypto-team binnen het bedrijf. Dit team moet zich richten op de Bitcoin adoptie en implementatie van cryptocurrencies binnen het huidige systeem van Stripe. Stripe is zelf een betalingsgigant met miljoenen gebruikers.

Het bedrijf heeft laten weten dat steeds meer gebruikers vragen naar de mogelijkheid tot implementatie van crypto binnen Stripe. Met behulp van de ideeën van het nieuwe Bitcoin- en cryptoteam hoopt Stripe onder andere een eenvoudige technische toevoeging te creëren op hun platform waarmee gebruikers fiatvaluta’s kunnen wisselen met cryptomunten. Het is de bedoeling dat de manier waarop de cryptocurrencies worden geïmplementeerd binnen Stripe zoveel mogelijk aansluit bij de behoeften van verschillende typen gebruikers.

In 2014 is Stripe ook al begonnen aan de Bitcoin adoptie binnen het bedrijf. Echter, deze poging was onsuccesvol en moest helaas stopgezet worden. Dit kwam door transactiebevestigingstijden en andere kostenposten. De problemen werden mede veroorzaakt door de schalingsproblemen die de Bitcoin ondervond in de genoemde periode. Gelukkig zijn deze problemen met de komst van het Lightning Network flink verminderd. Hierdoor ziet Stripe hedendaags nieuwe kansen voor de rol van cryptomunten binnen de betalingsgigant en de Bitcoin adoptie om de gebruikers van het platform in hun behoeften te voorzien.

Groeiende bitcoin adoptie

Google gaat samenwerken met Bakkt

Op 11 oktober is de samenwerking tussen Google en Bakkt aangekondigd. Bakkt is een platform dat functioneert als marktplaats en bewaarder voor de Bitcoin en andere cryptocurrencies. Met behulp van de samenwerking wordt hopelijk de Bitcoin adoptie binnen Google verbeterd, en hoopt het bedrijf ook andere cryptocurrencies en digitale activa meer bruikbaar te maken. De samenwerking is onder andere voortgekomen uit de vraag van de consument voor de uitbreiding van het bereik en de bruikbaarheid van cryptomunten binnen Google.

Wanneer je huidig een extra service van Google wilt kopen dan kun je dit doen via bijvoorbeeld je creditcard. Deze kun je koppelen aan je Google Pay account om zo eenvoudig en snel betalingen te doen. Ook steeds meer winkels accepteren online betalingen met Google Pay. Met behulp van de samenwerking met Bakkt hoopt Google in de toekomst consumenten de mogelijkheid te bieden om ook te kunnen betalen met behulp van cryptocurrencies. Dit zal niet alleen de service van Google verbeteren, maar ook de Bitcoin adoptie en implementatie van andere cryptocurrencies in de samenleving verbeteren.

Niet alleen Google ziet veel potentie in de nieuwe samenwerking tussen beide bedrijven. Ook de CEO van Bakkt is enthousiast. De CEO ziet de samenwerking als een verdere stap voor de implementatie van cryptocurrencies in de samenleving. Het is een nieuwe manier om de crypto adoptie en de Bitcoin adoptie nog meer op de kaart te zetten. Daarnaast verwacht de CEO ook dat de samenwerking ervoor zorgt dat de behoeften van veel consumenten vervuld kunnen worden. De potentie van de samenwerking is dus enorm. Google Cloud zal op deze manier ook mee ontwikkelen met de snelle ontwikkeling van de digitale handel. Zo worden ook verkopers en Retail bedrijven hun behoeften met betrekking tot de Bitcoin adoptie vervuld.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »