Bitcoin gigant breidt uit met maar liefst 180 miljoen Dollar

Bitcoin gigant Marathon Digital Holdings neemt voor $179 miljoen twee bitcoin mining locaties over van Generate Capital. Met de investering zal Marathon binnen twee jaar zijn bitcoin mining hash rate gaan verdubbelen. Dit maakte Marathon gisteren bekend. Dat Marathon Digital een grote aanwinst is voor Bitcoin was al zeker, maar wederom bewijzen ze weer wat voor impact ze kunnen hebben. Wat zullen de cijfers zeggen in twee jaar?

Wat is Marathon Digital Holdings?

Hiervoor heette het Marathon Patent Group en het is een bedrijf dat betrokken is bij onder andere de blockchain en cryptocurrencies, meer bepaald: Bitcoin. Waar ze zich het meest mee bezighouden, is het minen. Ze houden zich namelijk vooral bezig met het produceren van nieuwe bitcoins door het proces van mining, waarbij complexe wiskundige berekeningen worden opgelost om transacties op het Bitcoin-netwerk te valideren.

Hoe Marathon zijn geld verdient, is eigenlijk door het grootschalige minen van Bitcoin met duizenden gespecialiseerde computers. Hiermee hopen ze er keer op keer weer winst uit te kunnen halen. Daarbij spelen een paar factoren wel een grote rol. Een van de belangrijkste factoren is de koers van de Bitcoin tegenover andere fiat munten zoals de euro en dollar. Dit wordt dan ook dagelijks goed in de gaten gehouden.

Alle installaties van Marathon zijn te vinden in de Verenigde Staten, namelijk in Noord-Dakota en Montana. Het bedrijf laat de installaties beheren door een externe partij. In Noord-Dakota is dat de onderneming ‘Compute North’ en in Montana is de beheerder het energiebedrijf ‘Beowulf Energy’. De bedrijven bieden een vaste energieprijs aan en houden de installatie goed lopend. In de toekomst zullen de operaties verhuizen naar Texas, opnieuw met de partner Compute North.

Bitcoin gigant breidt uit

De investering

Op dit moment is de totale capaciteit van Marathon Digital 584 megawatt, en 97 procent van de huidige capaciteit wordt geleverd door overeenkomsten met derde partijen. Hierbij kun je denken aan de bovengenoemde bedrijven. Hier wil Marathon eigenlijk een beetje vanaf en wat is dan een goede oplossing? In dit geval een grote investering.

Met de investering die het bedrijf nu gedaan heeft, zal Marathon een stuk meer zelfvoorzienend worden in tegenstelling tot nu. Dat is waar ze ook al een tijd lang naar streefden. Met die 179 miljoen dollar willen ze namelijk twee bitcoin mining locaties over van Generate Capital. Het stond al enige tijd op de planning en als begin volgend jaar de overname van de twee locaties afgerond zal worden, zal Marathon 45 procent van zijn capaciteit zelf bezitten en opereren.

Ook financieel is de overname een flinke stap in de goede richting. Ze zeggen zelf dat deze investering de kostprijs per geminede bitcoin met 30 procent zal verlagen. Volgens CEO van het bedrijf, Fred Thiel is de overname deel van een plan om het bitcoin mining portfolio uit te breiden. Het is dus een soort project voor de lange termijn.

“Door het overnemen van de Generate locaties in Granbury, Texas en Kearney, Nebraska hebben we de mogelijkheid om bitcoin productiekosten op deze locaties te verminderen, te kapitaliseren op energie hedging mogelijkheden en om onze operationele capaciteiten op te schalen.” Aldus Thiel.

Bitcoin gigant uitbreiding

Halving voorbereidingen

Zoals al eerder een aantal keer aangegeven, staat binnen een paar maanden de Bitcoin halving op de planning. In april zullen de mining rewards voor miners worden gehalveerd, en Marathon lijkt zich momenteel precies in de positie te zetten voor deze gebeurtenis die er dan na lang wachten eindelijk is.

Volgens Salman Khan, die naast een acteur sinds een aantal maanden ook de Chief Financial Officer (CFO) van Marathon is, is het bedrijf in aanloop naar de halving eigen cash en bitcoin distributies op de balans aan het verhogen. Ook worden er in aanloop naar de halving een heleboel schulden afgelost.

Je zou al met al dus wel kunnen stellen dat de zaken goed gaan voor Marathon Digital op dit moment. Dit jaar steeg de opbrengst van het bedrijf met 670 procent. Ook werd er in het derde kwartaal een winst geboekt van $64,1 miljoen. Met de opschaling van de mining capaciteiten lijkt Marathon zijn positie in de bitcoin mining industrie alleen maar te verstevigen. Het is te hopen dat deze positieve getallen nog een langere periode zo blijven stijgen.

Bij Bitvavo kun je terecht als je zelf wat meer interesse hebt gekregen in bijvoorbeeld Bitcoin of andere vormen van crypto. Je kunt er meteen verschillende cryptocurrencies vinden en na het maken van een account, kun je fiat-valuta (zoals euro’s) storten en vervolgens cryptocurrencies verhandelen via het platform.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie