Bitcoin en crypto mining in 2022: de verwachtingen

2021 is een goed jaar geweest voor de ontwikkeling van de Bitcoin en de cryptomarkt. Hierdoor is het ook een goed jaar geweest voor de Bitcoin en crypto mining. Naar verwachting gaat ook 2022 een goed jaar worden voor het crypto mining en gaan we diverse ontwikkelingen zien. In 2022 kunnen we op het gebied van crypto mining denken aan de ontwikkeling van nieuwe locaties, nieuwe technologieën en grote spelers.

Nieuwe locaties en technologieën voor Bitcoin en crypto mining

In 2021 zijn er veel positieve ontwikkelingen geweest in de mining industrie. Dit was terug te zien in bijvoorbeeld de inkomsten die in dat jaar zijn verdiend door miners. Zo verdienden miners van de Bitcoin in de maand april gezamenlijk maar liefst 3 miljard dollar. Maar inkomsten vertellen niet het hele verhaal van de ontwikkelingen in 2021. En het zegt ook zeker niet alles over de ontwikkelingen die in 2022 zullen plaatsvinden.

Eén van de grootste veranderingen voor de crypto mining in 2022 zal de verschuiving van de geografische focus zijn. In 2021 heeft China, een land waar veel miners zaten, een nieuwe wet- en regelgeving opgesteld waardoor Bitcoin en crypto mining in het land werd tegengewerkt. Hierdoor zijn veel miners opzoek gegaan naar nieuwe landen om zich te vestigen en hun werk voort te zetten.

Igor Runets, de CEO van BitRiver, heeft voorspellingen gedaan rondom de nieuwe geografische focus van crypto mining. Volgens hem zijn Noord-Amerika en Rusland populaire landen voor nieuwe miners omdat de regelgeving in de landen duidelijk is. Volgens hem gaat Rusland zich bewijzen als nieuw geografisch centrum voor crypto mining omdat dit land een overschot aan energie heeft waar crypto miners goed gebruik van kunnen maken.

Zach Bradford, de CEO van CleanSpark, heeft ook uitspraken gedaan rondom de ontwikkelingen van de mining industrie in 2022. Volgens hem is ook El Salvador op weg naar het ontwikkelen van een flinke crypto mining positie. Bradford zegt ook veel potentie te zien in Rusland als nieuw geografisch centrum voor Bitcoin en crypto mining, maar geeft hierbij wel aan dat de keuzes rondom de wet- en regelgeving in het land cruciaal zullen zijn in de precieze ontwikkelingen van de mining industrie in Rusland.

Het geografisch middelpunt van de crypto mining industrie is niet het enige dat mogelijk veranderd in 2022. Volgens Igor Runets zal een deel van het verdiende kapitaal van 2021 ook geïnvesteerd worden in de mining industrie waardoor er nieuwe technologieën ontwikkeld zullen worden. Volgens de CEO zal de focus op nieuwe ontwikkelingen binnen de industrie zelfs verhoogd worden. Dit zal de mining activiteiten efficiënter maken waardoor miners nog meer inkomsten zullen gaan genereren.

Bitcoin en crypto mining 2022

Oude spelers en nieuwe spelers

Wat betreft de spelers binnen de crypto mining industrie zullen er ook veranderingen plaatsvinden. Zach Bradford laat weten dat er meer consolidaties zullen plaatsvinden tussen bedrijven die zich bezighouden met Bitcoin en crypto mining. Dit komt omdat Bitcoin en crypto mining een kapitaalintensief proces is. 

Volgens Zach Bradford zorgt een samenwerking tussen diverse miners ervoor dat het proces minder snel verstoord raakt, wat in het voordeel werkt van de crypto markt en de miners zelf. Naar verwachting zullen er ook nieuwe spelers toe treden tot de Bitcoin en crypto mining industrie. Echter, Zach Bradford verwacht dat de infrastructuur van de crypto wereld voornamelijk onderhouden zal worden door grote bedrijven die zich samenvoegen.

Ook Danni Zheng verwacht meer consolidatie dan nieuwe crypto miners. Zijn argument voor deze voorspellingen is gebaseerd op hulpbronnenintensiviteit. De hash-snelheid van de cryptomarkt is afgelopen jaar met 20% gestegen. Hierdoor zullen veel nieuwkomers moeite hebben met het bijhouden van de snelheid. Voor meer succes zullen ze veel tijd moeten investeren of zich bij een consolidatie van bedrijven voegen.

Een ontwikkeling waar zowel nieuwe als oude spelers binnen de Bitcoin en crypto mining industrie mee te maken krijgen is nieuwe wet- en regelgeving. Volgens Bradford is de kans groot dat er meer regulering vanuit overheden zal komen rondom de ontwikkeling van de mining industrie in diverse landen.

De nieuwe regelgevende ontwikkelingen zullen zowel positief als negatief zijn. Hij verwacht niet dat de mining industrie volledig zal verdwijnen. Dit komt omdat het zinloos is om een poging te doen om de industrie uit te roeien. De industrie voor crypto is inmiddels al zo groot, dat deze moeilijk verdwijnt.

https://www.youtube.com/watch?v=kGY9l2_-zDg

Plaats een reactie