Hoe zit het met de bitcoin (BTC) kansen in Engeland?

Afgelopen dagen is al duidelijk geworden dat de bitcoin koers erg aan het stijgen is en dit is niet alleen in Nederland opgevallen. Eerder dit jaar werd al vastgesteld dat crypto een grotere rol zou spelen in Engeland. In juni 2023 is een wetsvoorstel goedgekeurd door het Hogerhuis. Dit is het wetsvoorstel Financiële Diensten en Markten dat ervoor zorgt dat de Bank of England en de Payments Systems Regulator officiële regelgeving voor crypto bedrijven kunnen instellen. Maar was dit achteraf gezien wel een goede stap?

Nu is het namelijk zo dat er een Britse bank is die er wat minder vertrouwen in heeft gekregen. Standard Chartered is een bankgigant die in juli voorspelde dat de bitcoin koers voor 2024 zou stijgen naar $ 120.000. Echter in een bericht dat recentelijk naar voren is gekomen, geeft de bank aan hun voorspelling terug te halen naar zo’n $ 100.000. “We verwachten nu dat er vóór de halvering meer koersstijgingen zullen plaatsvinden dan voorheen, met name via de eerder dan verwachte introductie van Amerikaanse spot-ETF’s.”

Het is niet altijd zo geweest, want voor een langere periode kwam je er in Engeland niet onderuit. Bitcoin wordt door een aantal bedrijven in het Verenigd Koninkrijk al geaccepteerd als betaalmiddel. Zo zijn er zelfs apparaten waar je de bitcoin die je bezit, kunt omzetten in geld. Regelgevingen kunnen uiteraard blijven veranderen en het is nog maar afwachten op koninklijke goedkeuring. De regering zal moeten nadenken over de definitieve regelgeving. Dan pas kan het wetsvoorstel daadwerkelijk worden ingevoerd.

De economische secretaris van het Britse ministerie van Financiën: Andrew Griffith, vertelde in een interview aan CNBC dat het wel een jaar kan duren, voordat ze dit wetsvoorstel zullen zien. Voor nu nog niets aan te doen dus.

Bitcoin Engeland

Bitcoin halving

Er wordt veel gesproken over de bitcoin halving, maar wat houdt dit precies in? Ieder vier jaar vindt dit ongeveer plaats en eigenlijk is het een proces dat de snelheid van de bitcoin vermindert. Dus het totale aanbod van nieuwe bitcoins wordt hierdoor beperkt. Het ziet ernaar uit dat dit in 2024 weer zal plaatsvinden en het is daarom essentieel om er nu al rekening mee te houden. Om het wat duidelijker te maken, vind je hier hoe het er op dit moment uit ziet. Op de dag van vandaag verdienen Bitcoin miners 6,25 BTC per gemined blok. Dit aantal zal in de loop van 2024 gehalveerd worden, wat betekent dat miners nog maar 3,125 BTC per blok zullen ontvangen.

Wat valt er tegen te doen?

Standard Chartered geeft aan dat er wel oplossingen zijn tegen de daling van de koers. Mocht er een goedkeuring komen van een spot Bitcoin ETF, kan dit tot weer een snelle prijsstijging van de Bitcoin koers in het land. Er zijn dan ook verschillende grote investeringsmaatschappijen, waaronder BlackRock, die al bereid zijn om het eerste Spot Bitcoin ETF-product te lanceren.

Daarnaast heb je nog de wat standaard opties die ook wel degelijk tot mogelijkheden kunnen zorgen. Economische onzekerheid is iets wat momenteel wereldwijd speelt. Dit is een aspect waar Engeland zich op zou kunnen focussen. In de tijden van al deze onzekerheden hebben de mensen een alternatieve uitweg nodig als het gaat om beleggen. Bitcoin is hier dan een goede vervanging voor om inflatie tegen te gaan.

Het fijne aan bijvoorbeeld Bitvavo Exchange is dat er een ruim aanbod aan cryptocurrency is. Dit handelsplatform geeft een gebruiker genoeg manieren om digitale activa te verhandelen. Hierdoor blijf je je ontwikkelen als beginnend, maar ook ervaren handelaar.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Bitcoin Engeland 1

Input van andere bedrijven

Niet alleen Standard Chartered heeft hier wat over te zeggen, maar in maart van dit jaar zijn er een aantal banken geweest die al hun eigen maatregelen hebben getroffen. HSBC Holdings en Nationwide Building Society zijn gestopt met het ondersteunen van crypto aankopen die gedaan worden met de creditcard. Ze zien dit eigenlijk als een soort waarschuwing over de gevaren die het met zich mee kan brengen. Niet iedereen heeft er dus dezelfde positieve mening over en houdt zich bezig met de koers. Buiten dit zijn er genoeg andere bedrijven die het niet erg vinden om in de crypto hoek geduwd te worden en zien er alleen maar voordelen aan.

Toch zou het volgens HSBC risico’s voor klanten meebrengen. Andere bedrijven pakken het liever anders aan en stellen eerder een limiet op van aankopen die je kunt doen door middel van crypto. Bij Nationwide is dat bijvoorbeeld een dagelijks limiet van vijfduizend pond. Uiteindelijk ben je er zelf verantwoordelijk voor.

Uiteindelijk blijft het altijd een groot vraagteken wat er nu daadwerkelijk gaat gebeuren. Voorspellingen kun je blijven aanpassen en de koers zit iedere dag weer vol verrassingen. Houdt het in ieder geval allemaal goed in de gaten en een hoop bronnen zouden je hier ook goed bij kunnen helpen.

Wat denk jij over Bitcoin? Gaat Bitcoin de komende tijd flink omhoog? Investeer dan zeker in Bitcoin via Bitvavo.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie