20% van de Bitcoin Hashrate nog op het vasteland in China

In september 2021 is er een nieuwe regelgeving aangekondigd en van kracht gegaan in China. Door allerlei wetten, waaronder het verbod op crypto mining, probeerden de regelgevende partijen in China de ontwikkeling van crypto te vertragen en bestrijden. Echter, uit onderzoek blijkt dat 20% van de Bitcoin Hashrate nog steeds afkomstig is van het vasteland van China.

Een strenge controle

In een rapport dat recentelijk openbaar is gemaakt door een anonieme media-outlet valt te lezen dat 20% van de Bitcoin Hashrate nog steeds op het vaste land van China zit. De regelgevende instanties in Beijing, de hoofdstad van China, hebben geprobeerd om de ontwikkeling van de cryptomarkt in het land terug te dringen.

Er kan gesteld worden dat dit niet geheel onsuccesvol is geweest. Veel miners zijn naar andere landen verhuisd of gestopt met het minen van cryptomunten. Echter, er is ook een groot deel miners actief gebleven. Zij hebben op allerlei manieren geprobeerd om de regelgevingen te trotseren en te omzeilen.

Het lijkt erop dat de Chinese overheid geen enkele miner in het land spaart. Met behulp van willekeurige controles en onderzoeken sporen zij diverse Bitcoin miners op. Deze miners moeten vervolgens hun werkzaamheden stoppen en hun apparaten ontkoppelen van het Chinese elektriciteitsnet. Op deze manier proberen de autoriteiten het percentage Bitcoin Hashrate in het land verder te verlagen. 

De CNBC heeft ook een rapport naar buiten gebracht. Dit rapport had verband tot de werkzaamheden, acties en inspanningen die nodig zijn van de Chinese overheid om miners in het land geheel te bestrijden.

Uit deze rapportage blijkt dat de operaties die China zal moeten voeren mogelijk groter zijn dan gedacht. Dit komt mede doordat een groot percentage van de Bitcoin Hashrate nog steeds afkomstig is uit China, waardoor er mogelijk meer miners overeind zijn gebleven dan de Chinese overheid had verwacht toen zij hun wetten introduceerden.

Bitcoin hashrate

Groot deel Bitcoin Hashrate afkomstig uit China, hoe kan dit?

Een onbekende-media outlet heeft een rapportage geschreven over de huidige relatie tussen de Bitcoin Hashrate en het vaste land van China. De informatie is volgens de onbekende media-outlet afkomstig uit ‘’meerdere bronnen’’. Deze bronnen lieten de media-outlet weten dat maar liefst meer dan 20% van alle Bitcoin miners ter wereld zich in China bevinden.

20% is nog een aardig percentage. Maar als je kijkt naar de situatie voor de nieuwe regelgeving in China, dan kun je zien dat het aantal miners in het land flink is gedaald. Voorheen kwam bijna 75% van de Bitcoin Hashrate uit China.

Maar waar zijn alle miners uit China dan gebleven? Het minen van Bitcoins is iets wat velen van inkomen voorzag. Hierdoor waren niet veel miners bereid om te stoppen. Veel van de miners zijn weggevlucht uit China. Zij gingen wonen in landen waar het meer getolereerd wordt om Bitcoin munten te minen. Voorbeelden van dergelijke landen zijn Kazachstan, Rusland en de Verenigde Staten. Enkele voormalige Chinese miners zijn zelfs gevlucht naar Paraguay in de hoop daar hun mining werkzaamheden weer te vervolgen.

Niet alle miners zijn verhuisd. Sommige van hen zijn in China gebleven omdat zij verwachten dat de Chinese regelgeving slechts tijdelijk zo streng is. Een Britse inwoner van Shanghai liet weten dat veel bekenden van hem hun mining apparatuur gewoon uit hebben gezet.

Zij verwachten dat het harde optreden van de overheid in Beijing slechts een storm is die ook weer overwaait. Zodra de storm gepasseerd is willen zij weer beginnen met het minen van cryptomunten.

De 20% Bitcoin Hashrate die nog afkomstig is uit China komt ook van miners die proberen de regelgeving te omzeilen of zichzelf anoniem te maken. CNBC heeft bijvoorbeeld gesproken met een miner die ervoor gekozen heeft om zijn mining apparaten te verspreiden over verschillende locaties door heel het land waardoor deze apparaten minder opvallen op het Chinese netwerk voor elektriciteit. Mede hierdoor is deze miner moeilijker te vinden.

Deze miner liet ook weten dat hij zelf op zoek is gegaan naar energiebronnen in het land om zo niet op te vallen binnen het Chinese elektriciteitsnet. Zo gebruikt hij nu de energie die hij kan onttrekken aan bijvoorbeeld kleine dammen of andere lokale energiebronnen.

Plaats een reactie