21Shares en ETF Securities lanceren eerste Bitcoin en Ethereum ETF in Australië

21Shares en ETF Securities lanceren de eerste Bitcoin en Ethereum ETF in Australië. De twee fondsen bieden eenvoudige, kosteneffectieve en directe toegang bieden tot beleggingen in cryptocurrency. ETFS 21Shares Bitcoin ETF is de eerste Australische ETF die rechtstreeks in bitcoin belegt en ETFS 21Shares Ethereum ETF is de eerste die rechtstreeks in ether belegt. Beide fondsen gaan volgende week naar de beurs, op 27 april zullen ze live zijn.

Ethereum ETF en Bitcoin ETF in samenwerking met ETF Securities en 21Shares

ETF Securities is een samenwerking aangegaan met 21Shares, ’s werelds grootste emittent van crypto ETP’s. 21Shares is een in Zwitserland gevestigde emittent van crypto Exchange Traded Products (ETP’s) en ETF Securities is de toonaangevende ETF aanbieder. Samen introduceren ze de eerste Bitcoin en Ethereum ETF in Australië.

Beide fondsen zullen noteren op CBOE Exchange (voorheen Chi-X). ETFS 21Shares Bitcoin ETF (EBTC) zal de prijs van bitcoin in Australische dollars volgen. Het wordt volledig gedekt door bitcoin die Coinbase in koudeopslag bewaart.

ETFS 21Shares Ethereum ETF (EETH) zal de Australische dollarprijs van ether volgen, de cryptocurrency van de Ethereum blockchain. Het wordt volledig ondersteund door ether die Coinbase in koudeopslag bewaart.

Graham Tuckwell, uitvoerend voorzitter van ETF Securities Australia zegt dat EBTC en Ethereum ETF beleggers een manier geven om cryptocurrency te verhandelen in een streng gereguleerde omgeving, zonder dat ze hun eigen bitcoin of ethereum wallets hoeven op te zetten en te onderhouden, of de risico’s te beheren.

“Toen we besloten een reeks crypto ETF’s voor de Australische markt te bouwen, was er maar één partner waarmee we wilden samenwerken, en dat is 21Shares. Zijn baanbrekende aanpak van veilig beleggen in cryptocurrency heeft navolging gekregen van andere fondsbeheerders over de hele wereld,” zegt Tuckwell.

Bitcoin en Ethereum ETF Australië

21Shares en ETF Securities verheugd met Bitcoin en Ethereum ETF

Vier jaar geleden richtten Hany Rashwan en Ophelia Snyder 21Shares op om crypto veilig en toegankelijk te maken voor alle beleggers, ook voor hun moeders. Sindsdien heeft het bedrijf een enorme reis gemaakt om voorop te blijven lopen in de markt door beleggers de meest innovatieve crypto Exchange Traded Products (ETP), de breedste token oplossingen, en meer vooruitstrevende oplossingen te bieden.

Vandaag de dag blijft het bedrijf snelle, doelgerichte groei stimuleren via primeurs, uitbreiding van belangrijke markten, en strategische toevoegingen van talent – alles gevoed door gratis onderzoek van institutionele kwaliteit om beleggers te onderwijzen over de evoluerende industrie.

Hany Rashwan, CEO en mede-oprichter van 21Shares, zei: “We zijn zo ongelooflijk verheugd dat we de eerste ETF met directe blootstelling aan Bitcoin en Ethereum in Australië kunnen aanbieden. Australische beleggers willen en verdienen duidelijk een betaalbare, gemakkelijke en professionele manier om toegang te krijgen tot de groeiende crypto-activaklasse en we zijn verheugd dat we verder kunnen gaan met het bouwen van toegankelijke bruggen naar de crypto-wereld. We beginnen met Bitcoin en Ethereum, maar hebben nog meer opwindende plannen voor Australische beleggers”.

ETF Securities Hoofd Distributie Kanish Chugh zegt dat bitcoin de afgelopen 10 jaar het best presterende activum is geweest en dat ether de afgelopen vijf jaar een van de best presterende activa was. “Ze kunnen gebruikt worden als diversificatie in een portefeuille, omdat het totaal verschillende activa zijn en niet gecorreleerd met aandelen, obligaties en grondstoffen.”

Chugh zegt dat voor beleggers die blootstelling aan cryptocurrencies zoeken, beleggen via EBTC en EETH de valkuilen van de cryptocurrency markt ondervangt, waaronder lage beurskwaliteit, zwakke bewaarregelingen, kwetsbaarheid voor hacken en het verlies van privésleutels en wachtwoorden.

De intrinsieke waarde van de Bitcoin ETF en Ethereum ETF eenheden wordt berekend door het muntrecht van elke eenheid te vermenigvuldigen met de prijs van de onderliggende cryptocurrency zoals gemeten door CryptoCompare om 15.00 uur Centraal Europese Tijd, omgerekend in Australische dollars.

Bitcoin en Ethereum ETF in Australië

Over 21Shares

21Shares biedt het grootste aanbod van cryptocurrency exchange traded producten (ETP’s) ter wereld. 21Shares wil alle beleggers een gemakkelijke, veilige en gereguleerde manier bieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en shorten via bestaande bank- en makelaarsrekeningen. Het is een Zwitsers bedrijf, geregistreerd in Zug, Zwitserland, met kantoren in Zürich en New York City.

In 2018 pionierde het met ’s werelds eerste cryptocurrency index notering op de SIX Swiss Exchange. Tegenwoordig zijn de producten genoteerd op tien gereglementeerde Europese en Zwitserse handelsbeurzen. 21Shares biedt meer dan 130 noteringen met meer dan 30 producten, waaronder ’s werelds enige ETP die Binance volgt, vier crypto index manden, en twee ETP met beleggersbeloningen (Tezos en Solana). In totaal heeft 21Shares meer dan $ 2,5 miljard aan Assets under Management (AUM) en heeft een huidige waardering van meer dan USD 700 miljoen.

Plaats een reactie