Vliegticket Bitcoin als betaalmiddel

Bitcoin als betaalmiddel voor reguliere zaken, we zien het steeds vaker. Voorwaarde voor succes is dat er voldoende mensen zijn die Bitcoin als een betaalmiddel gaan zien en gaan gebruiken. Ook in de Latijns- en Midden-Amerikaanse landen lijkt Bitcoin een vaste voet aan wal te gaan krijgen. El Salvador had de cryptomunt al eerder geadopteerd. Inmiddels lijkt ook Venezuela langzaam overstag te gaan.

Simón Bolívar International Airport, de belangrijkste internationale luchthaven bij de hoofdstad Caracas treft voorbereidingen om betalingen in Bitcoin te accepteren. Reizigers hebben dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om vliegtickets af te rekenen in Bitcoin. Een belangrijke stap aldus Fredy Borges, de directeur van de luchthaven.

Bitcoin zal overigens niet de enige cryptomunt zijn die op de luchthaven als betaalmiddel kan worden gebruikt. Er zijn ook plannen om naast Bitcoin ook Dash en de Venezolaanse Petro als betaalmiddel te accepteren. De laatstgenoemde is een cryptomunt die is gekoppeld aan olie.

Als reden voor deze stap wordt genoemd dat men met de tijd mee wil gaan. De directie van de luchthaven ziet de mogelijkheid om zaken als tickets af te rekenen in cryptovaluta als een ontwikkeling, waar zij absoluut in mee moeten gaan. Hierin worden zij overigens ondersteund door de Venezolaanse overheid, die een groot belang hecht aan een brede adoptie van de cryptovaluta als betaalmiddel. Momenteel experimenteert deze zelfde overheid ook zelf met een digitale versie van de Venezolaanse Bolivar.

Bitcoin als betaalmiddel

Venezuela wil Bitcoin als betaalmiddel gaan accepteren

De traditionele Venezolaanse Bolivar staat al sinds jaar en dag zwaar onder druk. De inflatie is gigantisch groot. Volgens schattingen zou deze vorig jaar zo’n 2.300 procent zijn. Niet echt een pretje als je een leuke spaarrekening in Bolivars hebt natuurlijk. Dit is echter een schijntje van de inflatie in 2018. In dat jaar bedroeg deze een duizelingwekkend percentage van 1,8 miljoen procent.  Bij de lancering van de digitale Bolivar zijn wederom een aantal nullen van de munteenheid afgehaald.

Economen, die zich zorgen maken over economische situatie van Venezuela, geven aan dat dit zeker niet de oplossing is. De economische problemen zijn volgens hen veel dieper geworteld. Als deze niet adequaat worden aangepakt, is de situatie over een aantal maanden weer bij af.

Gezien de huidige economische situatie waarin het land verkeert, is dan ook niet zo gek dat men Bitcoin als betaalmiddel wil gaan introduceren. Deze cryptomunt is veel waardevaster en veel beter bestand tegen inflatie. Tevens zal deze ontwikkeling naar verwachting ook veel nieuwe reizigers aantrekken die graag met cryptovaluta willen kunnen betalen. Men hoopt dat het toerisme in Venezuela hierdoor een flinke boost zal krijgen. Iets wat het land zeer goed kan gebruiken natuurlijk. Het ligt overigens in de lijn der verwachting, dat de luchthaven de inkomsten in Bitcoin zal omzetten naar de lokale Petro cryptomunt.

In de wereld van de luchtvaart is het niet een compleet nieuwe ontwikkeling. Zo accepteert de Letse luchtvaartmaatschappij AirBaltic reeds enige tijd verschillende cryptovaluta als betaalmiddel.

Bitcoin als betaalmiddel vliegticket

Steeds meer Zuid Amerikaanse landen accepteren Bitcoin als betaalmiddel

Al met al zijn dit natuurlijk zeer interessante ontwikkelingen. Bitcoin met in hun kielzog een aantal andere cryptovaluta, lijken echt over het gehele continent steeds meer als betaalmiddel te worden geaccepteerd. We zagen al in El Salvador hoe bij onder andere Walmart, maar ook giganten zoals Mc Donald’s is gegaan. In een zeer korte tijd wisten zij deze betaalmogelijkheid te introduceren.

Zij zagen allemaal de voordelen in van het betalen in cryptomunten, waarvoor je geen banken nodig hebt en landgrenzen ook geen enkel obstakel vormen. De klant betaald heel simpel via de smartphone in Bitcoin of een van de overige geaccepteerde cryptovaluta. Wij zijn dan ook optimistisch over de kans van slagen.  

We zijn benieuwd vanaf wanneer het mogelijk zal zijn om ook op Schiphol met Bitcoin te gaan betalen en wanneer we onze eerste vlucht met KLM kunnen kopen met Bitcoin als betaalmiddel.  

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ook interessant voor jou..

Novi wallet
Crypto handelen
Leila

Facebook start proef met eigen wallet Novi

Mediagigant Facebook zal een proef gaan starten met een eigen wallet app, Novi genaamd. Met deze digitale portemonnee moet het voor mensen mogelijk worden om op ieder gewenst moment direct geld te kunnen versturen, zonder dat zij hiervoor kosten voor

Lees verder »
NBA cryptoplatform
cryptovaluta
Leila

Coinbase tekent crypto sponsorovereenkomst het NBA

Deze week deed Coinbase, een van de grotere crypto exchanges van de Amerika, de aankondiging dat zij het officiële NBA cryptoplatform, of te wel het cryptoplatform van de National Basketball Association, is geworden. Coinbase heeft met de welbekende Noord Amerikaanse

Lees verder »
Crypto als alternatief voor dollar
cryptovaluta
Leila

Wordt crypto een alternatief voor de dollar in Rusland?

Als sinds vele tientallen jaren, is de Amerikaanse dollar de belangrijkste munteenheid ter wereld. Enorm veel landen zijn er afhankelijk van. Dit heeft tot een enorme machtspositie van de VS geleid. Alhoewel veel landen hier geen moeite mee hebben, zijn

Lees verder »
Cryptobelasting in Zuid-Korea
cryptovaluta
Leila

Wordt de cryptobelasting in Zuid-Korea uitgesteld?

De afgelopen tijd hebben diverse landen in Azië al duidelijk gemaakt dat zij minder blij zijn met de ontwikkeling van de markt van cryptocurrencies. Eén van deze landen is Zuid-Korea. Onlangs is het aantal crypto exchanges in het land al

Lees verder »