Bitcoin-eigenaren laten interessant handels inzicht zien

Waar de ene persoon denkt dat de koers weer gaat stijgen naar 48.000 dollar is de ander juist erg zoekende en begint te twijfelen aan de markt. Dit zorgt ervoor dat je duidelijke verschillen kunt zien in de manier waarop gehandeld wordt. Deze vaardigheden zijn er altijd al geweest, maar beginnen nu meer op te vallen en de vraag is dan vooral: waar gaat dit heen?

Slechte start

De week is om te beginnen niet al te goed van start gegaan met een daling van meer dan 5%. Het is al een aantal dagen geleden duidelijk geworden dat de Bitcoin een beetje verhit aan het raken is. Eigenlijk speelt dit al sinds de Bitcoin de 40.000 dollar aangetikt heeft. Een sterke weerstand is weer te zien rond de 44.000 dollar, maar wat dit ook met zich meebrengt, is de verkoopdruk.

Maar als je Dalmas Ngetich van NewsBTC moet geloven, dan heeft de daling van Bitcoin inmiddels ook wel z’n tijd gehad en zijn we klaar voor hogere koersen. In zijn analyse spreekt Ngetich de verwachting uit dat we binnen afzienbare tijd een Bitcoin koers van 48.000 dollar op de borden te zien krijgen. Dat is nogal een uitspraak.

Doordat er van alles zo aan het schommelen is en je niet weet wat je moet geloven, is het wel te merken dat Bitcoin-bezitters het even niet meer weten. Een hoop beleggers worstelen met de hoge schommelingen van Bitcoin, maar aan de andere kant zijn er ook genoeg die wel het vertrouwen hebben om ervan te kunnen profiteren. Zo merk je vooral dat er weer onderscheid wordt gemaakt in de korte- en lange termijn investeerders.

Bitcoin handels inzicht

Het handelen

Dankzij de transparantie die de blockchain heeft, zijn alle transacties zichtbaar, waardoor succesvolle handelaren eenvoudig kunnen worden laten zien. Hieruit blijkt dat de aankoop momenten erg strategisch worden uitgekozen. Hierdoor wordt de markt als het ware getimed door de handelaren en vinden ze de perfecte momenten voor een aan- en verkoop.

Uit een on-chain analyse blijkt dat deze handelsvaardigheden toch wel zorgen voor een verbazingwekkende winst. Dat timing belangrijk is als het gaat om crypto was al wel duidelijk, maar hier komt het nog eens erg goed naar voren.

Het is voor sommige Bitcoin-bezitters ook lastig om hierin mee te gaan, want niet iedereen heeft dat strategische inzicht in hem of haar. Hierdoor is het nauwelijks te vergelijken. Ook de marktanalyses die gedaan worden tijdens het handelen lopen niet altijd volgens plan. Zelfs de meest recente ontwikkelingen kunnen namelijk in korte tijd al compleet omslaan.

Een belangrijk punt is ook het nieuws. Het heeft een grote invloed op de crypto markt en dit wordt vaak nog weleens vergeten. Beleggers willen een zo veilig mogelijk pad bewandelen en investeren kun je niet doen zonder op de hoogte te zijn van wat er allemaal aan de hand is. Als je dan wat leest online kan je dit snel aan het denken zetten.

Blijft dit goed gaan?

Je zal er om eerlijk te zijn nooit omheen kunnen dat het handelen in crypto interessant zal blijven over de gehele wereld. De succesverhalen trekken een stuk meer aandacht dan de investeringen die uiteindelijk niet goed eindigen. De onzekerheid die erbij komt kijken, is toch een risico dat velen zullen blijven nemen. Het is tenslotte ook iets wat je van tevoren al weet.

Uit de hand lopen, zal het hoogstwaarschijnlijk niet. Als de koers hetzelfde blijft, zal ook de rust weer terugkeren. Mocht het zo zijn dat er toch weer een stijging plaatsvindt, is iedereen er nu in ieder geval al van op de hoogte en dat scheelt enorm. 

Om de beste visie te hebben op de koersen en alles daaromheen, is het nieuws wederom noodzakelijk. En dan vooral hetgeen wat je eruit kunt opmaken. Je kunt wel naar allerlei grafieken kijken, maar wel is het essentieel dat je weet wat er staat. Wat lees je nu precies en wat betekent dit voor mijn bezit persoonlijk?

Bitcoin eigenaren handels inzicht

Wat dus uiteindelijk vooral belangrijk is, is dat je begrijpt wat er allemaal speelt. Dit geeft je veel meer houvast. Het is dan ook de belangrijkste tip om mee te nemen, mocht je erover nadenken om de wereld van crypto in te duiken.

Bitvavo kan daarbij het platform zijn voor jou om met je kennis en vaardigheden aan het werk te gaan. Het is een veilige manier om te handelen  door middel van encryptie, regelmatige beveiligingsaudits en naleving van geldende wet- en regelgeving. Mocht je dus ergens je start willen maken, zit je hier meteen goed.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie