Bitcoin duikt wederom onder de $20.000. Bitcoin is het belangrijkste digitale activum van de cryptocurrency industrie, is onder zijn belangrijkste steunniveau afgegleden en handelt momenteel onder $20.000. De Bitcoin duik die Bitcoin doormaakt is een culminatie van verschillende factoren, waarvan de belangrijkste de wereldwijde economische vooruitzichten zijn, die veel landen binnenkort in een recessie kunnen duwen.
Inhoudsopgave
Bitcoin duikt onder $20.000
Door de recente Bitcoin duik wisselt Bitcoin op het moment van schrijven van eigenaar op $19.213,64, een daling van 3,96% in de afgelopen 24 uur. Met de laatste uitglijder in zijn prijs is de digitale munt nu maar liefst 72,04% afgeweken van zijn All-Time High (ATH) prijs van $68.789,63. Dit terwijl liquiditeitscrisis de industrie op zijn grondvesten doet schudden.
Deze Bitcoin duik is veroorzaakt door een culminatie van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is de wereldwijde economische vooruitzichten zijn die veel landen binnenkort in een recessie kunnen duwen. De inflatie is blijven toenemen, een beweging die een stevige monetaire verkrapping heeft aangewakkerd bij veel Centrale Banken van de Verenigde Staten tot Frankrijk en verder.
Bitcoin wordt beschouwd als een belegbaar bezit. En net als aandelen is het beleggerssentiment eromheen momenteel over het algemeen neerwaarts gericht. Alle factoren die grenzen aan een voortdurende prijsdaling zijn en de recente Bitcoin duik op dit moment zichtbaar, en beleggers zullen in het licht van de onzekerheid waarschijnlijk wegblijven van wat ze als een riskante belegging beschouwen.

Industrie brede liquiditeitsdruk beïnvloedt Bitcoin prijs
Er is een voortdurende liquiditeitsdruk in de industrie, waarin enkele van de meest alom geprezen bedrijven failliet gaan. Hoewel de oorsprong van deze operationele rampen niet door Bitcoin werd veroorzaakt, wordt de nasleep ervan merkbaar door de voornaamste cryptocurrency gevoeld.
Eerder deze week beval een rechtbank van het Britse Maagdeneiland de liquidatie van Three Arrows Capital (3AC) omdat het bedrijf volledig insolvent is verklaard. Teneo Restructuring werd ingeschakeld om de liquidatie af te handelen, en het markeert de tweede grote blockchain startup die dit jaar ten onder is gegaan.
De eerste was Terraform Labs wiens algoritmische stablecoin, UST zich losmaakte van de USD waaraan hij 1:1 gekoppeld was. Samen met zijn zustertoken LUNA die in ongeveer een week meer dan 99,9% crashte en veel investeerders miljarden dollars aan verliezen kostte. Terwijl Terraform Labs probeert het protocol nieuw leven in te blazen met een nieuw token, zijn blootgestelde hedge fondsen zoals Three Arrows Capital nog niet hersteld van de geleden verliezen.
Celsius Network is een andere naam waarvan het vertrouwen aan een zijden draadje hangt. Nu de activiteiten van de crypto-lener stopten toen hij een paar weken geleden opnames stopzette, hebben advocaten de firma geadviseerd Hoofdstuk 11 faillissement aan te vragen.
Steeds meer bedrijven zijn deze veelomvattende operationele problemen blijven ondervinden, een trend die typisch druk zet op Bitcoin als de vlaggenschip vertegenwoordiger van het ontluikende ecosysteem.
Zonder dat het einde snel in zicht is, weerspiegelt de aanhoudende batterij in de prijs van Bitcoin zich momenteel in altcoins, en zelfs in beursgenoteerde bedrijven als Coinbase Global Inc waarvan de voornaamste belangen in digitale valuta’s liggen.
Terwijl velen het ecosysteem behoudend benaderen van hoe volatiel het momenteel is, heeft MicroStrategy Incorporated een bullish houding aangehouden. Dit door een extra 480 BTC-eenheden ter waarde van $10 miljoen op te stapelen.
Recessie en inflatie hebben invloed op cryptocurrency
De hoge inflatie en een dreigende recessie zijn factoren die Bitcoin parten spelen. Naar verwachting zullen de Bitcoin duiken dit nog niet snel voorbij zijn. Er wordt rekening gehouden dat dit zeker wel voor de rest van 2022 zal zijn en naar verwachting ook nog in 2023 en verder. Zo merkten analisten van het cryptohandelsplatform Bitfinex op.
Naast de dreigende recessie en hoge inflatie is ook de stijgende rente, funest voor de cryptomarkt. In juni 2022 heeft de Federal Reserve tijdens de rentevergadering beslist om de rente te laten stijgen met 75 basispunten. Zo’n rentestijging treft de cryptocurrency omdat een crypto investering geen dividend of coupon uitkeert.
In het geval van crypto investeringen zijn de opbrengsten volledig afhankelijk van de cryptokoers. Daarom is het interessanter om, wanneer de rente stijgt, te beleggen in vastrentende activa, zoals obligaties.