Bitcoin crash of gewoon een crypto correctie?

Sodeju, dat was schrikken vanochtend toen je de crypto markt ging checken… De prijzen zijn in rap tempo aan het dalen, gedachte die door je hoofd gaan zijn al snel: ‘Is de Bitcoin crash waar zogenaamde experts het over hebben?’ of ‘Dit is vast gewoon een normale markt correctie?’. In dit artikel ga ik je proberen te onderbouwen waar de huidige crypto markt op reageert. Uiteraard moet je zelf je eigen beslissingen maken of je gaat verkopen of hodl’en.. Wij geven geen advies, enkel en alleen onze kijk op de markt. Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor de acties die je neemt. Laten we beginnen, en laat een reactie achter met jou verwachting Bitcoin crash of toch gewoon een correctie?

nieuwe corona variant in zuid afrika 26 11 2021

Bitcoin crash door nieuwe corona variant Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is een nieuwe sterk muterende corona variant opgedoken. Deze variant is de zwaarst muterende variant die er tot nu toe ontdekt is, het schijnt dat dit de heftigste variant is. 

Gelukkig zijn de onderzoekers er snel bij, en lijken de besmettingen zich alleen te richten op één provincie, echter zijn er aanwijzingen dat de variant al verder verspreid is. 

Nu denk je vast, leuk joh.. maar wat heeft dit nou weer met een eventuele Bitcoin Crash of crypto markt correctie te maken? Dat leg ik je uit in volgende alinea. 

Crypto markt correctie en wereld nieuws

Wereld nieuws zorgt ervoor dat de financiële wereld op zijn grondveste gaat trillen. Dat was in de begin van de corona pandemie zo en zie je tevens terug komen bij nieuwe corona varianten of maatregelen. Check onderstaande afbeelding maar eens, dit is de aandelen markt crash aan de begin van de corona pandemie. 


AEX markt crash begin corona pandemie
Bron: Google

Je ziet dat 20 maart 2020 de AEX op z’n diepte punt zat, dit was het moment dat we voor het eerst geconfronteerd werden met corona. Iedereen kent de beelden nog wel van Bergamo en de ambulances die af en aan reden. Vervolgens zie je dat in de winter de markt steeds reageert op nieuwe maatregelen en lockdowns. Zie eind 2020, en wederom eind 2021 nieuwe beperkingen… de financiële markt reageert. 

De hele financiële wereld reageert op het nieuws rondom de nieuwe corona variant, zie onderstaande screenshots van alle markten ze staan dik 2% in het rood. Maar hebben we het over een markt crash of gewoon een correctie?

Ohja, de beurzen in Amerika moeten nog reageren op het nieuws…

Bron: Beursgorilla.nl

Bron: Beursgorilla.nl

Bron: Beursgorilla.nl

Bron: Beursgorilla.nl


Vorige
Volgende

Laat nu net Bitcoin ook een grote speler zijn op die financiële markt. De Bitcoin markt / crypto markt reageert gewoon lekker mee op gebeurtenissen in de wereld. Maar hebben we het nu over een Bitcoin crash of is dit een correctie van de cryptomarkt? 

Bitcoin crash goud en bitcoin correlatie

Goud prijs stijgt, gaat Bitcoin mee?

Wat je nu ziet gebeuren is dat de grondstof goud positief reageert op slecht nieuws. Wat interessant is hieraan is dat Bitcoin prijs correleert met die van Goud. Wat kun je hieruit opmaken? 

Juist, dat waarschijnlijk de Bitcoin prijs weer aantrekt, op niveau van de Goud prijs en zo weer heerlijk door kunnen correleren. Zie onderstaande correlatie; 

Tip van flip: Hou voor de toekomst ook goud in je portfolio, je kunt heel makkelijk goud, silver en platina kopen bij Gold Republic


Goud kopen


Goud en Bitcoin correlatie

Bitcoin Crash of een markt correctie, mijn mening

Gezien de wereld steeds beter om weet te gaan met nieuwe maatregelen, de markt altijd flexibel is geweest na een nieuwe variant of lockdowns, verwacht ik GEEN Bitcoin crash. Dit is eerder een correctie over een mooie uptrend die we hebben meegemaakt. Je hebt kunnen zien dat Bitcoin mooi correleert met Goud, de goud prijs is stijgende.. mijn verwachting is dus geen Bitcoin crash, eerder een crypto markt correctie die over een paar dagen weer mooi hersteld. 

P.S. Dit is het moment om crypto te kopen mocht je nog niet ingestapt zijn 😉 je kunt heel makkelijk een account aanmaken bij Bitvavo, binnen minuten heb jij je eerste crypto gekocht!


Bitcoin kopen

Ik ben heel erg benieuwd naar jou mening, laat jij weten wat jou verwachting is voor de bitcoin prijs? Misschien verwacht jij wel een Bitcoin crash, laat dan ook weten waarom. 

https://www.youtube.com/watch?v=lOMeCauYrTg

Plaats een reactie