Bitcoin daalt op Kerstavond, maar herstelt zich weer

Op Kerstavond, vlak na 23:00 uur, zakte de koers toch wel echt in elkaar tot een absoluut dieptepunt van onder de 42.800 dollar. Gedurende de rest van de nacht is de koers iets hersteld waardoor het prijslevel van 43.400 dollar nu weer binnen handbereik ligt. Het was dus even schrikken, maar wat was er precies aan de hand?

Voorspelling

Het was al benoemd door verschillende analisten: eerst een daling en vervolgens een enorme koersstijging. Dat tweede moet nog maar eens gezien worden. Volgens cryptoanalist DonAlt wordt de huidige stijging voornamelijk aangedreven door de hype rond een mogelijke goedkeuring van een Spot exchange-traded fund (ETF), die al in januari zou kunnen plaatsvinden. Hij gelooft dat dit een typisch “sell-the-news” evenement kan worden.

Mocht dit “sell-the-news” scenario zich ook daadwerkelijk zo uitpakken, dan had DonAlt al aangegeven dat de prijs van Bitcoin tijdelijk zou kunnen dalen naar $35.000 voordat het weer begint te stijgen. Voor sommige investeerders kon deze potentiële daling een kans bieden om Bitcoin tegen een lagere prijs aan te schaffen. Helemaal klopt de voorspelling natuurlijk niet, want de koers is niet zo ver naar beneden gedaald en heeft zich in dezelfde nacht nog erg weten te redden.

Als laatste gaf de analist nog aan dat je zou kunnen verwachten dat er na de daling een enorme koersstijging plaatsvindt. Een stijging van een weerstandsniveau van ongeveer 60.000 dollar. Je zou kunnen denken, waar haalt hij het vandaan? Als je kijkt naar patronen die waargenomen zijn tijdens de bullmarkten van 2018 en 2021, kun je rond dezelfde conclusie komen als DonAlt.

Daling Bitcoin op Kerstavond

Het rood op Kerstavond

Eerste Kerstdag begint dus niet al te goed met Bitcoin die in het rood staat. Eigenlijk was het hele weekend al een beetje aan het schommelen en hierdoor was het een kwestie van afwachten totdat het een keer verkeerd zou gaan en dit is uiteindelijk sneller gebeurd dan gedacht.

Op dit moment staat de Bitcoin prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.328 dollar. Als je dan kijkt naar een grote Nederlandse crypto beurs, zoals Bitvavo komt de Bitcoin prijs in euro daarmee uit op 39.497. In vergelijking tot ongeveer 24 uur geleden staat Bitcoin dan 0,42% in de min. Dat is niet niks, maar het kan natuurlijk per seconde allemaal veranderen.

Hoe staat het dan eigenlijk met de rest van de markt? Solana (SOL) is al enige tijd een favoriet die mensen goed in de gaten houdt en het is in de afgelopen 24 dan ook met 2,08% gestegen. Ripple (XRP) met 0,53% en Avalanche (AVAX) met 2,33%, maar Polkadot (DOT) is met een stijging van 11,43% toch wel echt de echte winnaar. Online valt er nog een hoop te vinden over de rest van de markt, mocht je hier meer interesse in hebben.

Positief einde van het jaar

Ondanks deze tegenslag en al het andere waar Bitcoin het afgelopen jaar mee te maken heeft gehad, wordt er nog wel aangegeven dat het al met al een goed jaar is geweest. Bitcoin staat volgens Kaiko onderzoek op het punt om 2023 af te sluiten als de best presterende “grote asset” ter wereld. Dat is nogal een prestatie.

Kaiko breekt het jaar van Bitcoin op in drie delen. Tussen maart en oktober 2023 handelde de Bitcoin koers vrijwel continu tussen de 25.000 en 30.000 dollar. Daarna is er nog een stijging geweest naar 48.000 dollar en dat was niet voor even. Zonder twijfel zijn de analisten eigenlijk het meest te spreken over iets wat nog komen gaat. Het gaat natuurlijk over de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, maar dat is nog even rustig afwachten.

Koers Bitcoin daalt op Kerstavond

Als je kijkt naar 2023 is er een hoop gebeurd, maar voor Bitcoin is het nog lang niet het einde. Of het nu daadwerkelijk de beste prestatie heeft gehad dit jaar? Het is aan iedereen zelf om dat te beslissen. Net als Bitcoin heeft de Nasdaq 100 namelijk ook een erg goed jaar achter de rug. Dit is nogal zacht uitgedrukt, want ze hadden een stijging van meer dan 50 procent. Dit soort zaken moeten dus ook zeker niet vergeten worden. Alleen Bitcoin erg geliefd is, daar kun je in ieder geval nu zeker niet meer omheen.

Als het na de feestdagen voor jou tijd is om aan de slag te gaan met crypto, kun je meteen terecht bij het eerder genoemde platform. Dat is namelijk Bitvavo. Je vindt hier alle actuele zaken over de cryptocurrencies die er zijn en nog veel meer.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie