Bitcoin vertoont bull flag

Nu de Bitcoin prijs in een krappere range komt, speelt Bitcoin een mentaal spelletje. Crypto-analisten wijzen op de vorming van een zogenaamde bull flag op de Bitcoin grafiek en suggereren dat de prijs kan blijven consolideren tot een belangrijke katalysator de markt omlaag duwt.

Bitcoin prijs prestaties

De algemene stemmingen op de cryptocurrency markt zijn verdeeld. De prijs van Bitcoin handelt de laatste dagen in een steeds krappere range en lijkt zich op te maken voor een Bitcoin actie.

Gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView laten zien dat de Bitcoin prijs tijdens de handel op vrijdag tussen USD 47.150 en USD 48.150 verhandeld werd. Door het gebrek aan belangrijke marktontwikkelingen of nieuwsberichten bleef de Bitcoin prijs de afgelopen dagen relatief vlak.

Een recent rapport van Delphi Digital suggereerde dat de plotselinge daling van de Bitcoin prijs van vorige week de markt verraste en leidde tot een aanzienlijke daling van het marktsentiment van hebzucht (greed) naar angst (fear). De prestaties van de Bitcoin prijs van de afgelopen week waren hier een reactie op. Dit omdat handelaren de markten weer met voorzichtigheid begonnen te benaderen.

De Fear & Greed index en het 7-daags voortschrijdend gemiddelde laten zien wat analisten en handelaren zeggen over de recente prestaties van de Bitcoin prijs en wat je in de gaten moet houden als de markt het weekend ingaat.

Bull flag

Bull flag zichtbaar op 4-uurs grafiek

Twittergebruiker “Pentoshi” leverde een positieve kijk op de prestaties van de Bitcoin prijs. Hij plaatste een tweet waarin hij de nadruk legde op de vorming van een bull flag op de 4-uurs grafiek en een daaropvolgende hertest van een belangrijk steun- en weerstandsniveau bij USD 46.800.

Een bull flag verschijnt na de (aanzienlijke) prijsstijging. Nadat de prijs is gestegen, komt de prijs in het trendkanaal. Het trendkanaal wordt gekenmerkt door lagere toppen en lagere bodems. Over het algemeen breekt de prijs opwaarts uit het trendkanaal. Het koersdoel na de uitbraak is de lengte van de vlaggenmast gemeten vanaf de plaats waar de uitbraak plaatsvond. Deze opwaartse trend zet zich dan na een periode van consolidatie (waarin de bull flag gevormd wordt) voortzetten. Dit wordt ook wel continuation genoemd.

Zoals Pentoshi opmerkte, zijn er verschillende komende ontwikkelingen die tot verder bullish momentum in de markt kunnen leiden. De belangrijkste daarvan is de groeiende lijst van Bitcoin ETF aanvragen waarover de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort uitspraak zal doen.

Pentoshi suggereerde ook dat als er een uitbraak komt die erin slaagt het evenwichtspunt (PoB) op $49.380 te heroveren, dat een signaal zou kunnen zijn dat de markt op het punt staat een run te maken, waardoor het een belangrijk niveau is om in de gaten te houden.

Bitcoin bull flag zichtbaar

Bitcoin speelt “denkspelletjes” met de cryptomarkt

Crypto Twitter handelaar, Crypto_Ed_NL, gaf verder inzicht in Bitcoin’s prijsactie op lagere tijd-frame grafieken. Hij beschreef de recente Bitcoin prijs prestaties en bewegingen als “mindgames spelen” met de crypto-markt.

Bull flag Bitcoin

Zoals je op deze grafiek kunt zien, consolideert de Bitcoin prijs nu onder de USD 48.000 en moet nog tekenen vertonen dat hij doorzet. Dit suggereert dat voorzichtigheid op zijn plaats is voor handelaren. Vooral vanwege het feit dat een uitbraak naar boven op dit moment nog niet zeker is.

Dat gezegd hebbende gelooft Crypto_Ed_NL niet dat deze recent prijscorrectie “de manier is waarop we een grotere daling inzetten,” wat impliceert dat de Bitcoin prijs in de nabije toekomst hoger zou kunnen bewegen. 

Rekt Capital, cryptocurrency analist en Twittergebruiker, deelde ook zijn analyse van de prestaties van de Bitcoin prijs op basis van de hogere wekelijkse tijd-grafiek. Hij gaf aan dat Bitcoin op koers ligt voor een gunstig weekeinde met een nieuw wekelijks hoger laag. Maar dan moet Bitcoin er wel in slagen om boven de USD 46.300 te blijven.

Hoe zal Bitcoin deze week afsluiten?

Bitcoin laat een duidelijk zichtbare steun- en weerstandsniveau zien bij USD 48.930. Bitcoin vecht nu om hoger uit te breken, maar voorlopig lijkt het erop dat Bitcoin zal blijven consolideren in zijn huidige range. De totale cryptocurrency market cap staat nu op USD 2.129 biljoen en Bitcoin’s dominantie percentage is 42.1%.

We zijn het weekend net begonnen, met nog twee dagen te gaan is het de vraag wat de prestaties van de Bitcoin prijs zullen zijn. Maandag zullen we het weten. 

https://www.youtube.com/watch?v=ZUAZxGMnyzo

Plaats een reactie