Turbulentie door bitcoin halving 

Nu de vierde Bitcoin-halving om de hoek is, waarschuwen analisten voor mogelijke turbulentie op de markt. Het lijkt erop dat de prijs van bitcoin zich in een belangrijke zone bevindt, en analisten raden nieuwe investeerders aan voorzichtig te zijn met de komende volatiliteit. Over ongeveer een maand is het zover en het is dus duidelijk dat er nog veel kan gebeuren. 

bitcoin halving

De situatie 

De Bitcoin-prijs bereikte vorige week alweer een all-time high van meer dan 73.000 dollar, maar vertoonde enige volatiliteit als reactie op wat mondiale macro-ontwikkelingen. Daarbij brengt de komende halving zowel uitdagingen als kansen voor miners met zich mee. Hoewel de rewards per blok zullen halveren, zouden een stijgende Bitcoin-prijs en hogere transactiekosten de mogelijke inkomsten verliezen van miners kunnen compenseren.

Verschillende analisten wijzen wel op mogelijke risico’s in de aanloop naar de halving. Het is daarom goed om nu al meer over te weten. Historische gegevens laten duidelijk wel zien dat Bitcoin vaak een prijscorrectie ondergaat in de 14 tot 28 dagen voorafgaand aan de halving. Deze ‘gevaarlijke zone’ kan leiden tot aanzienlijke prijsdalingen. Het is dus te verwachten en daarnaast weinig aan te doen. 

Toch is het goed om de zaken positief in te zien, want ondanks de waarschuwingen, is optimistisch blijven over Bitcoin helemaal niet zo gek. Binance CEO Richard Teng voorspelt dat de cryptocurrency tegen het einde van het jaar de 80.000 dollaar zal overschrijden, dankzij de aanhoudende investeringen door institutionele spelers en de groeiende markt van Bitcoin ETF’s in de VS. Mocht dit het geval zijn, is het ontzettend indrukwekkend.

Volgens Teng is Bitcoin “net begonnen” en om dat te laten zien, wijst hij naar grote institutionele beleggers die via de Spot Bitcoin ETFs instappen. Inmiddels zit er voor 56,4 miljard dollar aan kapitaal in de ETFs, maar dat is niet helemaal eerlijk omdat Grayscale zijn fonds al in 2013 opende en voor vele miljarden dollars aan Bitcoin in bezit had.

bitcoin halving

Gratis crypto

Bitvavo speelt in de gehele situatie rondom de halving door gebruikers de kans te geven nu actie te ondernemen met een interessante actie voor alle Nederlanders. Door een eenvoudige registratie kan iedere nieuwe gebruiker van Bitvavo €20 aan gratis crypto claimen, wat een directe kans biedt om betrokken te raken bij de cryptomarkt zonder voorafgaande investering.

Deelnemers hebben de complete vrijheid om deze bonus te converteren naar bitcoin of een van de meer dan 200 andere beschikbare cryptocurrencies. Met de bitcoin halving op komst biedt Bitvavo’s initiatief een unieke kans om deel uit te maken van een van de meest significante gebeurtenissen in de crypto wereld. 

Of je nu een ervaren crypto-investeerder bent of nieuw in de markt, dit is het perfecte moment om te beginnen of je portfolio uit te breiden op Bitvavo. Wie weet wat die 20 euro over een jaar waard zal zijn. Het is voor velen die extra zet om hun eerste stappen te maken in de crypto wereld. 

Het is natuurlijk wel zo fijn om alle informatie duidelijk te hebben en daarom kun je gemakkelijk alles online terugvinden op de website van Bitvavo. Op deze manier kun je de beste beslissing nemen voor jou. 

Afwachting tot de bitcoin halving 

In januari voorspelde Rekt Capital dat er ongeveer 60 dagen voor de halving een rally zou plaatsvinden, gevolgd door een daling één tot drie weken voor de halving. Zoals je misschien al wel weet, is die voorspelling in ieder geval wel gedeeltelijk uitgekomen. Zo zie je ook maar weer hoeveel je kan hebben aan voorspellingen als ze voor een deel te vertrouwen zijn. 

In februari begon Bitcoin te stijgen en begin maart werd een nieuwe all-time high op de borden gezet. Wat meteen de eerste keer markeerde dat Bitcoin hierin slaagde voor de halving. Nu moet je eigenlijk nog 33 dagen wachten op de halving, die nog 32 dagen van iedereen verwijderd is en voor 20 april op het programma staat. 

Het is in ieder geval zeker dat het een chaotisch paar weken zal worden en om die reden, kan het niet anders dan op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen die er spelen. De cijfers veranderen ook met de minuut, dus alles goed volgens kan nog weleens lastig worden, maar onmogelijk is het zeker niet. 

Ben jij ook klaar om je te onderdompelen in de wereld van crypto? Dan weet je al in ieder geval dat Bitvavo op dit moment enorm veel te bieden heeft. Neem eens een kijkje en bepaal of het iets voor jou is. 

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie