Bitcoin Cash upgrade 15 mei 2021

Op 15 mei 2021 ondergaat Bitcoin Cash een upgrade. Het doel hiervan is met name om de gebruikers- en verkoperservaring te verbeteren. 

Bitcoin Cash upgrade 15 mei 2021

Op 15 mei 2021 zal het Bitcoin Cash network een upgrade ondergaan die een aantal verbeteringen met zich mee brengt. De verbeteringen zijn met name gericht om de ervaringen van gebruikers en verkopende partijen te verbeteren. De vraag is nu natuurlijk of deze upgrade ervoor gaat zorgen dat Bitcoin Cash haar marktpositie gaat verbeteren en in waarde gaat stijgen. 

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een afsplitsing van het veel grotere bitcoin. Een van de voornaamste kritieken op Bitcoin is dat het veel te lang duurt voor transacties worden goedgekeurd. Dit wordt veroorzaakt door de grootte van de transactieblokken. Bij Bitcoin bedraagt een transactieblok slechts één megabyte. Dit komt erop neer dat er in de praktijk slechts zeven transacties per seconde kunnen worden verwerkt. Om je een beeld te geven, een visa claimt meer dan 50.000 transacties per seconde aan te kunnen. Dus de kritiek is wel degelijk gegrond.

Om die reden besloot Bitcoin op 1 augustus 2017 Bitcoin af te splitsen door een zogenaamde hard fork. Bij een hard fork wordt een digitale munt gedupliceerd waarbij een van de versies meestal doorgaat op een andere manier. In het geval van Bitcoin Cash werd bijvoorbeeld de grootte van de transactieblokken vergroot naar 8 megabyte. Het aantal transacties per seconde werd zo aanzienlijk verhoogt. Daarnaast kan het gebruikt worden als betaalmiddel en biedt het de mogelijkheid om mee te investeren. Beide cryptocurrencies bleven gewoon naast elkaar bestaan.

Bitcoin Cash Upgrade

Bitcoin Cash upgrade, de wijzigingen

Het Bitcoin Cash (BCH) netwerk ondergaat op 15 mei een Bitcoin Cash upgrade die een reeks eenvoudige, maar interessante wijzigingen met zich meebrengt. Het Bitcoin Cash netwerk zal de consensusregels upgraden en nieuwe technische functies toevoegen. De upgrade richt zich met name op het verbeteren van de gebruikers- en verkoperservaring bij het gebruik van Bitcoin Cash voor (online) betalingen in winkels. 

De grootste wijziging is dat de onbevestigde transactie limiet op de Bitcoin Cash chain wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat er meer meer microtransacties kunnen worden uitgezonden zonder dat er steeds gewacht hoeft te worden op een block bevestiging. Op Bitcoin Cash worden blocks elke 10 minuten gemined. Voor de Bitcoin Cash upgrade werd de onbevestigde chain limiet beperkt tot 50 transacties. Toepassingen met een hoog volume konden vrijwel onmiddellijk 50 transacties uitvoeren alvorens er een bevestiging nodig was in een block. Dit limiet wordt bij de aankomende hard fork geheel verwijderd. 

De andere wijziging is de introductie van meerdere “OP_RETURN” -outputs. Momenteel kan je een aantal gegevens toevoegen aan een transactie, bijvoorbeeld teksten, afbeeldingen en andere data soorten. Echter op dit moment kan er slechts één “OP_RETURN” -uitvoer opgenomen worden per transactie. Dit houdt in dat er één tekst,  één afbeelding of één andere data type kan worden opgenomen. De aankomende netwerkupgrade maakt het mogelijk dat er meerdere gegevens in een transactie kan worden opgenomen. 

De exacte technische specificaties van deze upgrade kun je hier lezen.

Bitcoin Cash upgrade

Bitcoin Cash steeds populairder

Bitcoin Cash heeft flink kunnen profiteren van de coronacrisis. Door de crisis is Bitcoin Cash enorm in waarde gestegen. Terwijl veel traditionele beleggingsinstrumenten onder de coronacrisis te leiden hadden, kon Bitcoin Cash er juist van profiteren. Dit zagen we dan ook terug in de waardestijging van de munt. In de maanden maart tot en met mei 2020 was de waarde van de cryptovaluta maar liefst met 50% gestegen.

Bitcoin Cash wordt steeds populairder bij investeerders, gebruikers en (online) verkopers. We zien dan ook dat steeds meer wereldwijde retailers Bitcoin Cash accepteren als een geldig betaalmiddel. Vooral in China, Japan en Korea groeit de polariteit van Bitcoin Cash. 

Voor de toekomst kan dit heel rooskleurig zijn voor de munt. De rol die Bitcoin Cash kan gaan spelen in deze opkomende markten, die vooral door technologie aangedreven worden, is sterk afhankelijk van het vermogen van de Bitcoin Cash oprichters en zijn gemeenschap om voortdurend te blijven innoveren. Hopelijk wordt deze Bitcoin Cash upgrade een goed voorbeeld van een goede innovatie.

Wordt deze Bitcoin Cash upgrade goed onthaald?

De vraag is natuurlijk of de Bitcoin Cash upgrades goed onthaald gaan worden. Na de originele fork verliep alles uitstekend, maar hoe het de digitale munt bij deze upgrade gaat verlopen, moeten we nog afwachten. 

Bitcoin Cash Upgrade

Wel zagen we de afgelopen 48 uur dat Bitcoin Cash aanzienlijke winsten heeft behaald. De koers steeg van EUR 842,20 naar EUR 1.103,57 op het moment van schrijven. Het is nog maar de vraag of deze stijging te maken heeft met de aankomende Bitcoin Cash upgrade, maar dit doet vermoeden dat er goede verwachtingen zijn voor deze Bitcoin Cash upgrade.   

https://www.youtube.com/watch?v=NO4PH0FipYM&t=1s

Plaats een reactie