Bitcoin en Ethereum hun 420 & 69 momenten zijn geen onzin

Wanneer je als handelaar begint met crypto handelen dan zul je merken dat de marktbewegingen zo af en toe tot spanning kunnen leiden. Soms kan een periode van een bepaalde prijsontwikkeling zelfs als zenuwslopend worden ervaren. Daarom kunnen numerieke oriëntatiepunten in bijvoorbeeld de prijsontwikkelingen van Bitcoin en Ethereum helpen. Waar sommige mensen op de cryptomarkt beweren dat 420 en 69 momenten nietszeggend zijn, beweren experts het tegenovergestelde.

Bitcoin en Ethereum 420 & 69 momenten: simpele humor of betekenisvol?

Recentelijk zijn er een aantal ontwikkelingen geweest op de cryptomarkt die zelfs de meest geniale breinen, zoals dat van Elon Musk, in de war hebben gebracht. De baas van het multinationale bedrijf Tesla werd in de verwarring gebracht door bepaalde prijsmarkers van Bitcoin en Ethereum. Elon Musk staat niet alleen bekend om zijn scherpe brein, maar ook om zijn bijzondere vorm van humor.

Hij heeft onlangs op Twitter een grappige Tweet geplaatst waarin hij 420 (het favoriete nummer van de cannabisgemeenschap) en 69 (afkorting voor een seksuele daad) noemde. Echter, experts laten zien dat deze cijfers niet alleen voortkomen uit de bijzondere humor van Elon Musk. Ze komen ook voort uit zijn scherpe geest.

Brent Donnelly is een bekende handelaar op de cryptomarkt. Hij is werkzaam bij Spectra Markets. Brent Donnelly merkte op dat de cijfers 420 en 69 niet per se voortkomen uit toeval. Het gedrag van handelaren kan er volgens deze expert voor zorgen dat het beeld van cijfers vertekend wordt in de richting van bepaalde numerieke waarden.

Zo houden mensen bijvoorbeeld van afgeronde getallen, wat voort komt uit het feit dat we niet volledig rationeel zijn. Denk bijvoorbeeld aan dat kleine gevoel van euforie dat je hebt op het moment dat je een afgerond bedrag tankt bij het tankstation. Deze voorkeur geldt ook voor de prijzen op de cryptomarkten, zoals bijvoorbeeld de prijs van de Bitcoin.

Maar niet alleen afgeronde getallen hebben de voorkeur volgens Brent Donnelly. Afgelopen week beweerde de bekende crypto handelaar ook dat Bitcoin en Ethereum meme’s onbewust de marktwerking kunnen beïnvloeden. Bepaalde handelaren vinden diverse nummers (zoals 420 en 69) grappig en plaatsen bij deze getallen bestellingen waarvan ze vervolgens screenshots posten op sociale media kanalen. Dit spoort anderen weer aan om bestellingen te plaatsen en hiervan een afbeelding te plaatsen op het internet, enzovoort.

Bitcoin en Ethereum 420 & 69 momenten

Afgeronde hoogtepunten

De voorkeur voor afgeronde getallen is ook terug te zien in de ontwikkelingen van crypto prijsgrafieken. De afgelopen tijd heeft Brent Donnelly de transactiegegevens van de bekende crypto exchange genaamd Gemini bestudeerd. Recentelijk concludeerde de bekende crypto handelaar dat het hoogtepunt van crypto prijzen, zoals die van Bitcoin en Ethereum, vaak ligt bij afgeronde getallen. Ook de dieptepunten bevinden zich vaak op afgeronde getallen die eindigen op 0 of 50.

Volgens Brent Donnelly zouden slimme handelaren kunnen profiteren van deze ontwikkelingen wanneer ze hier op inspelen. Echter, de beïnvloeding van meme’s en bepaalde numerieke waarden is soms onbewust en kan dus lastig te controleren zijn door een individu. Maar als handelaar moet je natuurlijk niet doordraaien in de numerieke oriëntatie. Zoals de term al zegt kunnen deze numerieke punten wel momenten van oriëntatie bieden, maar zullen ze niet 100% leidend moeten zijn voor je marktstrategie. Brent Donnelly merkte zelf namelijk op dat in de afgelopen weken een aantal nieuwsberichten doorgedraaid leken met betrekking tot de oriëntatiepunten.

Zo kondigde de crypto exchange FTX onlangs aan dat de uitwisseling 420 miljoen dollar aan financiering van 69 investeerders had ontvangen. Een nieuwsbericht had genoemd dat dit expres was gedaan om onbewust de marktbeweging te beïnvloeden. De wereld werd neergezet als een simulatie met een volk dat niet meer bewust nadenkt en als een stel pubers naar een paar grappige getallen handelde. Echter, dit is natuurlijk niet zo. Het is leuk en grappig dat FTX deze twee getallen bij elkaar liet komen tijdens de investering, maar of je echt wilt investeren in de uitwisseling is nog steeds iets wat je met je eigen gezonde verstand moet bepalen en niet moet laten afhangen van puur en alleen een paar grappige getallen.

https://www.youtube.com/watch?v=JdLoaxYPczk

Plaats een reactie