Geef Bitcoin als cadeau voor de feestdagen

Heb jij vrienden of familie die erg geïnteresseerd zijn in de cryptomarkt? Dan kun je ze nu met behulp van Block Bitcoin als cadeau geven voor de feestdagen! Block, voorheen Square, heeft in samenwerking met de Cash App een optie ontwikkeld die je kunt gebruiken om Bitcoin aan iemand cadeau te doen. Het minimale bedrag dat je kan schenken aan Bitcoin is zo laag als 1 dollar.

Block ontwikkelt optie om Bitcoin als cadeau te geven

Afgelopen dinsdag heeft Cash App een bericht geplaatst op Twitter. In het bericht maakte de woordvoerders van de digitale applicatie duidelijk dat gebruikers aan familie of vrienden Bitcoin als cadeau konden schenken tijdens de feestdagen. De Cash App kent ongeveer 40 miljoen actieve leden per maand. Deze 40 miljoen leden kunnen nu gebruik maken van de nieuwe functie van de Cash App. 

De functie zorgt ervoor dat je als gebruiker van de applicatie voor een zelfgekozen bedrag Bitcoins kan schenken aan een ander. Dit bedrag mag zo klein zijn als 1 dollar aan BTC. Naast deze digitale cryptocurrency kun je met deze nieuwe functie ook iemand aandelen cadeau doen.

Met de nieuwe functie sluit Cash App zich aan bij andere platformen die dergelijke schenkingen van cryptocurrencies of aandelen al mogelijk hebben gemaakt. Voorbeelden van betalingsbedrijven die soortgelijke functies aanbieden zijn PayPal en Coinbase. Via deze platformen kun je ook crypto schenkingen of betalingen aan derden uitvoeren.

Maar waarom zal Cash App deze functie hebben toegevoegd? Op 7 december 2021 zijn de resultaten van een studie van BlockFi gepubliceerd. Gedurende de studie van deze kredietverstrekker is er gekeken naar de bereidheid van Amerikanen om cryptocurrencies te ontvangen als cadeau voor de feestdagen.

De conclusie van het onderzoek was dat veel Amerikanen bereid waren om cryptocurrencies en daarmee de Bitcoin als cadeau te accepteren voor de feestdagen. Andere cryptocurrencies die populair waren als geschenk waren Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE).

In het onderzoek van BlockFi is ook gekeken naar de mogelijkheid om deze giften te realiseren. Hieruit bleek dat de meerderheid van deelnemers van het onderzoek niet wisten hoe ze cryptocurrencies konden schenken of niet in staat waren om crypto over te dragen. Veel critici op de cryptomarkt geven aan dat deze onwetendheid of dit onvermogen heeft geleid tot het enorme verlies aan aanbod van BTC sinds 2009.

De nieuwe functie van de Cash App heeft goed ingespeeld op de onwetendheid of het onvermogen rondom het versturen van cryptocurrencies. De optie is gemakkelijk in gebruik en je hoeft als verzender niet eerst zelf in het bezit te zijn van de cryptocurrency of het aandeel, voordat je deze verstuurt. Op deze manier is het eenvoudig en toegankelijk om de Bitcoin als cadeau te geven tijdens bijvoorbeeld de feestdagen.

Bitcoin als cadeau

Andere crypto acties voor de feestdagen

Het geven van de Bitcoin als cadeau aan familie, vrienden of naasten is niet de enige manier waarop je iemand plezier kan brengen tijdens de feestdagen. Veel projecten hebben er ook voor gekozen om de digitale cryptocurrency te gaan accepteren als donatie.

Denk bijvoorbeeld aan stichtingen of projecten die mensen in nood bijstaan. Zo heeft Fintech provider Unbanked eerder deze maand aangekondigd dat het bedrijf donaties in de vorm van cryptocurrencies ging faciliteren. De Fintech provider gaat hierbij samenwerken met het project: Toys for Tots. Dit project is opgezet door het United States Marine Corps. Het corps verzamelt zoveel mogelijk speelgoed dat niet meer gebruikt wordt maar wel een tweede leven kan krijgen. Ze delen dit speelgoed vervolgens uit aan kinderen van minder bedeelde families die wellicht onvoldoende geld hebben om cadeaus te kopen tijdens de feestdagen.

Ook andere platformen, zoals het Giving Block, accepteren donaties die worden uitgevoerd met cryptomunten. Op donderdag 2 december heeft Cointelegraph laten weten dat Giving Block maar liefst 2,4 miljoen dollar aan donaties in de vorm van cryptocurrencies heeft ontvangen in het afgelopen jaar. Dit is een stijging van ongeveer 583% ten opzichte vorig jaar.

Dus heb jij niemand aan wie je de Bitcoin als cadeau kan geven tijdens de feestdagen? Maar wil je wel een schenking doen in de vorm van cryptocurrencies in deze donkere dagen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden tot het doneren van digitale valuta’s bij diverse non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen.

https://www.youtube.com/watch?v=6vjM3-lC2UU

Plaats een reactie