Britse man gooit per ongeluk Bitcoin fortuin van £275 miljoen weg

Britse man die in 2013 per ongelijk 7500 Bitcoin op zijn harde schijf weggooide heeft nu een ingenieus plan voor een zoektocht naar zijn Bitcoin fortuin. Hiermee hoopt hij zijn gigantische fortuin terug te vinden op de vuilstortplaats in de stad..

Howells gooit per ongeluk £ 275 miljoen weg

James Howells, een IT-ingenieur, gooide per abuis de harde schijf van zijn oude computer weg, hierop stond maar liefst 7,500 Bitcoin opgeslagen. De totale waarde hiervan is maar liefst £ 275 miljoen. James gooide de harde schijf met het fortuin aan Bitcoin per ongeluk weg toen hij in 2013 zijn kantoor aan het opruimen was.

Alhoewel het inmiddels al ruim 8 jaar geleden is dat hij zijn fortuin kwijtraakte, heeft hij zijn zoektocht naar de koningsmunten niet opgegeven. Hij heeft nu een zoektocht van 12 maanden gepland naar een stortplaats met behulp van röntgenscanapparatuur en gespecialiseerde AI-technologie.

Zoektocht naar Bitcoin fortuin

Howells biedt een kwart van zijn Bitcoin fortuin aan zijn gemeente

James Howells, heeft de gemeente een vergoeding van £ 55 miljoen aangeboden als hij toestemming krijgt om een vuilnisbelt gebied in Newport, Wales gebied van ongeveer 200 meter lang te mogen doorzoeken. James is van plan om een jaar lang op deze stortplaats in Wales te zoeken.

Hij heeft contact opgenomen met ingenieurs, milieuactivisten en experts op het gebied van gegevensherstel van over de hele wereld in zijn poging om de specialistische zoektocht van een jaar uit te voeren.

Zoektocht Bitcoin fortuin

Geen eenvoudige zoektocht naar Bitcoin fortuin

De zoektocht naar het Bitcoin fortuin zal echter niet eenvoudig zijn, James schatte dat er ongeveer 300.000 tot 400.000 ton afval moet worden doorzocht. De Engelsman is echter hoopvol, omdat hij met behulp van speciale technieken de stortplaats gaat doorzoeken. 

Hij vervolgde dit door te zeggen dat ze een systeem hebben met verschillende transportbanden, röntgenscanapparaten en die getraind worden om items te herkennen die qua grootte en dichtheid vergelijkbaar zijn met een harde schijf.

James gaf ook aan dat het een delicate zoektocht wordt, omdat ze gedurende de zoektocht de harde schijf niet willen beschadigen. Ze kunnen dus niet zomaar een klauwgrijper gaan gebruiken.

Om er zeker van te zijn dat alles correct, uiterst zorgvuldig en op een milieuvriendelijke manier wordt uitgevoerd, heeft hij met graafexperts en goede ingenieurs gesproken. Ook heeft hij gesproken met enkele van de beste experts op het gebied van gegevensherstel ter wereld om ervoor te zorgen dat ze het van de harde schijf kunnen halen.

Bitcoin fortuin.

Kosten zoektocht naar Bitcoin fortuin gedekt door superrijk hedgefonds

De zoektocht naar het Bitcoin fortuin zal kostbaar zijn, het scanapparaat alleen al zou £ 500.000 kosten. Een extractortool om eventuele vervuiling op te ruimen zou nog eens £ 100.000 kosten. Om deze kosten te dragen, krijgt James hulp aangeboden. Hij  zei dat zijn plan wordt gesteund door een superrijk hedgefonds dat bereid is de kosten van de zoektocht en de apparatuur te betalen in ruil voor het leeuwendeel van zijn Bitcoin fortuin.

Bitcoin fortuin

Geen goedkeuring vanuit de gemeente

Alhoewel hij een ingenieus plan heeft, gaf Howells aan dat hij geen toestemming heeft gekregen van de gemeenteraad in Newport. Ook niet nadat hij de gemeente maar liefst £55 miljoen, EUR 64 miljoen aanbood.

De gemeenteraad van Newport legde uit dat “de kosten van het opgraven van de stortplaats, de opslag en de verwerking van het afval wel in de miljoenen ponden kunnen gaan lopen. Dit zonder enige zekerheid of garantie dat de harde schijf gevonden wordt of dat de harde schijf nog in een goede conditie verkeert.

Bovendien stelde de gemeente dat op grond van hun vergunning de opgravingen niet mogelijk zijn. Tevens zou de opgraving zelf een enorme milieu-impact hebben op de omgeving. Ook gaven ze te kennen dat zelfs als ze zouden instemmen met het verzoek van James, het maar de vraag is wie de kosten gaat dragen als de harde schijf uiteindelijk niet gevonden wordt of wanneer de schijf dusdanig beschadigd is dat de gegevens niet meer te herstellen zijn. Daarom is de gemeente zeer duidelijk naar James en kunnen hem niet helpen in deze zaak.

Tot nu toe wordt de man dus gestopt door de gemeente. Laten we hopen dat hij op de korte termijn alsnog goedkeuring krijgt voor zijn plan om het verloren Bitcoin fortuin te vinden. Dit verhaal zou pas compleet zijn als hij zijn verloren Bitcoin fortuin terug zou vinden. 

https://www.youtube.com/watch?v=eWg7zvCN8C0

Plaats een reactie