Bitcoin begint 2022 op $47.200, mogelijk ten gevolge van Chinese verkopers

Op de valreep van 2021 is de prijs van de Bitcoin gezakt. Mogelijk is dit het gevolg geweest van een flinke verkoop van de cryptocurrency door Chinese handelaren. De Bitcoin begint 2022 op 47.200 dollar door een verkoopdruk die mogelijk komt door de Chinese deadline van 31 december 2021.

Bitcoin begint 2022 laag ten gevolge van Chinese deadline

Terwijl veel mensen het einde van 2021 doorbrachten met familie en vrienden zaten fanatieke Bitcoin handelaren gespannen op de bank. Enkele uren voor de jaarwisseling was er namelijk ineens een flinke daling te zien in de prijs van de Bitcoin De prijs dook met maar liefst 2000 dollar naar een dieptepunt van 45.630 dollar. Dit was te zien aan de prijsgrafiek van Bitstamp.

Gelukkig wist de prijs van de cryptocurrency zich ook enigszins te herstellen. Volgens de gegevens van Cointelegraph Markets Pro en Tradingview wist de Bitcoin (BTC) prijs vlak voor de jaarwisseling nog een prijs aan te tippen van 47.200 dollar. De Bitcoin begint 2022 met een relatief lage prijs. Maar wat veroorzaakte de prijsdaling aan het einde van 2021 eigenlijk?

Wanneer we terugkijken naar de voorspellingen van de Bitcoin prijs die in de laatste maanden van 2021 zijn gemaakt dan lijken deze haast onrealistisch. Veel populaire projecties en voorspellingen gaven aan dat de BTC-prijs aan het einde van het jaar juist ontzettend hoog zal zijn.

Mogelijk kunnen de ontwikkelingen in China een verklaring vormen voor de ontwikkelingen van de Bitcoin prijs. Al enige jaren is de overheid in China hard aan het werk om een passende cryptocurrency wet- en regelgeving in te stellen die de ontwikkeling van de markt voor digitale cryptocurrencies in het land beperkt.

Eén van deze maatregelen die de Chinese overheid heeft genomen had een deadline van 31 december 2021. Voor deze datum moesten Chinese handelaren en gebruikers van digitale munten de grote Chinese beurzen verlaten. Deze exchanges moesten zich namelijk uit schrijven in het land.

Bitcoin begint 2022

De laatste klap

Bobby Lee is de voormalig CEO van het bekende BTCC-exchange. De nieuwe maatregelen in China en vormen voor hem de laatste klap van de Chinese overheid. De Bitcoin begint 2022 met een relatief lage prijs ten gevolge van deze laatste klap.

Begin december heeft Bobby Lee al via het bekende mediaplatform Twitter laten weten dat hij verwachte dat de Bitcoin prijs niet meer flink ging stijgen. Hij adviseerde handelaren om te wachten op de laatste klap van de Chinese overheid omdat deze mogelijk een kleine prijscorrectie zal veroorzaken.

De voorspellingen van Bobby Lee zijn waarschijnlijk uitgekomen. De Bitcoin begint 2022 met een lagere prijs dan vele handelaren eerder in 2021 hadden verwacht. Echter, volgens Bobby Lee hoeven we ons geen zorgen te maken over de toekomst van de cryptomunt. Ten gevolge van de mini-prijscorrectie zal een opluchtingsrally plaatsvinden die de prijs van BTC weer richting die van een goede bullmarkt brengen.

Zo rond de jaarwisseling begonnen steeds meer bekenden op de cryptomarkt aandacht te geven aan de theorie van Bobby Lee. Zo erkende Blockstream deze week ook dat de Chinese deadline mogelijk de oorzaak kan zijn van de prijsdaling aan het einde van 2021.

Bitcoin begint 2022 met een lagere prijs dan vele BTC-handelaren hadden gewenst. Maar volgens Blockstream hoeven de ontwikkelingen niet negatief te zijn. Het platform heeft de prijsontwikkelingen op de voet gevolgd en hierbij ontdekt dat het verhandelen van de Bitcoin doorgaans zwakker was in de Azië-uren dan in de Amerikaanse en Europese uren.

Nu de afwachtende Chinese handelaren van de markt zijn verdwenen kan het mogelijk zo zijn dat de Bitcoin ook weer sterker gaat handelen in de Aziatische handelsuren. Dit voorspelde Jesse Knutson als analist bij het bekende Blockstream. Op deze manier is er toch een optimistisch begin voor de Bitcoin in 2022.

Of het optimistische scenario met de voorspellingen van Bobby Lee en Jesse Knutson zich ook daadwerkelijk gaat ontwikkelen in 2022 zal alleen de tijd laten zien. Mogelijk worden de laatste afwikkelingen rondom de Chinese afsluiting van de cryptomarkt deze maand nog afgerond. Daarom is het belangrijk de BTC-ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

https://www.youtube.com/watch?v=S9E1VG_nDxM

Plaats een reactie