US Bank lanceert Bitcoin Custody Service vanwege de toenemende vraag

De op vier na grootste retailbank van het land, US Bank, biedt sinds kort een Bitcoin Custody Service aan fondsbeheerders. CNBC meldde dat de US Bank deze service heeft gelanceerd vanwege de groeiende vraag naar Bitcoin. Dit is een enorme stap voor crypto, want steeds meer banken accepteren Bitcoin. Hierdoor zal er een snellere integratie en stroomlijning van Bitcoin en altcoins in de economie plaatsvinden. De Bitcoin Custody Service is essentieel omdat het institutionele investeringsmanagers in staat stelt privésleutels voor Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin te verkrijgen en op te slaan. Hoewel de service op dit moment alleen nog maar van toepassing is op Bitcoin, wordt de ondersteuning binnenkort uitgebreid naar Ethereum en andere altcoins.

De race om Bitcoin Custody Service

De aankondiging van de US Bank Bitcoin Custody Service heeft institutionele beleggers een nieuwe boost gegeven en de vraag naar cryptocurrency neemt hand in hand toe. We zien een consistente trend bij grote banken en belangrijke financiële spelers: één voor één beginnen ze Bitcoin te accepteren. De impact van een grote bank die zo’n beslissing neemt is immens, en de gevolgen zullen verstrekkend zijn.

Eerder kondigden andere grote financiële instellingen, waaronder State Street, Bank of New York Mellon, en Northern Trust, dergelijke plannen aan. De reden is de druk die deze instellingen voelen van hun cliënten wat betreft investeringsmogelijkheden. Niemand wil de trein missen, en dit is één aanzienlijke winstgevende niche waar cliënten een graantje van mee willen pikken. Nu zulke instellingen Bitcoin Custody Services plannen aankondigen, neemt de vraag naar crypto toe.

Volgens bronnen kwam de beslissing van US Bank Bitcoin Custody Service na een enorme druk van cliënten die het potentieel van Bitcoin en andere cryptocurrencies zien. Op basis van de groeiende vraag is de verwachting dan ook dat vele andere financiële instellingen dit voorbeeld zullen volgen. Gunjan Kedia, vice-voorzitter van de afdeling beleggingsdiensten, kondigde aan dat NYDIG de sub-custody zou zijn voor het aanbod van de US Bank in deze Bitcoin Custody Service.

Bitcoin Custody Service US Bank

Waarom zijn deze bank en Bitcoin Custody Service van belang?

US Bank is een zeer belangrijke bank en heeft een belangrijk aandeel in marktbeslissingen. De bank werd opgericht in 1863 tijdens de Burgeroorlog en heeft meer dan $ 8,6 biljoen aan bewaartegoeden.

Het besluit van de US Bank Bitcoin Custody Service komt nadat een belangrijke toezichthouder het jaar daarvoor via een paper had vastgesteld dat crypto custody services voor banken waren toegestaan. Daarna wilden de cliënten dat hun bank deze diensten gingen leveren. Een enquête van de bank maakte dat duidelijk. Toen de belangstelling van belangrijke investeerders steeds meer toenam, besloot de bank de sprong te wagen en een Bitcoin Custody Service te lanceren.

US Bank Bitcoin Custody Service

De vraag naar Bitcoin stijgt!

Bitcoin handelde weer boven de $ 55.000 na een daling van $ 64.000 tot rond de $ 30.000. Dit bewijst dat cryptocurrency veerkrachtig is en na enkele schokken stabiel wordt. Bitcoin heeft niet alleen de beruchte Elon Musk episode overleeft, maar ook het harde optreden van China’s tegen cryptocurrencies.

Nadat Bitcoin deze belangrijke mijlpalen heeft bereikt, is de vraag gestaag gegroeid en zal naar verwachting nog meer groeien. Enige tijd geleden heeft JP Morgan Chase enkele aanpassingen gedaan voor Bitcoin, en Elon Musk trok ook zijn standpunt over cryptocurrencies in. Deze zomer was een ware achtbaan voor veel cryptocurrencies, vooral Bitcoin. De vraag fluctueerde aanzienlijk na de aankondiging van de Bitcoin Custody Service.

Maar aangezien centrale banken en grote financiële instellingen een of andere vorm van digitale valuta accepteren, waarvan vele Bitcoin zijn, zal de vraag in de toekomst gestaag groeien. Hoewel dit misschien niet de visie is van Bitcoin-makers, die een gedecentraliseerde en ongeorganiseerde valuta willen, zal de integratie van Bitcoin in de loop van de tijd inderdaad gemakkelijker en sneller worden. Kortom, aangezien grote financiële instellingen cryptocurrencies accepteren, nemen cryptocurrencies en hun vraag toe.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4KU_lKz5dho

Plaats een reactie