Honduras gaat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen

De invoering van Bitcoin in El Salvador was een belangrijke mijlpaal. Bitcoiners waren het erover eens: nu zal de invoering in andere landen volgen. Zes maanden nadat BTC voor het eerst tot wettig betaalmiddel werd verklaard, volgt nu een ander Midden-Amerikaans land. Honduras gaat naar verluidt deze week Bitcoin tot officieel betaalmiddel verklaren. 

Honduras gaat deze week Bitcoin als wettig betaalmiddel aankondigen

Honduras zou wel eens de volgende natie kunnen zijn die Bitcoin (BTC) officieel als wettig betaalmiddel erkent, als we verschillende internetbronnen mogen geloven. Het zou daarmee El Salvador in de voetsporen treden. Naar verluidt zal de aankondiging van de president van Honduras deze week plaatsvinden.

Naar verluidt heeft de president van het land, Xiomara Castro, gezegd dat El Salvador niet het enige land moet zijn dat “aan de dollar afhankelijkheid ontsnapt”. Castro benadrukte ook dat het recht van Honduras was “om naar de Eerste Wereld op te schuiven,” zeiden de bronnen, hoewel de informatie bij het verschijnen van dit bericht nog onbevestigd was.

Het Midden-Amerikaanse land heeft in het verleden al veel belangstelling voor cryptocurrencies getoond. In augustus 2021 had Honduras zijn eerste Bitcoin en Ethereum geldautomaat geïnstalleerd in Tegucigalpa, waarmee consumenten digitale activa konden kopen met de inheemse munteenheid lempira.

Opmerkelijk is dat de bekende crypto voorvechter Max Keiser, die tijd in en rond de regio had doorgebracht, op 18 maart de vlag van Honduras tweette, erop hintend dat daar binnenkort inderdaad iets zou kunnen gebeuren:

Bitcoin als wettig betaalmiddel

Bitcoin als wettig betaalmiddel over de hele wereld

El Salvador was het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel aannam. Dit deed het land in september 2021. Dit deed de president ondanks de bevindingen van een onderzoek waaruit het algemene gebrek aan vertrouwen van de bevolking in dit digitale goed bleek.

Hieronder een overzicht van de top 5 landen waarvan voorspeld wordt dat ze als volgende crypto als wettig betaalmiddel zullen aannemen. De eerste drie landen waarvan de crypto experts verwachten dat ze de volgende zullen zijn om dat te doen zijn Paraguay, Venezuela, en Anguilla. De Verenigde Staten zou vlak daarachter op de vierde plaats komen.

Bijzonder om te vermelden is dat Honduras, dat aan El Salvador grenst, pas het 40ste land is waarvan wordt voorspeld dat het Bitcoin als wettig betaalmiddel gaat accepteren en gebruiken.

Afgaande op de stijgende belangstelling voor cryptocurrency bij Amerikaanse politici, kan deze voorspelling er niet ver naast zitten. Het enthousiasme strekt zich uit van senatoren die crypto-vriendelijke wetgeving schrijven tot senaatskandidaten die zweren te zullen vechten voor de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel.

Bitcoin als wettig

Bitcoin adoptie gaat niet helemaal van een leien dakje

Toen El Salvador in september 2021 Bitcoin officieel wettig betaalmiddel maakte, was Bitcoin Beach in het kuststadje El Zonte een van de eerste steden die Bitcoin accepteerde. Na een paar dagen technische haperingen te hebben overwonnen, was El Zonte operationeel en aanvaardde betalingen in Bitcoin van klanten. Bitcoin Beach is inmiddels uitgegroeid tot een ware mekka voor crypto aanhangers. 

Maar de glans was er al snel af. Tegen februari 2022 was de lijst van klachten over Bitcoin lang: de enige beschikbare Bitcoin geldautomaat was te ver weg, de hulplijn van de overheid was traag en de prijs was te volatiel.

Zes maanden sinds El Salvador’s Bitcoinwet van kracht werd, blijft de adoptie van de cryptocurrency fragmentarisch. Dit is zelfs het geval in El Zonte. Sommige inwoners van de stad zijn nog onzeker over Bitcoin. Een kokosnootverkoopster zei dat ze meer omzet kon maken door voor het eerst uit te breiden met het accepteren van digitale betalingen, maar ze begreep de technologie niet helemaal. Daarnaast was de waarde van Bitcoin nog niet genoeg gestegen om haar de besparingen op te leveren waarop ze gehoopt had.

Aan de andere kant zien we dat andere Bitcoin initiatieven goed ontvangen worden. Zo ook bijvoorbeeld de Bitcoin obligatie, waar inmiddels al een vraag van $ 1,5 miljard voor is. Dit is meer dan de $1 miljard die Bukele voor ogen had. 

Op het moment van schrijven stond de prijs van Bitcoin op $ 41.317, een stijging van 5,51% ten opzichte van vorige week, toen het verhandeld werd op $ 39.040. De marktkapitalisatie van de populaire cryptocurrency bedraagt momenteel $784,65 miljard, een zevendaagse stijging van 5,56% meetellend, zo blijkt uit gegevens van CoinMarketCap.

https://www.youtube.com/watch?v=3496izgWQwE

Plaats een reactie