Bitcoin crash tot onder de psychologische grens van USD 30.000

Bitcoin crashte gisteren onder een nieuwe psychologische grens van USD 30.000 dollar. Dat hebben we dit jaar nauwelijks meegemaakt. De laatste keer dat de koers zo laag stond was namelijk in januari 2021. De Bitcoin crash wordt veroorzaakt door het harde optreden door de Chinese overheid tegen Bitcoin.

Bitcoin crash even tot onder de psychologische grens van USD 30.000

Bitcoin blijft maar dalen in waarde. Op dinsdag verloop de Bitcoin wederom ruim 5% aan waarde en kwam daarmee onder de USD 30.000 terecht. Sinds januari 2021 was dit de eerste keer dat de Bitcoin zo weinig waard was.

Begin april piekte de grootste cryptomunt nog op ruim USD 63.000. Maar sindsdien is de Bitcoin waarde flink gedaald. De waarde is meer dan gehalveerd en voorlopig zakt de waarde juist verder weg in plaats van andersom.

De eerste Bitcoin crash werd veroorzaakt door het nieuwsbericht van Elon Musk, CEO Tesla, waarin hij aankondigde dat Tesla stopte met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel vanwege zorgen om het energieverbruik van Bitcoin.

Bitcoin crash naar onder 30000

China grote invloed op Bitcoin crash

Vervolgens zorgde de aankondigingen van de Chinese overheid dat het hard gaat optreden tegen de Bitcoin-miners voor een volgende Bitcoin crash. Ook gisteren vond er opnieuw een Bitcoin crash plaats. Er zijn verschillende redenen zijn voor de Bitcoin crash, maar de belangrijkste oorzaak is ongetwijfeld de druk vanuit de regelgevend instanties in China.

Volgens meerdere nieuwsberichten, eisten de Chinese autoriteiten afgelopen vrijdag van de provincie Sichuan hun Bitcoin minen te stoppen. Volgens Global Times, de Chinese staatskrant, sloten veel Bitcoin miners zondag hun deuren.

Op maandag gaf de People Bank of China (PBoC) een verklaring en het bevel aan het betalingsplatform Ailipay en de vijf grootste commerciële banken om te stoppen met het deelnemen aan crypto-gerelateerde activiteiten.

Het bevel is gericht om de cryptohandel door consumenten tegen te gaan. In verschillende provincies in China is ook het Bitcoin-mining stopgezet. Tot dusver hebben Binnen-Mongolië, Yunnan, Xinjiang, Qinghai en Sichuan alle orders uitgevaardigd om het Bitcoin minen stop te zetten.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een bearmarkt

Veel experts beweren dat Bitcoin bevindt zich momenteel in een bearmarkt bevindt. Als we kijken naar het aantal Bitcoins dat richting de beurzen voor de verkoop wordt gestuurd, dat kunnen we inderdaad concluderen dat Bitcoin zich in een bearmarkt bevindt.

Ondanks de dramatische weken die de cryptomarkt achter de rug is de verwachting dat alle negativiteit vanuit China spoedig afgelopen is. Wanneer alle Bitcoin miners vertrokken zijn naar andere landen hebben we in ieder geval geen last meer van de China Fud.

Indien de Bitcoin uiteindelijk toch weer terug door de USD 30.000 zakt, dan vrezen de technisch analisten dat de Bitcoin richting de USD 20.000 of lager gaat. Matt Maley, de hoofdstrateeg van Miller Tabak, zei eerder deze week dat als Bitcoin echt onder de USD 30.000 blijft, dat de momentumbeleggers de handdoek in de ring gaan gooien. Hetgeen een negatieve invloed zal hebben op de Bitcoin koers.

Bitcoin crash zakt tot 30000

Ontwikkelingen China mogelijk niet zo slecht voor Bitcoin

De ontwikkelingen in China zijn slecht nieuws zijn voor de Bitcoin miners in China, maar mogelijk niet voor de Bitcoin. Ongeveer de helft van de Chinese Bitcoin miners zijn naar Amerika verhuist en vooral naar Texas. Het is zeer aannemelijk dat het Bitcoin minen milieuvriendelijker gebeurt in Texas.

Daarnaast was de enorme concentratie van Bitcoin miners in China niet goed voor een decentrale munt als de Bitcoin. Maar het allerbelangrijkste nieuws is dat bitcoin blijft werken. We zagen eerder deze week dat de Bitcoin hash rate enorm is gedaald door de verhuizende Bitcoin miners, maar de Bitcoin transacties blijven vloeiend verlopen. De angst dat er een verstopping zal plaatsvinden op het netwerk als er miners wegvallen is dus niet terecht gebleken.

Bitcoin crash tot onder USD 30000

De Bitcoin crash is voorlopig van korte duur

De munt zakte dinsdag eerst naar USD 29.470, maar herstelde zich daarna weer. Op het moment van schrijven, bevindt de koers zich op USD 34.174. Was het even flirten met een nieuw dieptepunt, of zal deze Bitcoin crash zich voortzetten?

Het is in ieder geval een zeer boeiend jaar. In korte tijd is Bitcoin van een All Time High naar een veel lagere waarde gegaan. Maar de Bitcoin waarde van USD 30.000 is nog altijd fors te noemen. Bitcoin heeft veel diepere dalen gekend, dus voorlopig lijkt er nog niet heel veel aan de orde te zijn.

Plaats een reactie